sâmbătă, 30 iunie 2012

Trofeul Municipiului Iaşi la popice a rămas la arena CFR


A doua zi a turneului internaţional de popice denumit Trofeul Municipiului Iaşi şi organizat de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Federaţia Internaţională de Popice (NBC) din Germania, FR Popice-Bowling şi Primăria Municipiului Iaşi, a fost una de bun augur pentru sportul lansatorilor, spectatorii prezenţi în număr mare la arena CFR urmărind astăzi, 30 iunie, un spectacol de zile mari atât în concursul popular dedicat sportivilor amatori, cât şi în turneul play-off al profesioniştilor. La zece ani de existenţă şi în anul când Iaşul a devenit Oraş European al Sportului, clubul sportiv CFR Iaşi a programat în acest week-end un prim turneu internaţional în acest an în sportul popicelor, urmând ca în lunile iulie şi august să organizeze cele două turnee internaţionale ITF de tenis, la feminin (WTA) şi masculin (ATP), cu premii de 10.000 dolari şi respectiv 15.000 dolari, iar în octombrie va fi Memorialul Iosif Mattes la box.
În turneul dedicat sportivilor amatori, cu 20 bile lansate la plin pentru fiecare concurent, podiumurile de premiere pe diferite categorii de participare au fost următoarele:
- Masculin:
1. George Mazuru (Asociaţia de Nevăzători din România – Filiala Iaşi) – 98 p.d.; 2. Emilian Postolache (Asociaţia de Nevăzători din România – Filiala Iaşi) – 97 p.d.; 3. Sereş Şandor (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) – 91 p.d.;
- Feminin:
1. Mariana Păscuţoi (Iaşi) – 128 p.d.; 2. Andreea Ciocârlan (Dreiflusse Bosna Passau / Germania) – 120 p.d.; 3. Irina Paiu (Republica Moldova) – 114 p.d.;
- Veterani:
1. Ioan Dăscălescu (CFR Olimpia ACB Iaşi) – 126 p.d.; 2. Dumitru Penciuc (CFR Olimpia ACB Iaşi) – 121 p.d.; 3. Florin Dăscălescu (CFR Olimpia ACB Iaşi) – 109 p.d.;
- Cupa Presei:
1. Lucian Minuţ (Iaşi) – 104 p.d.; 2. Marian Mârza (Radio România Iaşi) – 85 p.d.; 3. Vasile Enuţă (Iaşi) – 77 p.d.;
- Tineret-Speranţe:
1. Flavius Măgureanu (Siderurgica Hunedoara) – 129 p.d.; 2. Vlad Nacu (CS Vlădeni Plus) – 121 p.d.; 3. Balogh Lorand (Electro Koracell Tg. Mureş) – 119 p.d.
S-au mai acordat şi două premii individuale, celui mai tânăr participant (Adi Daniel Morăraşu – 7 ani) şi celui mai vârstnic concurent (Teodor Anton – 82 ani), ambii din Iaşi. Pe parcursul competiţiei de astăzi, arbitrată de ieşenii Gheorghe Zăgreanu şi Florin Ciolan, s-a păstrat şi un moment de reculegere pentru cel care a fost Mihai Torok, sportiv popicar la echipele din Petrila şi Hunedoara.
În turneul play-off al sportivilor profesionişti, cu 120 bile lansate la plin şi izolat şi disputat în sistem internaţional, au concurat astăzi doar primii opt clasaţi din turul I de vineri (cu 20 de participanţi), clasamentul final fiind următorul:
1. Gyula Vereş (CFR Olimpia ACB Iaşi) – 592 p.d.; 2. Ioan Hordilă (CFR Olimpia ACB Iaşi) – 590 p.d.; 3. Mănel Manea (Siderurgica Hunedoara) – 586 p.d.; 4. Iulian Gabriel Cucu (CFR Olimpia ACB Iaşi) – 572 p.d.; 5. Remus Antimirescu (CFR Olimpia ACB Iaşi) – 570 p.d.; 6. Paul Rohotin (CFR Olimpia ACB Iaşi) – 565 p.d.; 7. Ion Cercel (CFR Olimpia ACB Iaşi) – 548 p.d.; 8. Costică Ciurdea (CS Vlădeni Plus) – 541 p.d.
Sportivii de pe podium au primit medalii şi diplome, iar câştigătorul Gyula Vereş a primit şi cupa pusă în joc la prima ediţie a Trofeului Municipiului Iaşi la popice, alături de un premiu individual de 500 lei RON. Ocupantul locului 2 (Ioan Hordilă) a mai primit un premiu de 300 lei RON, iar sportivul de pe locul 3 (Mănel Manea) a încasat şi un premiu de 200 lei RON. Tot Gyula Vereş a primit şi Premiul special „DRACULA” din partea directorului sportiv Dan Teodorescu, lansatorul ieşean devenind astfel MVP-ul turneului, cu 1179 popice doborâte în cele două zile de concurs (587 p.d. în turul I + 592 p.d. în turneul play-off).
La finalul competiţiei, primul laureat la Trofeului Municipiului Iaşi la popice, Gyula Vereş, a declarat: „A fost un concurs palpitant, iar eu am câştigat la ultima lansare, când l-am întrecut cu două beţe pe colegul de echipă, Ioan Hordilă şi cu şase beţe pe hunedoreanul Mănel Manea. Îmi plac astfel de concursuri internaţionale organizate de clubul CFR Iaşi, cu mulţi invitaţi de seamă din Germania, Republica Moldova şi Ucraina, dar şi de la mai multe cluburi puternice din România. Sper ca acest gen de turnee să continue la Iaşi, mai ales că Iaşul a devenit în acest an Oraş European al Sportului, iar clubul nostru împlineşte 10 ani de existenţă tot în 2012”.
În continuare, preşedintele CS CFR Iaşi, George-Radu Pipa, a menţionat: „În acest an, când municipiul nostru a fost desemnat drept Oraş European al Sportului, vom organiza turnee importante de nivel internaţional la popice, tenis de câmp şi box. Trofeul Municipiului Iaşi la popice a fost un prim pas în acest context şi vrem cu această ocazie să invităm la arena CFR Iaşi, cât mai mulţi sportivi amatori din Ucraina şi Republica Moldova, pentru implementarea acestui sport al popicelor şi în ţările vecine României, acest lucru fiind şi dorinţa Federaţiei Internaţionale de Popice, care ne-a onorat cu prezenţa şi la această competiţie. În anul 2013, cu siguranţă vom dubla şi premiile individuale la ediţia a doua a Trofeului Municipiului Iaşi la popice”.

* O vizită de bun augur la Primăria Municipiului Iaşi

Vă mai informăm că în această dimineaţă, conducerea Federaţiei Internaţionale de Popice din Germania, în speţă preşedintele NBC - Siegfried Schweikardt, secretarul general - Peter Richter şi Georg Barth - membru în Comisia Juridică din WNBA, a avut şi o utilă şi foarte fructoasă întâlnire la Primăria Municipiului Iaşi cu domnii Mihai Chirica (viceprimar) şi Sorin Iacoban (preşedintele Comisiei pentru Tineret şi Sport), în care s-a discutat despre implementarea unui proiect european la Iaşi, acolo unde se doreşte construirea unui arene de popice ultraperformante, cu 8 piste, care ar deveni astfel cea mai mare arenă de popice din România. În plus, conducerea Primăriei ieşene a promis să ofere un ajutor real NBC-ului pentru organizarea la Iaşi a unei întâlniri cu factorii de decizie din Chişinău (Republica Moldova) şi Cernăuţi (Ucraina) pe teme de popice, în cele două ţări menţionate practicându-se în prezent doar jocul de bowling, un sport extrem de asemănător popicelor. După discuţia de la Primăria ieşeană, preşedintele NBC - Siegfried Schweikardt a declarat: „Am întâlnit la Iaşi oameni deosebiţi şi mă abţin cu greu să nu sar în sus de bucurie, după aceste discuţii extrem de importante pe care le-am avut cu viceprimarul Chirica şi domnul preşedinte Iacoban. Cred că visul meu, ca la Iaşi să putem face un poll european în sportul popicelor poate deveni realitate. Şi mai sper că această arenă de popice cu 8 piste să devină şi ea o realitate la Iaşi, unde avem în prezent oficiali, antrenori şi sportivi de marcă în popicele clasice. Mulţumim tuturor pentru primirea făcută pe acest tărâm românesc de cultură şi sport la nivel european”.

* Clubul Sportiv CFR Iaşi, în direct la Radio România Iaşi

La arena de popice CFR Iaşi, unde pe parcursul a două zile au concurat 80 de sportivi amatori şi profesionişti la prima ediţie a Trofeului Municipiului Iaşi, postul Radio România Iaşi a dedicat emisiunea sportivă de sâmbătă, de pe parcursul a două ore, clubului sportiv CFR Iaşi, la 10 ani de existenţă. Sub coordonarea realizatorului Valeriu Ştefan şi a redactorilor sportivi Mircea Ungureanu, Gheorghe Şoană, Liviu Suceveanu şi Dan Teodorescu, pe lungimile postului ieşean de radio s-au discutat lucruri extrem de interesante cu conducerea Federaţiei Internaţionale de Popice din Germania, cu conducerea Federaţiei Române de Popice-Bowling de la Bucureşti, cu antrenorii şi sportivii de la secţiile ceferiste de popice, tenis de câmp, box, haltere şi culturism.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu