duminică, 29 iulie 2012

Ceferistul ieşean Constantin Daniel Mocanu s-a „bronzat” la Naţionalele de box pentru tineret


* Competiţia s-a desfăşurat în această săptămână, la Câmpulung Muscel

Timp de mai multe zile, 105 boxeri de la majoritatea cluburilor de profil din ţară au disputat 95 de meciuri în cadrul Campionatelor Naţionale de box pentru tineret, de la Câmpulung Muscel. Clubul Sportiv CFR-CSŞ Unirea Iaşi, sub conducerea antrenorului Nicu Brânzei a fost prezent la turneul de box cu doi sportivi, Constantin Alexandru Ceapă – cat. 69 kg şi Constantin Daniel Mocanu – cat. 64 kg, dar numai ultimul a fost primit în concurs din motive „birocratice”, dar cu acoperire regulamentară.

Actualul pugilist ceferist ieşean Constantin Daniel Mocanu (care a făcut primii paşi în box la CS Nicilina Iaşi, sub conducerea antrenorului Nicolae Chipirog) a avut o comportare foarte bună la categoria sa de greutate, unde au fost 18 sportivi înscrişi în concurs. În primul tur, Mocanu l-a învins prin abandon în repriza a doua pe Iulian Marius Vâjâiac (CSM Buzău), iar în sferturile de finală s-a impus la puncte în faţa lui Mihai Boerescu (Olimpia Bucureşti, favoritul nr. 2 al cat. 64 kg). În semifinale, din păcate pentru boxul ieşean, Constantin Daniel Mocanu a pierdut la puncte în faţa fostului campion naţional Marius Piţa (CSM Brăila), dar a obţinut totuşi o binemeritată medalie de bronz. În finala categoriei 64 kg, într-un meci extrem de echilibrat, Andrei Gurău (Upetrom Petrolul Ploieşti) l-a învins la puncte pe Marius Piţa (CSM Brăila) şi a devenit campion naţional de tineret. De menţionat că ceferistul Constantin Daniel Mocanu l-a învins recent pe Andrei Gurău, la turneul RING IAŞI.
Vă mai informăm că un alt boxer ieşean, Cristian Parnică (CSM-Gladiatorul) a cucerit şi el medalia de bronz la categoria sa de greutate, la 60 kg.

* O nouă ediţie internaţională a Memorialului de box „Iosif Mattes”

Vă reamintim că în zilele de 20 şi 21 octombrie 2012, în organizarea CS CFR Iaşi, Sala Polivalentă din Iaşi va găzdui o nouă ediţie internaţională a Memorialului de box Iosif Mattes, acolo unde întrecerile de la cadeţi, juniori, tineret şi seniori vor număra 12 categorii de greutate, cu 4 sportivi la fiecare categorie. Au fost invitaţi pugilişti de top din România, Germania, Ucraina, Anglia şi Republica Moldova şi se aşteaptă, în perioada următoare, confirmarea de participare a acestora. Clubul Sportiv CFR Iaşi, pe perioada competiţiei, va asigura gratuit cazarea şi masa participanţilor (sportivi, antrenori, oficiali), de vineri seara (19 octombrie) şi până duminică la prânz (21 octombrie).
Dar până atunci, boxerii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi, însoţiţi de antrenorul Nicu Brânzei, sunt invitaţi să participe la Cupa Lacu Roşu, de la Gheorghieni, competiţie care va debuta pe 3 august 2012.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu