sâmbătă, 28 aprilie 2012

Tecău şi Lindstedt cîştigă titlul la dublu la BRD Năstase-Ţiriac Trophy


* Tenismenii Horia Tecău şi Robert Lindstedt (FOTO) au triumfat astăzi în finala probei de dublu a turneului de la Bucureşti, câştigând al şaptelea trofeu împreună

După 14 ani, un român se impune la Arenele BNR. Ultima dată se întîmpla în 1998, cînd Andrei Pavel şi Gabriel Trifu cîştigau proba de dublu. La a opta tentativă, Horia a reuşit să pună mîna pe trofeu la BRD Năstase-Ţiriac Trophy. El şi Robert nu mai cîştigaseră un trofeu de zece luni, de la Bastad.
Într-o finală de o oră şi jumătate, perechea româno-suedeză n-a lăsat în nici un moment impresia că poate scăpa printre degete o victorie promisă încă de anul trecut.
Adversarii Chardy şi Kubot s-au zbătut cât au putut, dar Tecău şi Lindstedt au avut în spate un public de Cupa Davis. Fanii de pe Arena Centrală i-au împins din nou spre victorie pe cei doi. În final, Robert Lindstedt (Suedia) / Horia Tecău (România, nr. 1) - Jeremy Chardy (Franţa) / Lukasz Kubot (Polonia) 7-6, 6-3.
Titlurile câştigate în carieră, în proba de dublu, de Lindstedt şi Tecău au fost: Casablanca 2010 – pe zgură, ‘s-Hertogenbosch 2010 – pe iarbă, Bastad 2010 – pe zgură, New Haven 2010 – pe hard, Casablanca 2011 – pe zgură, Bastad 2011 – pe zgură, Bucureşti 2012 – pe zgură.

* A treia finală la Bucureşti pentru francezul Simon !

Gilles Simon e pe val! După semifinala de la Monte Carlo, francezul continuă seria evoluţiilor bune şi pe zgura de la Bucuresti, calificandu-se în ultimul act al turneului ATP. Francezul n-a avut nici o emotie in fata lui Mathias Bachinger. Numărul 12 mondial şi-a procurat nu mai puţin decât 17 mingi de break din care a convertit 5. Neamţul a rezistat doar primul set, când s-a ţinut aproape de Simon până spre final, la 7-5. Actul secund a fost însă la îndemâna favoritului numărul 1, acesta tranşând disputa cu 6-2. A fost a treia calificare în finala de la Bucureşti pentru Simon, care a ajuns la 13 victorii consecutive în România. Francezul este dublu câştigător la BRD Năstase Ţiriac Trophy, impunându-se în 2007 şi 2008. Simon îl va întâlni în ultimul act al competitiei pe italianul Fabio Fognini.
Rezultatele din semifinalele probei de simplu, de sâmbătă, au fost: Gilles Simon (Franţa, nr. 1) - Matthias Bachinger (Germania) 7-5, 6-2 şi Fabio Fognini (Italia) - Attila Balazs (Ungaria, venit din calificări) 6-3, 6-1.
Duminică, pe 29 aprilie, pe arena centrală, de la ora 15:00, este programată finala probei de simplu, Gilles Simon (Franţa, favoritul nr. 1) - Fabio Fognini (Italia).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu