marți, 1 mai 2012

Elevele lui Radu Voina vor lupta în Franţa pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra


* Naţionala de handbal feminin a României va participa la turneul preolimpic de la Lyon, din intervalul de timp 25-27 mai 2012, alături de Franţa, Muntenegru şi Japonia

Programul competiţiei preolimpice de handbal feminin din Franţa este următorul:
- 25 mai:
ora 17:45: Muntenegru-Japonia;
ora 20:00: Franţa-România;
- 26 mai:
ora 15:45: România-Muntenegru;
ora 18:00: Japonia-Franţa;
27 mai:
ora 15:15: România-Japonia;
ora 17:30: Franţa-Muntenegru.
Referitor la această competiţie preolimpică de la Lyon, selecţionerul Radu Voina a declarat: "Am stabilit un lot de 21 de jucătoare, din care strict pentru turneul preolimpic vor rămâne 16. Am dorit să evităm orice suprize neplăcute la capitolul accidentări şi peste lista de 21, avem alte 3-4 jucătoare în vizot, cu posibilitatea de convocare. Îmi doresc mult ca după ce ne adunăm, în 13 mai, prioritatea numărul 1 în handbalul românesc să fie echipa naţională feminină, pentru că lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice este pe primul plan. Nu ar trebui să mai primeze nimic altceva, nici declaraţiile de şedinţă şi nici planurile individuale, ci interesul naţional. Cristina Neagu nu va putea fi alături de noi, nici la turneul preolimpic şi nici la Jocurile Olimpice de la Londra. După revenirea recentă din SUA, de la ultimul control medical ne-a spus ca medicii i-au recomandat repaus între 3 şi 6 luni, deci situatia ei este clară".
Lotul convocat pentru data de 13 mai, la Bucureşti, este format din următoarele jucătoare:
- Portari: Talida Tolnai, Tereza Pîslaru, Mirela Nichita şi Denisa Dedu;
- Jucătoare de câmp: Valentina Ardean-Elisei, Iulia Curea, Oana Manea, Florina Chintoan, Georgiana Ciuciulete, Ada Nechita, Cristina Vărzaru, Ramona Farcău, Aurelia Brădeanu, Diana Druţu, Adina Meiroşu, Daniela Băbeanu, Mihaela Ani-Senocico, Gabriela Perianu, Melinda Geiger, Patricia Vizitiu şi Alina Horjea.
După vizita medicală obligatorie, elevele lui Radu Voina vor pleca la Râmnicu Vâlcea. Pregătirea pentru turneul preolimpic va include antrenamente comunce şi meciurile amicale cu Coreea de Sud, între 14 şi 21 mai.
Pentru a se califica la JO de la Londra, naţionala României este obligată să se claseze pe primele două locuri la turneul preolimpic din Franţa.
Dacă România va obţine calificarea la JO de la Londra, fetele vor avea parte de un program foarte greu. Din Franţa este posibil ca handbalistele să plece direct în Portugalia, pentru penultimul meci din preliminariile CE din 2012, programat în 30-31 mai, şi care este urmat de cel cu Grecia, pe teren propriu, în 1-2 iunie.
Programul până la JO mai include o săptămână de refacere (11-17 iunie), pregătirea centralizată pentru Olimpiadă (18 iunie-25 iulie), iar în 26 iulie plecarea spre Londra.
Alte două turnee preolimpice se dispută la Gaudalajara, cu Spania, Croaţia, Olanda şi Argentina şi la Aalborg, cu Danemarca, Rusia, Tunisia şi Republica Dominicană.
Şase echipe din aceste turnee preolimpice vor completa tabloul calificatelor la JO, la care au deja biletele Marea Britanie, Norvegia, Brazilia, Angola, Coreea de Sud şi Suedia.
Tragerea la sorţi a grupelor la Jocurile Olimpice de la Londra va avea loc pe 30 mai, la Crystal Palace National Sports Centre, din capitala Angliei.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu