miercuri, 2 mai 2012

Prima victorie în deplasare pentru elevele lui ”Aţă” Ambrosie !



* În Liga I fotbal feminin, etapa a XVI-a a programat astăzi, 2 mai, meciul Viitorul 2010 Buzău - CS Navobi Iaşi 0-4 (0-3) * Golurile echipei ieşene au fost reuşite de Andreea Ceauşu (min. 21,31 şi 65) şi Magda Tănasă (min. 23 – din penalty)

Etapa a XVI-a din prima ligă feminină de fotbal a adus faţă în faţă două echipe nou înfiinţate în 2011, una din Buzău şi cealaltă din Iaşi. Lipsa de experienţă a celor doua formaţii s-a regăsit în rezultatele obţinute în tur şi desigur locul în clasamentil actual, poziţia a 10-a pentru Viitorul, respectiv a 8-a pentru ieşence.
Pe o căldură sufocantă, de peste 30 grade Celsius, pe un teren sintetic care “frigea” la soare, jucătoarele de la cele două echipe s-au străduit să ofere un spectacol de calitate celor câtorva zeci de spectatori aflaţi în tribunele arenei buzoiene, adăpostiţi la umbră.
Navobistele, bine aşezate în teren, au pus stăpânire pe mijlocul terenului, acolo unde Calancea şi Prodan au închis spaţiile de joc, iar Ghebănoaiei a pasat excelent pentru atacantele ieşence.
În min. 21, Ceausu primeşte o pasă excelentă de la Ghebănoaiei şi plasează mingea pe lângă portar advers, în colţul lung (0-1).
Două minute mai târziu (’23), Dăscăleanu scapă singură spre poarta gazdelor, este faultată din spate, arbitrul dictează lovitură de la 11 metri, care este transformată cu precizie de Tănasă (0-2).
După alte ocazii irosite la ambele porţi, CS Navobi se desprinde pe tabela de marcaj prin aceeaşi Ceauşu, în min. 31,care a reluat cu capul din colţul scurt o minge centrată de Tănasă, din corner (0-3). Golul a fost înscris în urma unei frumoase scheme de joc exersată la antrenamente.
Pauza a adus modificări în ambele formaţii, căldura insuportabilă punându-şi amprenta asupra ambelor echipe, care merită apreciate pentru efortul depus şi fair-play-ul cu care au jucat.
Ieşencele au stabilit scorul final prin aceeaşi Ceauşu, care a realizat astfel hat-trick-ul, în urma unei frumoase acţiuni colective de contraatac, în min. 65 (0-4).
În concluzie putem spune că astăzi, la Buzău, a fost un meci frumos, terminat cu un scor echitabil, care aduce prima victorie în deplasare în contul fotbalistelor din Dealul Copoului.
Pentru CS Navobi Iaşi au jucat: Enache ('46 Andrei) - Roşu, Petria ('46 Pricop), Ambrosie (căpitan de echipă), Obreja - Prodan ('67 Ciobanu), Calancea ('60 Gangal) - Ceauşu ('66 Doboşeru), Ghebănoaiei, Tănasă – Dăscăleanu.
"A fost un meci frumos în compania unei echipe dornice de rezultate ca şi noi, însă am reuşit să ne impunem şi să confirmăm că rezultatele obţinute în retur nu au fost întâmplătoare. Testul adevărat va fi însă sâmbătă, cu liderul FCM Tg. Mureş. Felicit întreaga echipă care a jucat fotbal, a  respectat indicaţiile tactice şi a reuşit să finalizeze de 4 ori. Aşteptăm lângă noi pe oricine ar vrea să ne susţină financiar pentru campionatul viitor, pentru că am dovedit că putem face performanţă !", a declarat după partidă Adrian “Aţă” Ambrosie, antrenor la CS Navobi Iaşi.
În etapa viitoare, CS Navobi Iaşi va juca acasă, sâmbătă, pe 5 mai, de la ora 11.00, pe terenul sintetic din Copou, cu FCM Târgu Mures, liderul Seriei Est din Liga I de fotbal feminin.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu