miercuri, 27 iunie 2012

Record de participare la Cupa României la Minifotbal


* La sfârşitul acestei săptămâni (29 iunie-1 iulie) peste 500 de jucători de minifotbal se vor afla la Iaşi pentru a participa la cea de-a treia ediţie a Cupei României la Minifotbal
Cele 36 de echipe din întreaga ţară vor fi împărţite în grupe, în urma unei trageri la sorţi care va avea loc joi seara, pe 28 iunie. Meciurile din grupe şi fazele eliminatorii se vor disputa vineri şi sâmbătă. Duminică, 1 iulie, sunt programate semifinalele şi finala competiţiei.
Câştigătoarele ediţiilor precedente sunt Euro Glia Nuşfalău (2010 la Zalău) şi AS WMT Giroc Timişoara (2011 la Sibiu). Anul acesta echipa din Timişoara va încerca să-şi apere titlu obţinut în 2011, în timp ce echipa din Sălaj a produs din nou o mare surpriză câştigând campionatul local şi implicit un loc pentru Campionatul Naţional care va fi organizat la Deva săptămâna viitoare. Premiile pentru cele mai bune echipe vor fi acordate de către producătorul spaniol de echipament sportiv Joma, partenerul tehnic al Federaţiei.
Organizarea Cupei României a devenit o tradiţie pentru minifotbalul românesc şi totodată un eveniment foarte aşteptat. Anul acesta ne aflăm deja la cea de-a treia ediţie cu o participare record, 36 de echipe din întreaga ţară. Minifotbalul s-a dezvoltat în ultimii ani în România foarte mult, în fiecare an noi campionate de minifotbal fiind organizate în ţară în oraşe mai mici sau mai mari, iar numărul echipelor participante creşte în aceeaşi proporţie, ceea ce ne conferă o bază largă de selecţie pentru echipa naţională de minifotbal”, ne-a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România.
Echipele participante la Cupa României, ediţia 2012, sunt: Calia Press Bucureşti, Cora Pantelimon – Otopeni, Vesteam Ploieşti, Dablerom Cluj-Napoca, Luceafărul 2010 Dej, Finanţe Publice Vaslui, Celtics Baia Mare, Design Construct Braşov, FC Internaţionalii Râmnicu Vâlcea, Dracii Roşii Mediaş, ARY & ROBY Buftea, Diavolii Roşii Hunedoara, OTP Bank Buzău, Samba Târnăveni, Doctor GSM & Global Proiect Focşani, Dinadrom Suceava, Juventus Sibiu, Boca Juniors Constanţa, FC Potlogi Târgovişte, Magnolia Craiova, Ajax Galaţi, Autoland Hosu Zalău, Auto-Driver Iaşi, Terramold Seroussi Iaşi, AS WMT GIROC Timişoara, Club AS Timişoara, Spartak Bacău, Roxvapin Oneşti, Inter Roman, Amicii Galactici Slatina, Dunărea Tulcea, Pretorian Piatra Neamţ, Alfa Team Cristur Deva, FC Coriolan Bacău, Total Interactiv Hunedoara. Ultima echipă participantă va fi cunoscută în urma finalei competiţiei locale de la Iaşi.
De menţionat că Federaţia de Minifotbal din România organizează în prezent campionate de minifotbal în 36 de judeţe ale ţării, pentru un număr de peste 30.000 de jucători amatori. Impactul fenomenului minifotbal în ţara noastră are ca dovadă şi cele două titluri europene câştigate de echipa naţională a României în 2010, la Bratislava, şi în 2011, la Tulcea. La nivel european în acest moment sunt peste 600.000 de jucători de minifotbal din 21 de ţări europene.
Federaţia de Minifotbal din România este membru fondator al European Minifootball Federation – www.eurominifootball.com .
Pentru mai multe informaţii puteţi contacta FMR, astfel: E-mail: office@campionateminifotbal.ro, tel.: 0723.165032 sau 0741.799932 - Răzvan Burleanu, care este preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu