vineri, 20 iulie 2012

Alexandra Cadanţu, singura româncă ajunsă în careul de aşi la BCR Open România

Alexandra Cadanţu, favorită nr 4 a competiţiei, s-a calificat vineri în semifinalele BCR Ladies Open România 2012, după victoria în trei seturi, 6-2, 4-6, 6-1, în faţa jucătoarei Pauline Parmentier (Franţa), favorită nr.5.
În schimb, Irina Begu a fost victorioasă doar la dublu. La simplu, doua mingi de meci pe propriul serviciu a salvat Irina Begu in partida contra Garbinei Muguruza, din Spania, insa n-a fost decat o amanare a deznodamantului, mingea trimisa in fileu de romanca, dupa ce fusese pusa de doua ori in situatia de a servi sub presiunea ramanerii in turneu, aducandu-i ibericei calificarea in semifinale. Cu un joc agresiv, de risc, mingi expediate periculos in colturi, fortand puncte spectaculoase, Irina a construit un meci foarte frumos, insa asta n-a fost indeajuns astazi. Avand mereu replica la atacurile lui Begu, Muguruza (care a preferat defensiva) a asteptat greselile nefortate ale campioanei en titre, a carei nemultumire devenise tot mai evidenta spre finalul intalnirii. "Am fost suparata, dar acum ma simt mai bine. Am luptat pana la capat, pentru ca mi-am dorit foarte mult sa joc bine la acest turneu, sa-mi recapat increderea si sa revin la jocul pe care l-am avut pana acum cateva luni", a spus Irina Begu dupa incheierea meciului din proba de simplu.
Rezultate înregistrate vineri, la competiţia găzduită de Arenele BNR din Bucureşti au fost:
- Simplu (sferturi de finală):
Alize Cornet (Franţa/Nr.1) - Laura Pous-Tito (Spania) 6-3, 6-2
Garbine Muguruza (Spania/Nr. 8) - Irina Begu (Nr.3) 1-6, 6-3, 7-5
Alexandra Cadanţu (Nr. 4) - Pauline Parmentier (Franţa/Nr. 5) 6-2, 4-6, 6-1,
Maria-Teresa Torro-Flor (Spania, din calificări) - Lara Arruabarrena-Vecino (Spania) 6-2, 6-2
- Dublu (semifinale):
Alberta Brianti (ITA) / Nastassja Burnett (ITA) - Ioana-Raluca Olaru  (ROU) / Elena Bogdan  (ROU) [2] 4-6, 3-6;
Irina-Camelia Begu (ROU) / Alize Cornet (FRA) [1] - Madalina Gojnea (ROU) / Cristina-Andreea Mitu (ROU) 6-4, 7-5.
Sâmbătă, de la ora 11.00, în semifinale, Garbine Muguruza o va intalni pe favorita 1, Alize Cornet, iar Alexandra Cadanţu o va avea ca adversară pe Maria-Teresa Torro-Flor, din Spania, venită din calificări. Tot sâmbătă, de la ora 17.00, va avea loc şi finala probei de dublu, Irina-Camelia Begu (ROU) / Alize Cornet (FRA) [nr. 1] - Ioana-Raluca Olaru (ROU) / Elena Bogdan (ROU),  totul LIVE pe GSP TV. Finala probei de simplu este programată duminică, pe 22 iulie, de la ora 13.00, tot în direct pe GSP TV.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu