vineri, 20 iulie 2012

Adversare puternice pentru echipele româneşti în preliminariile cupelor europene


* Echipele româneşti şi-au aflat, vineri, adversarele din preliminariile Ligii Campionilor şi Ligii Europa, în urma tragerii la sorţi care a avut loc la Nyon
Vicecampioana României, FC Vaslui, va întâlni echipa turcă Fenerbahce Istanbul, iar campioana României, CFR Cluj, va întâlni învingătoarea partidei dintre echipa cehă Slovan Liberec şi formaţia kazahă Şahtior Karagandi, ambele partide fiind programate în turul trei preliminar al Ligii Campionilor.
FC Vaslui nu a fost cap de serie la tragerea la sorţi. Prima manşă pentru trupa finanţată de Adrian Porumboiu va avea loc la Istanbul, în 31 iulie/1 august, returul fiind programat în România, probabil la Piatra Neamţ, pe 7/8 august.
Fenerbahce Istanbul a terminat sezonul trecut pe locul secund în clasament, la doar un punct în urma rivalei Galatasaray Istanbul. Fenerbahce este pregătită de Aykut Kocaman, iar dintre fotbalişti se remarcă senegalezul Moussa Sow, olandezul Dirk Kuyt, slovacul Miroslav Stoch, brazilienii Alex şi Cristian Baroni, dar şi internaţionalii turci Volkan Demirel, Mehmet Topal, Mehmet Topuz şi Şemih Şenturk.
Preşedintele clubului Fenerbahce, Aziz Yildirim, a fost condamnat la şase ani şi trei luni de închisoare, pentru implicarea într-un vast scandal de meciuri trucate, însă a fost eliberat după un an de detenţie.
UEFA a autorizat, în luna iunie, clubul Fenerbahce Istanbul să participe în Liga Campionilor, în ciuda acuzaţiilor la adresa mai multor conducători ai grupării pentru presupusa implicare într-un vast scandal de meciuri trucate.
În prima manşă a turului doi preliminar, Slovan Liberec s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 în faţa celor de la Şahtior Karagandi.

* CFR Cluj, în urna capilor de serie

Cap de serie la tragerea la sorţi, CFR Cluj va juca manşa tur pe teren propriu, la 31 iulie/1 august, returul fiind programat în deplasare, la 7/8 august.
Slovan Liberec a câştigat campionatul Cehiei în sezonul trecut, terminând cu două puncte mai mult decât următoarea clasată Sparta Praga. Antrenorul formaţiei este Jaroslav Silhavy, iar din lot se remarcă jucătorii camerunezi John Delarge şi Nesnen Ndemen.
Şahtior Karagandi a câştigat titlul în Kazahstan cu patru puncte avans faţă de Zetisu Taldikorgan, iar în actuala ediţie de campionat se află pe locul trei, la două puncte de prima poziţie şi cu un meci mai puţin disputat. Antrenorul echipei este rusul Viktor Kumikov, iar dintre jucători se remarcă columbianul Roger Canas Henao şi sârbul Filip Arsenijevici.

* Programul meciurilor din turul trei preliminar al Ligii Campionilor

Programul meciurilor din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, stabilit în urma tragerii la sorţi care a avut loc, vineri, la Nyon se prezintă astfel:
- NK Maribor (Slovenia) sau FK Zeljeznicar (Bosnia-Herţegovina) - Dudelange (Luxemburg) sau Red Bull Salzburg (Austria)
- BATE Borisov (Belarus) sau Vardar Skopje (Macedonia) - KS Skenderbeu (Albania) sau Debrecen VSC (Ungaria)
- CFR Cluj (România) - Slovan Liberec (Cehia) sau Şahtior Karagandi (Kazahstan)
- Anderlecht Bruxelles (Belgia) - Shamrock Rovers (Irlanda) sau Ekranas (Lituania)
- Buducnost Podgorica (Muntenegru) sau Slask Wroclaw (Polonia) - The New Saints (Ţara Galilor) sau Helsingsborg IF (Suedia)
- Ulisses (Armenia) sau Şerif Tiraspol (Rep. Moldova) - Ludogoreţ Razgrad (Bulgaria) sau Dinamo Zagreb (Croaţia)
- Celtic Glasgow (Scoţia) - HJK Helsinki (Finlanda) sau KR Reykjavik (Islanda)
- Molde (Norvegia) sau Ventspils (Letonia) - Flora Tallinn (Estonia) sau FC Basel (Elveţia)
- MSK Zilina (Slovacia) sau Kiryat Shmona (Israel) - Neftci Baku (Azerbaidjan) sau Zestafoni (Georgia)
- AEL Limassol (Cipru) sau Linfield (Irlanda de Nord) - La Vallette (Malta) sau Partizan Belgrad (Serbia)
- Fenerbahce Istanbul (Turcia) - FC Vaslui (România)
- Motherwell (Scoţia) - Panathinaikos Atena (Grecia)
- FC Copenhaga (Danemarca) - FC Bruges (Belgia)
- Dinamo Kiev (Ucraina) - Feyenoord Rotterdam (Olanda).
Meciurile din turul trei preliminar al Ligii Campionilor se vor disputa la 31 iulie/1 august - turul şi 7/8 august - returul.

* Steaua Bucureşti va întâlni Spartak Trnava sau Sligo Rovers în Europa League

Echipa Steaua Bucureşti va întâlni învingătoarea partidei dintre echipa slovacă Spartak Trnava şi formaţia irlandeză Sligo Rovers, în turul trei preliminar al Ligii Europa, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi efectuate, vineri, la Nyon. În prima manşă a turului doi preliminar, Spartak Trnava s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 3-1. Cap de serie la tragerea la sorţi, Steaua va juca manşa tur la Bucureşti, în 2 august, returul fiind programat în deplasare, la 9 august.
Spartak Trnava a terminat sezonul trecut pe locul doi în campionat, la două puncte în urma campioanei MSK Zilina. În primul meci din noul sezon, Spartak Trnava a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 0-0, cu MFK Kosice. Antrenorul echipei este Pavel Hoftych, iar dintre fotbalişti se remarcă brazilianul Higor, cehii Martin Vyskocil şi Vlastimil Stozicki, dar şi slovacii Miroslav Karhan, Lubos Hanzel şi Ladislav Tomacek.
Sligo Rovers a terminat sezonul trecut pe locul doi în campionat, la patru puncte în urma campioanei Shamrock Rovers, iar în actuala ediţie de campionat se află pe prima poziţie cu şase puncte avans. Antrenorul echipei este englezul Ian Baraclough, iar dintre jucători se remarcă englezii Danny North şi Danny Ventre, haitianul Pascal Millien şi irlandezul Mark Quigley.

* Rapid Bucureşti nu se gândeşte încă la SC Heerenveen

Dacă va trece mai departe de finlandezii de la Myllykosken Pallo (prescurtat MyPa, 3-1 în tur pentru giuleşteni), Rapid Bucureşti va întâlni SC Heerenveen în turul trei preliminar al Ligii Europa.
Prima manşă va avea loc la Bucureşti, în 2 august, returul fiind programat în Olanda, la 9 august.
SC Heerenveen a terminat sezonul trecut pe locul cinci în campionat, la 12 puncte în urma campioanei Ajax Amsterdam. Antrenorul echipei este fostul mare internaţional olandez Marco van Basten. Dintre jucători se remarcă ghanezul Matthew Amoah, belgianul Sven Kums şi olandezii Luciano Narsingh, Arnold Kruiswijk şi Gianni Zuiverloon.
Chiar dacă au prima şansă la calificare în faţa celor de la MyPa, giuleştenii nu se gândesc încă la meciul din turul următor împotriva olandezilor de la Heerenveen.
"Nu suntem calificaţi, încă nu ne gândim la meciul cu Heerenveen. Circulaţia mingii va fi mult mai rapidă pe acel teren sintetic din Finlanda şi asta ne poate avantaja. Va fi un meci greu, nu mă gândesc că  nu vom putea înscrie cel puţin un gol acolo", a declarat ieşeanul Daniel Pancu, atacantul Rapidului.

* Programul complet al turului trei preliminar al Europa League

Acest program de jocuri se prezintă astfel:
Rapid Bucureşti / Myllykosken Pallo - Heerenveen
Spartak Trnava/Sligo Rovers – Steaua Bucureşti
FK Renova/FC Gomel - Liverpool
FC Shakhtyor Soligorsk/SV Ried - SK Liepājas Metalurgs/Legia Warszawa
NK Široki Brijeg/Saint Patrick's Athletic FC - Hannover 96
Servette FC/FC Gandzasar Kapan - Rosenborg/FC Ordabasy Shymkent
Ruch Chorzow/FK Metalurg Skopje - FC Metalurgi Rustavi/FC Viktoria Plzeň
AC Horsens - FC Dacia Chisinau/IF Elfsborg
APOEL FC/FK Senica - KF Tirana/Aalesunds FK
Internazionale Milano - HNK Hajduk Split/Skonto
FK Vojvodina/FK Sūduva - SK Rapid Viena
KRC Genk - FC Milsami Orhei/FC Aktobe
NK Olimpija Ljubljana/Tromso IL -FC Metalurh Donetsk/FK Celik Niksic
FC Twente/FC Inter Turku - Mladá Boleslav/Thór Akureyri
Bnei Yehuda Tel-Aviv/FC Shirak - PAOK FC
AGF Arhus/FC Dila Gori - FC Levadia Tallinn/Anorthosis Famagusta
Slovan Bratislava/Videoton FC - FC Differdange 03/KAA Gent
AIK Solna/FH Hafnarfjördur - Xäzär Länkäran/KKS Lech Poznań
Eskişehirspor/Saint Johnstone FC - Olympique de Marseille
FC Naftan Novopolotsk/Steaua Roşie Belgrad - AC Omonia
PFC Levski Sofia/FK Sarajevo - JJK Jyväskylä/FK Zeta
VMFD Žalgiris/VfB Admira Wacker Mödling - AC Sparta Praga
NK Osijek/Kalmar FF - BSC Young Boys/Zimbru Chişinău
Dundee United - FC Dinamo Moscova
FC Arsenal Kiev - ND Mura 05/ŢSKA Sofia
Bursaspor - Maccabi Netanya/KuPS Kuopio
Athletic Club - NK Slaven Koprivnica/Portadown FC
FC Anji Makhachkala/Honvéd Budapesta FC - Lokomotiv Plovdiv/Vitesse
İnter Bakı/Asteras Tripolis - CS Marítimo.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu