duminică, 3 iunie 2012

Ceferistul ieşean Ionuţ Grigoraş se impune în culturismul din România


* Elevul antrenorului emerit Petru Ciorbă a cucerit recent titlul naţional la BodyBuilding Clasic şi a devenit campion naţional şi la categoria open, la culturism

La Mediaş au avut loc recent Campionatele Naţionale de culturism pentru juniori, acolo unde a fost prezent şi sportivul Ionuţ Grigoraş (FOTO), de la CS CFR Iaşi, antrenat de dublul campion mondial în anii din urmă, Petru Ciorbă, care în prezent este şi vicepreşedintele FR Culturism-Fitness.  
În proba juniorilor mari de la BodyBuilding Clasic, la categoria +80 kg, clasamentul a fost următorul: 1. Ionuţ Grigoraş (CFR Iaşi) – campion naţional; 2. Dan Aldea (CSŞ Şoimii Sibiu); 3. Mihai Ciapă (CS Teleorman Alexandria); 4. Ştefan Voicu (CS Ulise Focşani); 5. Alexandru Pascariu (CS Ulise Focşani); 6. Andrei Barbur (CSM Baia Mare).
Totodată, la categoria OPEN - juniori mari la culturism şi BB Clasic, pe primul loc s-a clasat ceferistul ieşean Ionuţ Grigoraş, care a devenit astfel campion naţional absolut.
După concursul de la Mediaş, antrenorul emerit Petru Ciorbă ne-a declarat: „La al doilea concurs important din viaţa lui de sportiv, Ionuţ Grigoraş a cucerit două titluri naţionale, devenind astfel campionul campionilor juniorilor români care practică culturismul. Cu siguranţă că dacă Ionuţ concura acum şi la un Campionat Mondial, el ar fi urcat pe podium, deoarece la Mediaş a prins o formă de zile mari !”.
Să mai menţionăm că Ionuţ Grigoraş, născut pe 18 iunie 1989 la Adjud (jud. Vrancea) este în prezent student în anul al doilea la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Iaşi şi practică culturismul la CS CFR Iaşi de numai doi ani. În 2011, el a cucerit medalia de bronz la Campionatele Naţionale de la Bistriţa, iar în 2012 el devine dublu campion naţional la Mediaş. Are un frate mai mic, Adrian, student la Facultatea de Construcţii din Iaşi care face şi el exerciţii fizice în sala de culturism a clubului sportiv CFR Iaşi. Părinţii fraţilor Ionuţ şi Adrian Grigoraş sunt plecaţi la muncă, în Italia !

* Foarte slab şi bolnăvicios la un moment dat, Ionuţ Grigoraş a căutat alinare în sala de culturism de la Clubul Sportiv CFR Iaşi. El a ajuns acum campion naţional absolut !

Dublul campion naţional Ionuţ Grigoraş a mai bifat în această perioadă un nou debut, cel al unui interviu acordat mass-mediei ieşene. Cu multă emoţie în glas, dar şi cu multă responsabilitate la doar 23 ani, Ionuţ Grigoraş ne-a declarat:
- Am ales să practic culturismul deoarece mi se pare că este un sport care mă reprezintă şi este singurul sport în care se observă cel mai repede rezultatele ! La început eram foarte slab şi bolnăvicios şi aşa am ajuns în sala de culturism a clubului CFR Iaşi, pentru a mă pune pe picioare. Aveam şi doi mari idoli în culturism, pe Arnold Schwarzenegger şi Petru Ciorbă şi am vrut să arăt ca dânşii !
- Cum te simţi acum în sala de culturism de la CFR Iaşi, după doi ani de mari succese pe plan intern ? Eşti privit ca o mare vedetă ?
- Nu sunt nici o vedetă, ci doar un simplu sportiv. Mai ales că domnul antrenor Petru Ciorbă este şi un bun profesor şi te ţine foarte aproape de sală şi de marea performanţă. De fapt, în sala de culturism de la CFR Iaşi este şi o atmosferă foarte plăcută, iar când intri acolo simţi imediat pentru ce ai venit la sală !
- E grea viaţa de culturist ?
- Este foarte multă disciplină, este o dietă strictă, somn, sunt de fapt sacrificii pe care trebuie să le faci pentru a practica culturismul de performanţă.
- Ce urmează pentru campionul Ionuţ Grigoraş în 2012 şi în anii următori ?
- Vreau să fiu sănătos şi voi încerca să-mi păstrez titlurile naţionale cucerite cât de mult voi putea. În toamna acestui an sunt programate şi Campionatele Mondiale de culturism de la Budapesta, dar, pentru a putea participa acolo trebuie bani mulţi în perioada de pregătire a competiţiei, pentru suplimente, alimentaţie etc. Şi nu ştiu acum dacă voi putea fi ajutat financiar de vreun sponsor pentru o participare la „Mondialul” de culturism din Ungaria...
- Unii culturişti de top devin peste ani şi sportivi profesionişti...
- Pentru mine este foarte departe acum gândul de a trece la profesionişti. Să-mi păstrez eu titlul naţional la amatori cât mai mulţi ani !
- Un gând de final Ionuţ Grigoraş, la primul tău interviu pentru mass-media ieşeană...
- Vreau să mulţumesc domnului antrenor Petru Ciorbă care m-a descoperit şi m-a ajutat să devin campion naţional. Vreau să mulţumesc partenerului meu de antrenament Andrei Vasiliu şi în mod special prietenei mele Viorica Nichifor, care m-a susţinut din toate punctele de vedere. Vreau să mulţumesc şi părinţilor mei, care sunt plecaţi acum în Italia, dar se gândesc tot timpul la mine şi la fratele meu Adrian ! Sper ca succesele mele în culturismul românesc să continue şi în perioada următoare !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu