marți, 24 aprilie 2012

S-a ridicat cortina la Campionatele Naţionale Universitare de la Iaşi


* În prezenţa a peste 150 de persoane, Student Sport România a deschis oficial la Iaşi ultima etapă a Campionatelor Naţionale Universitare de Baschet 3x3 şi Fotbal

Cu emoţii şi entuziasm, participanţii şi organizatorii aşteaptă începerea meciurilor şi selectarea prin joc a ultimelor finaliste care vor umple seria selecţionatelor pentru Turneele Finale. La evenimentul de la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi au participat:
Gheorghe Nichita – primar al Municipiului Iaşi (FOTO)
Ciprian Paraschiv – coordonator regional pe zona de Nord-Est a României din partea Autorității Naționale pentru Sport şi Tineret
Adrian Socaciu – fondator al Asociaţiei Student Sport
Sorin Iacoban – reprezentant al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iaşi
Cătălin Nicoară – director al Casei de Cultură a Studenților Iaşi
Huţanu Viorel – reprezentant al Ligii Studenţilor din Universitatea „Petre Andrei” Iaşi.
După intonarea imnului naţional de către studenta Maria Păuleţ în amfiteatrul Facultăţii de Chimie, primarul Gheorghe Nichita a urat bun venit celor ce se află în această perioadă în Oraşul European al Sportului.  Iubitor al activităţii fizice, s-a declarat un adept al competiţiilor corecte şi nu a uitat să le amintească tinerilor că „cei ce practică sportul reuşesc să înţeleagă ce înseamnă respectul. Fiecare dintre dumneavoastră poate deveni un ambasador al sportului în lume.” La finalul discursului, participanţii din 12 universităţi din Moldova, Banat şi Oltenia i-au urat primarului Iaşului un călduros La mulţi ani, prin tradiționalul cântec, cu ocazia zilei onomastice de Sf. Gheorghe.
Lăudând „iniţiativa unică în ultimii 20 de ani, iniţiativă ce merita sprijinită”, Sorin Iacoban a ţinut să menţioneze că cei care au câştigat anul trecut Campionatul Naţional Universitar de Fotbal au fost studenţii Universității „A.I. Cuza” din Iaşi. Pe de-o parte, ieşenii se simt datori să-şi apere titlul; pe de altă parte, oaspeţii sunt şi mai motivaţi să lupte pentru un bilet în Marea Finală care va avea loc tot la Iaşi, în perioada 21-24 mai. La baschet, toţi finaliştii, la masculin şi feminin, se vor întâlni în Bucureşti, în 14-17 mai. 
Adrian Socaciu, student şi el, a vorbit despre ideea de la început care a devenit un vis şi acum se materializează în Campionatele Universitare. „Dacă aveţi un vis, urmaţi-l! Indiferent cât de mare sau mic e, cât de multe piedici veți întâlni, câţi vă vor sprijini sau descuraja, mergeţi înainte dacă credeţi că ideile voastre pot schimba lumea în bine, pot aduce un aport societăţii în care trăim. Suntem tineri, acum ne construim viitorul şi asta depinde numai de noi!”
În contextul valorilor pe care Student Sport le promovează, Viorel Huţanu a adăugat celor spuse de antevorbitorii săi că în sport, pe lângă pasiune este nevoie de reponsabilitate: „dacă suntem responsabili se vor crea şi condiţii de practicare a sportului”. El a urat competitorilor „succes, baftă şi fair-play!”
Alături de Student Sport, Cătălin Nicoară, directorul Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi a început discursul mulţumind echipei Student Sport pentru ce a realizat şi pentru  „oportunitatea pe care a-ţi oferit-o atâtor mii de studenţi de-a lungul competiţiilor şi mie, personal, pentru şansa de a fi alături de voi în acest minunat demers de încurajare a mişcării sportiv-universitare. Găsiţi în mine un aliat din toate punctele de vedere!”.
La fel de emoţionante au fost şi cuvintele lui Ciprian Paraschiv, care a vorbit publicului dintr-un dublu punct de vedere: din propria experienţă de sportiv de performaţă şi de cea de coordonator regional pe zona Moldovei în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret. Fostul căpitan al Politehnicii Iaşi le-a declarant participanţilor că le înţelege foarte bine emoţiile, însă îi sfătuieşte să şi le canalizeze spre câştigarea meciurilor. Totodată le-a mulţumit pentru că au venit de la distanţe remarcabile pentru acest campionat, de unde şi nevoia de a acoperi un gol pe care Student Sport l-a sesizat şi înspre care face demersuri: „datorită dumneavoastră şi pasiunii pe care o arătaţi pentru sănătate, valori şi fair-play, Iaşul poate deveni oraşul sportului universitar”.
Meciurile din cadrul Campionatelor Naţionale Universitare de Fotbal şi Baschet 3x3 se vor juca simultan la Sala Polivalentă, între 24 şi 25 aprilie 2012. Primele două echipe merg mai departe în Turneele Finale de la București sau Iaşi. Întregul program, detalii și surprize găsiţi pe site-ul oficial www.studentsport.ro sau pe facebook.com/StudentSport.
Asociația Student Sport România desfăşoară Campionatele Naţionale Universitare împreună cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului prin Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, având ca parteneri Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, Federaţia Româna de Fotbal. La Iaşi, partenerii locali sunt Casa de Cultură a Studenţilor, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Iaşi, Primăria Municipiului Iaşi, Fundaţia Sportului Ieşean.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu