luni, 2 iulie 2012

Clubul de Dans Sportiv Nikons Iaşi, într-un recital de excepţie la început de iulie 2012


* Timp de 75 de minute, sub conducerea antrenorilor Amira Niculiţă şi Andreea Răscuţoi şi a preşedintei Mariana Niculiţă, tinerii sportivi ieşeni au încântat numeroasa asistenţă prezentă duminică, pe 1 iulie, în sala de spectacole de la Ateneul Tătăraşi
Din aprilie 1996, data la care a fost înfiinţat Clubul de Dans Sportiv NIKONS Iaşi, şi până astazi, sportivi clubului condus de Mariana Niculiţă au avut numeroase recunoaşteri a valorii lor atât pe plan naţional cât şi pe plan international, cu medalii cucerite în concursurile din Danemarca, Cehia, Serbia, Rusia, Ucraina, Germania, Polonia, Slovenia, Republica Moldova, Bulgaria.
Anual, clubul NIKONS organizează pentru sportivi, părinţi şi bunici un număr de 3 spectacole tradiţionale la Ateneul Tătăraşi sau la Teatrul Luceafărul: de 8 Martie, de 1 Iunie şi de Moş Crăciun. În acest an, serbarea de 1 Iunie, de Ziua Copilului a avut loc, din motive tehnice obiective, cu o lună mai târziu, pe 1 iulie, dar fără a ştirbi cu nimic evoluţia de zile mari a tinerilor dansatori ieşeni.
Astfel, duminică, pe scena Ateului Tătăraşi, NIKONS Iaşi a dat un recital de excepţie sub conducerea antrenorilor Amira Niculiţă şi Andreea Răscuţoi, prezentarea spectacolului fiind asigurată chiar de preşedinta clubului, Mariana Niculiţă.
La categoria “latino” s-a dansat samba, cha-cha, rumba şi jive, iar la “standard” s-a dansat vals lent, vals vienez, tango, quick-step. A mai fost în recital un dans modern ucrainian, de mare spectaculozitate. Perechile de performeri ai clubului de dans sportiv NIKONS Iaşi, care au încântat duminică seara asistenţa la Ateneul Tătăraşi, au fost Cosmin Dorneanu – Andreea Bunduc, Andrei Bâdrea – Ştefania Balaur, Tudor Atasiei – Andra Andriucă, Bogdan Talancă Albu – Narcisa Păduraru, Răzvan Zota – Smaranda Codreanu, Teodor Plumb – Oana Anton. 
De menţionat că, după cum ne-a declarat antrenoarea Amira Niculiţă, Clubul de Dans Sportiv NIKONS Iaşi va efectua în perioada următoare şi un cantonament de pregătire în intervalul de timp 12-22 iulie 2012, în localitatea Ibăneşti – jud. Mureş. 
Suntem mândri de performanţele elevilor noştri dansatori. Au fost obţinute cu multă muncă, renunţări şi, uneori, chiar cu sacrificii. Dar, simţim mândrie nemăsurată atunci când vedem că seminţele presărate în sufletul şi în mintea sportivilor dau roade, când, în ochii spectatorilor, citim admiraţie pentru ţinuta şi eleganţa lor, când dovedesc puterea de a ura succes perechii concurente sau când, cu lacrimi în ochi, hotărăsc că vor să câştige. Asta este atmosfera de la clubul nostru, unde mereu ne propunem să facem performanţă în dansul sportiv românesc şi internaţional !”, ne-a mai declarat Mariana Niculiţă, preşedinta Clubului de Dans Sportiv NIKONS Iaşi, care a mai adăugat: “Laurii sunt ai învingătorilor. Învingători nu doar în competiţii sau la olimpiadele şcolare, învingători în viaţă. Avem nevoie de copii, tineri şi adulţi sănătoşi la trup, la minte şi la suflet, oameni pregătiţi pentru viaţă”.
Chiar dacă  va deveni probă olimpică abia peste câţiva ani, dansul sportiv este important pentru dezvoltarea şi formarea generaţiei viitoare. Dansul sportiv nu este divertisment, cum este uneori apreciat superficial, este sport. Un sport care educă şi dezvoltă procese psiho-intelectuale, priceperi şi deprinderi, gândire logică, atenţie distributivă şi concentrată, memorie, spirit de ordine şi disciplină, punctualitate şi seriozitate. Practicarea dansului sportiv are menirea de a realiza la copii performanţe ale gândirii, cum sunt supleţea, independenţa şi creativitatea, ameliorează imaginea corporală a copiilor şi contribuie la integrarea cu uşurintă în colectivitate. Dacă şahul se predă astăzi în unele şcoli ieşene, să sperăm că, nu peste mult timp, dansul sportiv va fi predat şi el în şcoli, cu calificative în catalog.
Vă mai informăm că, gruparea de dans sportiv NIKONS Iaşi îşi are sala de antrenament pe Bulevardul Păcurari, în zona Morii 1 Mai, în sala DJST Iaşi şi face pregătirea tinerilor sportivi de luni până vineri, în intervalul orar 18.00-19.30.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu