miercuri, 18 aprilie 2012

Pe ultima sută de metri înaintea “Mondialelor” de şah de la Iaşi !


* După Campionatele Naţionale de copii şi juniori, şahiştii ieşeni sunt angrenaţi în alte competiţii interne şi internationale extrem de importante

După cum ne comunică conducerea AJ Sah Iasi, începand cu 19 aprilie vor avea loc Finalele Campionatelor Nationale Scolare (Olimpiada Nationala a Sportului Scolar) atat la gimnaziu, cat si la licee. Astfel, in localitatea Giurgiu, Iasul va fi reprezentat de Diana Cusmuliuc – Colegiul National “Costache Negruzzi” – clasa a VII – a, la fete, iar la baieti de Stoleriu George, de la Scoala “Stefan Barsanescu”. George este elev in clasa a III – a, sportiv la CS “Sfinxul” Iasi si in ciuda varstei calitatea jocului sau de sah este deosebita. Tinerii sahisti ieseni vor fi insotiti la competitia mentionata de Paval George, antrenor la CS “Sfinxul” Iasi.
Concursul pe licee va avea loc la Arad si din Iasi vor participa Gelip Ioana, eleva la LPS Iasi si Stegariu Vlad, elev la Colegiul National Iasi. Ambii sunt favoriti la medalii, cei doi putand, fara probleme, sa aduca aurul la Iasi, in ambele probe.
In aceeasi perioada, o echipa de cadeti va reprezenta Iasul la Campionatele Internationale ale Turciei si ea va avea urmatoarea formula: Acsinte Matei, Tiron Lucian, Tiron Andrei, Olinici Emanuel, Muntianu Razvan. Va fi o echipa inchegata, omogena, cu multa experienta, alcatuita din multiplii medaliati nationali si internationali, de la care se asteapta o medalie de aur, intr-o ultima perioada de pregatire a Campioatului Mondial Scolar 2012, de la Iasi. Din punct de vedere organizatoric, AJ Sah Iasi ne mai comunica ca pregatirile pentru acest mare eveniment sportiv sunt in toi, ultimele tari inscrise in concurs fiind Kenya si Emiratele Arabe Unite.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu