duminică, 22 aprilie 2012

Remiză benefică în deplasare pentru CS Navobi Iaşi


* În etapa a 14-a din Liga I de fotbal feminin, duminică s-a disputat partida CS Brazi – CS Navobi Iaşi 1-1 (1-1), gazdele ratând şi două lovituri de la 11 metri

Într-o zi frumoasă de primăvară, pe stadionul Chimia din Brazi s-a disputat o partidă de fotbal feminin din Seria Est, acolo unde gazdele de la CS Brazi (locul 2, cu 31 puncte) erau favorite certe ale disputei cu CS Navobi Iaşi (locul 8, cu doar 9 puncte).
Abordând însă cu mult curaj partida, în min. 4 CS Navobi Iaşi a deschis scorul la o frumoasa acţiune de atac. Mingea a plecat de la propria poarta pe traseul Enache – Ambrosie – Obreja, iar aceasta din urmă a pasat în lung de linie la Ceauşu, care a depăşit în viteză un adversar, a pasat înapoi la Tănasă, care a pasat mai departe în lateral la Andreea Dăscăleanu. Ultima menţionată a preluat şi a şutat din 12 metri în vinclul porţii adverse, deschizând scorul (0-1).
Prahovencele nu s-au demoralizat, au continuat să atace şi 3 minute mai târziu (‘7) au reuşit egalarea prin vârful de atac Mihaela Băcescu, care  a scăpat singură cu Enache, plasând apoi mingea în stânga portarul ieşean (1-1).
În min. 22, CS Navobi putea prelua conducerea, după ce Ana Roşu a pătruns în careul advers şi a şutat puternic în colţul scurt, de unde portarul gazdelor a reuşit să respingă în corner. Acelaşi lucru putea să-l facă şi tânăra Ceauşu, care a primit o pasă inteligentă pe culoarul din stânga, de la excelentul coordonator de joc Ghebănoaiei, dar a şutat apoi în plasa laterală.
De cealaltă parte, echipa din Brazi putea să să se desprindă pe tabela de marcaj în min. 36, când a beneficiat de o lovitură de la 11 m, apărată însă de Mădălina Enache.
După pauza, jocul a fost la fel de disputat ca în prima repriză, fiecare echipă având posibilitatea să marcheze. În min. 53, Ceauşu este din nou servită ideal de Ghebănoaiei, scapă singură cu portarul gazdelor şi sutează în bară.
În min. 60, şutul din lovitură liberă de la 25 metri expediat de Tănasă este reţinut cu dificultate de excelenta portăriţă a gazdelor.
În min.70, echipa din Brazi beneficiază din nou de o lovitură de la 11 metri, la un presupus henţ în careu a jucătoarei Obreja, care a fost sancţionată cu un cartonaş galben. Din fericire pentru ieşence,  Băcescu şutează în transversală, făcând ca Mădălina Enache să respire uşurată după primii doi de 11 metri apăraţi.
Totuşi, Iaşul putea la final să decidă partida în favoarea ei, când Dăscăleanu a şutat pe lângă poartă în min.88, iar în prelungiri, neobosita Ceauşu a scăpat din nou singură cu portarul de la CS Brazi, a lobat mingea peste acesta, care a poposit din nefericire pe plasa transversală.
CS Navobi Iaşi a prezentat echipa: Enache - Prodan ('65 Doboşeru - '89 Pricop), Petria, Ambrosie (căpitan), Obreja - Roşu, Calancea ('56 Gangal), Ghebănoaiei, Tănasă - Dăscăleanu ('85 Ciobanu), Ceauşu. Cartonase galbene: Enache şi Obreja.
Meci dificil în compania unei echipe foarte bune, bine organizate de către fostul fotbalist al Petrolului Ploieşti, Nicu Lazăr. Se pare că suntem totuşi pe val şi munca noastră a început să dea rezultate. Felicit întreaga echipă pentru dăruire şi joc şi o remarc pe Andreea Ceauşu care, după cum remarca cineva, îmi seamănă foarte bine în joc,  fiind "Adrian Ambrosie în variantă feminină" şi care cred că poate fi selecţionata la Naţionala U 17 cât de curând.  În următoarea perioadă începem înscrierile pentru două noi grupe de 10-12 ani şi 12-14 ani şi invităm fetele din Iaşi să vină la selecţie de marţi până vineri, la ora 16.00, la baza sportivă Pieta din Metalurgie. Mulţumesc şi firmei Royal Construct din Iaşi care ne-a susţinut şi a premiat prima reuşită din deplasare a fetelor. Sperăm să ne continuăm evoluţia bună şi să acumulăm experienţă, puncte şi... noi sponsori!”, a menţionat după partida de astăzi Adrian “Aţă” Ambrosie, antrenor la CS Navobi Iaşi şi fostul atacant al Politehnicii Iaşi în anii din urmă.
Fotbalistele ieşene de la CS Navobi vor juca în următoarea etapă, de sâmbătă, 28 aprilie, pe teren propriu. De la ora 11.00, pe terenul sintetic din Complexul Emil Alexandrescu din Copou, CS Navobi Iaşi se va confrunta cu AFC Fair Play Bucureşti.
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu