joi, 21 iunie 2012

Concurs de înot la Ştrandul Municipal Iaşi


* Să susţinem cu toţii echipa fostului căpitan al Politehnicii Iaşi, Ciprian Paraschiv, la competiţia Swimathon!
Vineri, 6 iulie 2012, intrele orele 15.00 – 18.00, la Strandul Municipal Iasi va avea loc prima editie a competiei de inot Swimathon Iasi. Evenimentul este organizat de Fundatia Comunitara Iasi, cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi.
Swimathon Iasi este prima editie locala a unei manifestari sportive ce va reuni intr-o competitie de inot organizatii neguvernamentale, companii, instituții si persoane fizice cu initiativa pentru a sustine financiar 12 cauze din comunitatea noastra. Swimathon se afla deja la a patra editie in Cluj si la a doua editie in Mures, fiind unul din evenimentele sportive cu traditie in Europa.
Mecanismul de strangere de fonduri este foarte simplu: fiecare companie, institutie, organizatie, persoana sau grup care doreste sa sustina o cauza / un proiect isi desemneaza un inotator sau o echipa de inotatori, care trebuie sa inoate cat mai multe lungimi de bazin, intr-un anumit interval de timp dat. Anterior evenimentului, participantii desfasoara campanii cu scopul de a colecta cat mai multe angajamente de plata de la colegi, cercul de prieteni, cunostinte, parteneri, companii - acestia sustinand inotatorul / echipa dorita cu o suma pentru fiecare lungime de bazin inotata.
Dintre proiectele pe care iesenii le pot sustine se numara: „Atelier de produse din materiale reciclabile” (Organizatia Upside Down), „Calificare si educatie pentru mamicile din Centrul Maternal Iasi” (Atelierul Parintilor Iasi), „Fii sigur ca esti sanatos!  - Reamenajarea si promovarea Centrului de Consiliere si Testare HIV din Iasi” (ARAS), Fondul “Ideile tale schimba Iasul” (Fundatia Comunitara Iasi), Fondul de Burse (Fundatia Comunitara Iasi), Fondul de Revitalizare Urbana “Turnul Nostru” (Fundatia Comunitara Iasi), Fundraising pentru Stefanut (Colegii lui Stefanut), “Premii anuale de excelenta pentru membrii AIESEC Iasi”, “Servicii Integrate de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilitati din Iasi” (Fundatia Serviciilor Sociale Bethany), “Tinerete pentru batranete” (Fundatia Solidaritate si Speranta Iasi), “YouthBank Iasi” (Fundatia Comunitara Iasi), “Zambete pentru copii” (Asociatia Mai Bine).
Pe 6 iulie, in bazinul olimpic de la Strandul Municipal, peste 80 de inotatori vor face valuri, cu scopul de a strange cat mai multi bani pentru cele 12 proiecte ale Iasului. Fiecare dintre noi isi poate alege proiectul sau echipa de inotatori pe care sa o sustina, oferind o suma de bani pentru lungimile de bazin inotate in ziua competitiei. Mai multe detalii puteti afla pe www.swimathon.fundatiacomunitaraiasi.ro”, a declarat Ciprian Paius, director executiv Fundatia Comunitara Iasi.
M-am inscris in competitia Swimathon, alaturi de alti 5 prieteni pentru a sustine Fondul „Ideile tale schimba Iasul”. Nu suntem inotatori prea abili si experimentati, dar sper ca iesenii vor veni in numar cat mai mare sa ne sprijine si sa contribuie la cauza aleasa de noi. Cred ca acest eveniment super antrenant poate fi o dovada clara ca oricare dintre noi poate face valuri si prin urmare, poate genera schimbare in mai bine. Proiectele depuse sunt diverse si foarte utile comunitatii din care facem parte”, a declarat Lector Univ. Dr. Ciprian Paraschiv, director executiv DJST Iasi, fostul capitan al echipei de fotbal Politehnica Iasi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu