luni, 9 iulie 2012

Corina Cârlescu - KO, Cătălin Moroşanu - OK !


* Sportivii clubului Cotnari Scorpions Iaşi au avut evoluţii diferite la luptele la care au participat pe ringurile din Argentina şi respectiv Bulgaria
Pugilista ieşeancă Corina Cârlescu (FOTO) a fost învinsă de Carolina Raquel Duer, prin KO tehnic, în repriza a cincea a meciului pentru titlul mondial WBO la categoria supermuscă, într-o gală profesionistă desfăşurată la Club Universitario din Buenos Aires (Argentina).
În faţa unui adversar mai experimentat, care evolua în faţa propriilor suporteri, înfrângerea Corinei Cârlescu, de la CS Cotnari Scorpions Iaşi, poate fi pusă pe seama mai multor factori. În primul rând, deplasarea s-a făcut doar cu câteva zile înainte de meci, oboseala spunându-şi cuvântul, după un drum de peste 20 de ore, cu două escale. Mai mult, Corina a fost obligată să urce în greutate într-o perioadă foarte scurtă, ea luptând la categoria supermuscă (52,2 kg) faţă de categoria muscă (49 kg), la care luptă de obicei. Carolina Raquel Duer (33 ani) are în palmares 12 victorii (5 prin KO) şi 3 înfrângeri, în timp ce Cârlescu (25 ani) are 8 victorii la profesionişti (5 prin KO), 5 înfrângeri şi un egal.
Corina Cârlescu rămâne cu titlul european WBC EBU la categoria muscă, după ce a învins-o pe belgianca Yolaine Lin De Lauf, la Hainaut (Belgia), nu cu mult timp în urmă.
În schimb, la Gala „Superkombat World Grand Prix Varna“, luptătorul ieşean de K1, Cătălin Moroşanu, tot de la CS Cotnari-Scorpions Iaşi, l-a învins prin KO, în repriza a doua, pe americanul Rick Cheek, care a avut nevoie de îngrijiri medicale după disputa cu „Moartea din Carpaţi“. În faţa unui adversar venit din MMA, Cătălin Moroşanu a făcut show total încă dinaintea luptei. În momentul în care arbitrul le explica regulile, Cătălin şi Rick Cheek s-au privit intens, după care au schimbat câţiva pumni. Întărâtat de aroganţa americanului, Cătălin a dominat disputa cu Cheek, pe care l-a trimis de două ori la podea, în chiar prima repriză. Americanul a avut însă tăria să revină în meci, prilej numai bun pentru „Moartea din Carpaţi“ de a-şi năuci adversarul, care a făcut cunoştinţă cu podeaua de încă trei ori, în repriza a doua. Mai mult, la finalul partidei, Cheek a avut nevoie de intervenţia medicilor, după pumnii încasat de la Cătălin Moroşanu, care este şi consilier judeţean PDL la Iaşi. Moroşanu a fost asistat la colţul ringului din Bulgaria de colegul Sebastian Ciobanu, deoarece antrenorul Mihai Constantin a fost plecat în Argentina cu boxeriţa Corina Cârlescu.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu