miercuri, 25 aprilie 2012

Se dă startul la “Mondialele” de şah! La Iaşi!


* Municipiul Iaşi va fi gazda celui de al 8-lea Campionat Mondial Şcolar de Şah, în perioada 28 aprilie – 6 mai 2012

Visul multor sahisti devine realitate la Iasi. Incepe Campionatul Mondial in Romania! O lista numeroasa de copii – 553, din multe tari, de pe patru continente, de toate varstele, atat fete cat si baieti. Concursul, care este o onoare pentru AJ Şah Iasi sa-l poata gazdui, cuprinde 6 grupe de varsta: sub 7, sub 9, sub 11, sub 13, sub 15, sub 17, la feminin si masculin. Cu siguranta ca Sala Polivalenta din Iasi va fi una neincapatoare pentru sute de sahisti si sute de parinti, bunici, pasionati, curiosi... Pe toata perioada competitiei intrarea va fi libera, insa, cu desavarsire trebuie respectata linistea.
Prima delegatie ce va pasi pe pamant iesean va fi cea din Singapore, venita de departe, dupa un drum foarte lung si nevoia de a se acomoda la noul fus orar cat mai repede.
Daca zilele de 25, 26 si 27 aprilie sunt prioritare pentru sosirea tuturor delegatiilor (de pe
aeroportul din Iasi, Chisinau, Bucuresti), vineri seara se va da startul competitiei. La ora 20.30, in Sala Eminescu a Hotelului Traian va avea loc sedinta tehnica a Campionatului Mondial, unde sunt asteptati sa participe toti sefii delegatiilor.
Sambata dimineata, pe 28 aprilie, de la ora 10.00 va incepe a doua conferinta de presa, organizata in aceeasi sala a Hotelului Traian, de membrii coordonatori ce vor avea ca invitati, pe langa personalitati ale Iasului si invitati de seama din strainatate: primarul municipiului Iasi - Gheorghe Nichita, Margareta Perevoznic – cetatean de onoare al orasului Iasi, Alexander Kostyev – Presedintele Federatiei Internationale a Sahului Scolar de la Moscova, Marea maestra internationala Elisabeta Polihroniade, Ion Serban Dobronauteanu – vicepresedintele Federatiei Europene de Sah, Constantin Dumitriu – presedintele Federatiei Romane de Sah etc.
Imediat dupa conferinta de presa de sambata, oaspetii nostri de seama se vor muta in Piata Unirii, unde pe scena special amenajata va demara Festivitatea de Deschidere, un spectacol de muzica, dans popular si dans modern cu artisti ieseni. Cei ce vor fi in piata vor face cunostiinta si bineinteles fotografii cu mascota acestui campionat si de ce nu cu reprezentatii sahului romanesc si international prezente la eveniment.
Prima zi, cea de start, una dintre cele mai importante isi va atinge punctul culminant la ora 15.30, in Sala Polivalenta, acolo unde primarul iesean Gheorghe Nichita este invitat sa efectueze prima mutare.
Speram ca aceasta mutare sa aduca dorinta de lupta, forta si noroc copiilor ieseni ce vor participa in concurs. Fie ca sunt de la Politehnica, de la Sfinxul, de la Philidor, de la Palatul Copiilor, de la Micul Sahist sau chiar de la Scoala Bogdan Petriceicu Hasdeu (NR - singura scoala din Romania cu ore de sah, cu calificative in catalog) le tinem pumnii sahistilor nostri si la sfarsitul campionatului sa arate valoarea scolii de sah cucerind cateva medalii mondiale. Va asteptam la eveniment si va multumim pentru intreaga sustinere. Rezultatele, imagini de la Campionatul Mondial se vor gasi pe site-ul oficial - www.wscc2012.ro si pe Asociatia Judeteana de Sah Iasi - www.ajsiasi.ro”, ne-a declarat Vlad Ungureanu, secretarul general al AJ Sah Iasi si unul dintre principalii organizatori ai evenimentului sahistic, de nivel mondial, de la Iasi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu