vineri, 15 iunie 2012

Irlanda, prima eliminată de la EURO 2012

* Joi, pe 14 iunie, în etapa a doua din grupa C din cadrul Campionatului European de fotbal din Polonia şi Ucraina s-au înregistrat rezultatele: Italia – Croaţia 1-1 şi Spania – Irlanda 4-0

Reprezentativa Italiei a terminat la egalitate, scor 1-1 (1-0), partida disputată joi, la Poznan, cu naţionala Croaţiei, în grupa C de la Campionatul European din Polonia şi Ucraina. Golurile au fost marcate de Pirlo – min. 39 pentru Italia, respectiv Mandzukic – min. 72 pentru Croaţia. În minutul 55, două fumigene au fost aruncate pe teren, jucătorii croaţi cerându-le fanilor să înceteze. Crainicul stadionului din Poznan a amintit că materialele pirotehnice sunt interzise şi periculoase atât pentru public cât şi pentru jucători, menţionând că folosirea acestora poate avea urmări penale. Fumigene au fost aruncate şi în minutul 73, imediat după ce croatul Mandzukic a înscris golul de 1-1.
Au evoluat echipele:
- Italia: Buffon - Bonucci, De Rossi, Chiellini - Maggio, Marchisio, Pirlo, Thiago Motta (Montolivo '62), Giaccherini - Balotelli (Di Natale '69), Cassano (Giovinco '83). Antrenor: Cesare Prandelli.
- Croaţia: Pletikosa - Srna, Corluka, Schildenfeld, Strinici - Rakitici, Vukojevici, Perisici (Pranjici '68), Modrici - Mandzukici (Kranjcar '90+4), Jelavici (Eduardo '83). Antrenor: Slaven Bilici
A condus brigada de arbitri alcătuită din Howard Webb (central) - Michael Mullarkey, Peter Kirkup (asistenţi) - Martin Atkinson, Mark Clattenburg (asistenţi suplimentari) - toţi Anglia - Pavel Kralovec (rezervă) - Cehia.
Tot joi, reprezentativa Spaniei a învins cu scorul de 4-0 (1-0) naţionala Irlandei, la Gdansk, într-un meci tot din grupa C de la Campionatului European din Polonia şi Ucraina, irlandezii nemaiavând astfel şanse să acceadă în faza următoare a turneului. Golurile au fost marcate de Torres – min. 4 şi 70, Silva – min. 49 şi Fabregas – min. 83.
Au evoluat următoarele formaţii:
- Spania: Casillas - Arbeloa, Piqué, Ramos, Alba - Xavi Hernandez, Busquets, Xabi Alonso (Martinez '65) - Silva, Torres (Fabregas '73), Iniesta (Cazorla '80). Antrenor: Vicente Del Bosque.
- Irlanda: Given - O'Shea, St Ledger, Dunne, Ward - Mc Geady, Whelan (Green '80), Andrews, Duff (McClean '76) - Keane, Cox (Walters '46). Antrenor: Giovanni Trapattoni.
Au arbitrat Pedro Proenca (central) - Bertino Miranda, Ricardo Santos (asistenţi) - Manuel De Sousa, Duarte Gomes (asistenţi suplimentari) - toţi Portugalia - Marcin Borski (rezervă) - Polonia.
Înaintea ultimei runde din faza grupelor, clasamentul grupei C este următorul:
1. Spania         2          1          1          0          5-1       4
2. Croaţia         2          1          1          0          4-2       4
3. Italia            2          0          2          0          2-2       2
4. Irlanda         2          0          0          2          1-7       0
Ultima etapă din grupa C programează, luni, 18 iunie, de la ora 21.45, meciurile Croaţia - Spania şi Italia - Irlanda. Dar până atunci, vineri, pe 15 iunie, în etapa a doua din grupa D se vor juca partidele Ucraina – Franţa (la Doneţk, ora 19.00, în direct pe Dolce Sport) şi Suedia – Anglia (la Kiev, ora 21.45, în direct pe TVR 1).

* Condamnări la închisoare pentru doi fani spanioli, doi ruşi şi mai mulţi polonezi

Doi cetăţeni spanioli, doi ruşi şi mai mulţi polonezi au fost condamnaţi la închisoare pentru incidentele legate de meciul Polonia - Rusia, scor 1-1, de la Euro-2012, a anunţat, joi, tribunalul din Varşovia. "Doi ruşi şi doi spanioli au fost condamnaţi la închisoare cu executare", a precizat Wojciech Malek, purtător de cuvânt al tribunalului, citat de agenţia PAP. Potrivit agenţiei poloneze, au mai fost condamnaţi la închisoare cel puţin patru huligani polonezi. Malek nu a menţionat durata pedepselor pronunţate miercuri. El afirmase, anterior, că ar putea fi vorba de condamnări de 3 până la 5 luni de închisoare. În total, 30 din cei 184 de huligani arestaţi marţi la Varşovia au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare sau la plata unor amenzi pentru ofense sau agresiuni la adresa poliţiştilor, ori pentru participarea la adunări ilegale. Cele 184 de persoane, majoritatea cetăţeni polonezi, au fost arestate după incidente soldate cu aproximativ 20 de răniţi.

* Un fotoreportar român a fost spitalizat la Lvov !

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, într-un comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX, că un cetăţean român a fost spitalizat la Lvov, ca urmare a unor contuzii suferite într-o altercaţie, şi a precizat că acesta va avea nevoie de încă 3-4 zile de spitalizare.
Ministerul a răspuns solicitării MEDIAFAX, după ce agenţia France Presse a scris, joi, că un fotograf de presă român, aflat în Ucraina pentru Campionatul European de fotbal, a fost spitalizat după ce a fost atacat, la Lvov, de un grup de persoane care i-a furat echipamentul.
"Consulatul General al României la Cernăuţi a fost informat de către autorităţile ucrainene cu privire la faptul că cetăţeanul român la care faceţi referire a fost spitalizat în cursul dimineţii de 13 iunie 2012, în oraşul Lvov din Ucraina, ca urmare a contuziilor suferite într-o altercaţie. Consulul României la Cernăuţi a luat legătura cu reprezentanţii spitalului în care se află internat cetăţeanul român, pentru a obţine informaţii cu privire la starea acestuia de sănătate. Din discuţie a reieşit că au fost efectuate o serie de investigaţii, cetăţeanul român este într-o stare stabilă, dar va necesita încă 3-4 zile de spitalizare. Consulatul General al României la Cernăuţi menţine legătura cu reprezentanţii spitalului şi este pregătit să acorde asistenţa consulară necesară în astfel de situaţii", se arată în comunicatul MAE. Potrivit AFP, care citează poliţia ucraineană, incidentul a avut loc miercuri, cu câteva ore înainte de meciul Danemarca - Portugalia. Bărbatul, colaborator al unui cotidian din România, i-a întâlnit pe agresorii săi într-o cafenea, la scurt timp după sosirea sa la Lvov. Aceştia i-au propus o vizită în oraş şi l-au atacat într-un parc, furându-i echipamentul. Poliţia a deschis o anchetă pentru furt şi încearcă să îi găsească pe agresori.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu