sâmbătă, 28 aprilie 2012

Eşec total în baschetul ieşean: au retrogradat şi fetele de la Politehnica Naţional !



Ne aducem aminte că primul meci disputat după sistemul „2 din 3” în faţa echipei din Oradea a fost câştigat de Poli Naţional Iaşi, pe terenul echipei bihorene, cu 68-57. În al doilea meci disputat acasă, cu 3 secunde înainte de final, Poli Naţional Iaşi conducea pe U CSM Oradea cu 60-59 şi echipa moldavă era salvată de la retrogradare. Însă Ulică a transformat două aruncări libere şi orădencele au câştigat nesperat partida de la Iaşi, cu 61-60 şi au egalat la victorii (1-1), după două meciuri. Confruntarea decisivă a avut loc în după amiaza zilei de sâmbătă, 28 aprilie, din nou la Oradea, acolo unde Poli Naţional Iaşi, fără americanca Johnson pe teren a pierdut la o diferenţă de 16 puncte şi astfel elevele lui Radu Boişteanu şi Soranei Gavrilescu au retrogradat în liga a doua, aşa cum s-a întâmplat nu cu mult timp în urmă şi cu băieţii de la Poli CSŞ Unirea Iaşi. În meciul de astăzi, de la Oradea, gazdele au condus cu 7-0 (min. 3), apoi oaspetele au înscris primele puncte prin americanca Walker (7-2), dar a fost în continuare 10-2, 16-7, 19-9, 23-13 şi 47-31 (la pauza mare) şi meciul era jucat ! Diferenţa de 16 puncte pe tabela de marcaj s-a păstrat până la finalul partidei şi „U” CSM Oradea reuşeşte să se salveze de la retrogradare în detrimentul ieşencelor. Pentru Poli Naţional Iaşi ar urma acum doar meciul de clasament (locurile 15-16) cu BBALL 6 Sepsi Sf. Gheorghe, un joc pe care moldovencele nu pot totuşi să-l piardă, dacă comparăm valoarea celor două formaţii !
În meciul de astăzi, de la Oradea, punctele echipei ieşene au fost reuşite de Mitachi 9 (1x3), Panait 6, Necula 12, Walker 17, Alaiba 12 (1x3), Cioroiu 2, Miler 1. De la gazde s-au evidenţiat jucătoarele Ardeleanu 27 (4x3), Ulică 11 (1x3), Vlaicu 11 şi Mesaros 10.
Ambele echipe ieşene de baschet aşteaptă acum, pentru sezonul viitor, noile „pomeni sportive”, adică retragerea unor formaţii din primul eşalon, pentru ca Poli Naţional Iaşi şi Poli CSŞ Unirea Iaşi sa le ia locul în prima ligă din 2012-2013. Băieţii ar putea avea din nou baftă în acest caz, deoarece, din motive financiare, se aude că Dinamo Bucureşti s-ar înscrie în campionatul următor doar în Divizia B ! Vom vedea...
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu