luni, 30 iulie 2012

Argint olimpic la judo pentru românca Corina Căprioriu


* Sportiva Corina Căprioriu (FOTO) a fost învinsă, luni, în finala categoriei 57 de kilograme, reuşind să obţină medalia de argint la prima sa participare la Jocurile Olimpice, a treia pentru delegaţia României la Londra
La J.O. din capitala Angliei, la secţiunea judo feminin, Corina Căprioriu a câştigat grupa D, trecând de chinezoaica Hui Wang, Sally Raguib (Djibouti) - descalificată, şi unguroaica Hedvig Karakas - în sferturi, după Golden Score. În semifinale, Corina a avut o luptă teribilă, fără punct pe tabelă până mai erau 7 secunde, când a reuşit ippon-ul în faţa lui Marty Malloy (SUA).
Campioana mondială din 2010, Kaori Matsumoto (Japonia), a fost oponenta Corinei în finala olimpică, o adversară şireată şi agresivă, încă din primele secunde. După 3 minute, niciuna dintre sportive nu punctase, iar tensiunea creştea treptat. Iniţiativa i-a aparţinut niponei mai de fiecare dată, dar Corina a ştiut să stopeze. Matsumoto a fost la un pas de un yuko, neacordat, timpul s-a scurs, 25 secunde, 10 şi final, urmând Golden Score. Japoneza a continuat cu lupta dură, dar după 17 secunde din prelungiri, Corina a fost penalizată decisiv, fiind acuzată că a călcat în afara covorului, astfel că finala a fost tranşată neaşteptat de arbitri. Matsumoto-aur olimpic, Corina Căprioriu-argint. Medaliile de bronz ale categoriei au revenit sportivelor Marti Malloy (SUA) şi Pavia Automne (Franţa), după meciurile din recalificări.
Să mai menţionăm că judoka Corina Căprioriu a împlinit 26 de ani în 18 iulie, este originară din Lugoj şi legitimată la CSM Cluj, unde se pregăteşte de 13 ani în cadrul lotului olimpic feminin, cu Florin Bercean. Ediţia de la Londra a fost prima sa participare la Jocurile Olimpice, încheiată cu medalie de argint. În cariera de la senioare mai are o medalie de bronz mondială, un aur şi un bronz european, plus o pleiadă de medalii la alte competiţii internaţionale (9 de aur, 5 argint, 10 bronz). Corina Căprioriu aduce astfel a treia medalie pentru România, după aurul câştigat de Alin George Moldoveanu (cu dublă legitimare CS Omega Tehnoton Iaşi-Dinamo Bucureşti) la tir şi argintul Alinei Dumitru la judo.
În acest moment, România se află pe locul 10 în clasamentul pe medalii, cu o medalie de aur şi două de argint. Pe podium se află: 1. China – 8 aur + 4 argint + 2 bronz = 14 medalii; 2. SUA – 3 + 5 + 5 = 13; 3. Italia – 2 + 4 + 2 = 8.
Tot la judo, dar de data aceasta în competiţia masculină, pentru România vor mai concura sportivii Daniel Brata (cat. 100 kg) şi Vlăduţ George Simionescu (cat. +100 kg), ultimul aparţinând de clubul CS Politehnica Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu