vineri, 15 iunie 2012

Proiectul „Spiritul European prin Sport Fără Frontiere”, finanţat din fonduri nerambursabile, îşi arată roadele !


* Vara lui 2012 marchează finalul proiectului „European Spirit Through Sports Without Frontiers”, iniţiat şi coordonat de Direcţia Judeţeana pentru Sport şi Tineret Iaşi, împreună cu partenerii Asociaţia Tinerilor Români din Basarabia şi Bucovina, Federaţia de Orientare Sportivă din Republica Moldova şi Organizaţia de Tineret  “New European Generation” din Ucraina
Proiectul are o valoare totală de 166.500 de euro şi este finanţat din fonduri nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013. În cadrul proiectului, pe toată durata acestuia, au avut loc competiţii amicale de fotbal, volei, baschet pentru old-boys desfăşurate în Republica Moldova şi Ucraina. În plus, finalul de proiect aduce în prim plan un alt obiectiv important, anume inaugurarea terenului de sport amplasat între Sala Polivalentă şi Hotel Sport din Iaşi. Evenimentul va fi marcat de diverse competiţii sportive între toţi partenerii, ce se vor desfăşura în Iaşi.
Proiectul a fost desemnat unul dintre cele mai frumoase la evaluare. În cadrul acestuia ne-am propus să oferim foştilor sportivi posibilitatea de a se întrece în competiţii amicale transfrontaliere, dar şi să modernizăm terenul de sport de pe str. Sf. Lazăr, de lângă Hotelul Sport. Chiar dacă suma nerambursabilă din fonduri europene nu este foarte mare, am vrut să arătăm că se poate, ca doar cu o cofinanţare de 8%, am reuşit să facem acţiuni frumoase transfrontaliere şi un teren modern, cu o suprafaţă sintetică multifuncţională, dotat cu sistem de iluminat şi care va putea fi pus la dispoziţia ieşenilor începând cu luna august”, a declarat Lector Univ. Dr. Ciprian Paraschiv, director DJST Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu