sâmbătă, 14 iulie 2012

Perechea Alexandra Damaschin-Patricia Maria Ţig, laureată în proba de dublu la Circuitul FRT PRO – Trofeul Municipiului Iaşi


* În proba de simplu, ieşencele Laura Enea şi Ştefania Hristov au părăsit competiţia în sferturile de finală * Sâmbătă, de la ora 9.00 sunt programate semifinalele, iar duminică, de la ora 10.00, se va disputa marea finală a probei de simplu, totul la arena de tenis CFR Iaşi, unde intrarea spectatorilor este liberă
Vineri, arena CFR Iaşi a găzduit în prima parte a zilei sferturile de finală ale probei de simplu de la turneul de tenis ITF denumit Circuitul FRT PRO – Trofeul Municipiului Iaşi. Din păcare, ieşencele Laura Enea şi Ştefania Hristov au părăsit competiţia după meciurile disputate, dar putem remarca faptul că prima menţionată, la doar 16 ani, a evoluat excelent în primul set împotriva primei favorite a turneului, cehoaica Martina Kubicikova. S-au consemnat rezultatele:
- Martina Kubicikova (nr. 1, Cehia) - Laura Enea 7-6 (4), 6-0
Prima favorită a turneului, cu mai multă experienţă în joc şi o foarte bună apărătoare, a scos incredibil multe mingi ale Laurei, ieşeanca jucînd exceptional în primul set, când a şi condus cu 4-2 şi 5-4. În setul 2, Enea s-a prăbuşit psihic şi a pierdut confruntarea !
- Patricia Maria Ţig (din Galaţi, dar care se pregăteşte în Bucureşti, la clubul condus de Dinu Pescariu, nr. 3) - Ştefania Hristov 6-2, 6-0
Lui Ştefania nu i-a mers jocul, s-a enervat şi a pierdut clar ! În perioadă următoare, Hristov va pleca la facultate în SUA, unde va continua şi jocul de tenis.
- Gabriela Talabă - Viktoryia Tomova (Bulgaria, nr. 4) 6-2, 6-3
- Raluca Elena Platon (nr. 2) - Anastasia Vdovenco (Rep. Moldova) 6-3, 6-3.
Sâmbătă, pe 14 iulie, în semifinale, se vor juca partidele Talabă - Platon şi Kubicikova – Ţig, ambele pe terenul 1 al arenei CFR Iaşi, începând cu ora 9.00. Marea finală la simplu este programată duminică, de la ora 10.00, în direct pe TVR Iaşi şi TVR 3.  

* Frumoase trofee şi imense buchete de flori în finala probei de dublu

Vineri seară, în marea finală a probei de dublu, am consemnat rezultatul: Alexandra Damaschin / Patricia Maria Ţig (România, nr. 4) - Martina Kubicikova / Tereza Malikova (Cehia, nr. 1) 6-3, 3-6 (11-9). A fost un meci aprig disputat, câştigat până la urmă, în super tie-break de către cuplul din România, în aplauzele tribunei ieşene. La festivitatea de premiere care a urmat şi care a fost coordonată de directorul sportiv Dan Teodorescu, trofeele au fost oferite finalistelor de către Radu Coman (director tehnic la SC Combeton SA Iaşi) şi Vasile Botezatu (administratorul bazei sportive CFR Iaşi), iar perechea câştigătoare a primit cupele puse în joc de la Eduard Spiţă (vicepreşedintele CS CFR Iaşi şi Şef de Divizie la Regionala CFR Infrastructură Iaşi) şi Ciprian Paraschiv (director executiv la DJST Iaşi). Managerul Florin Dobrea, însoţit de fiica sa, Dalia Diana Dobrea (9 ani) a oferit cupe speciale celor patru finaliste, dar şi ieşencelor Laura Enea şi Ştefania Hristov, cu ocazia împlinirii a 15 ani de existenţă a firmei RODOTEX Iaşi, un sponsor de nădejde al turnelor de tenis organizate de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu FR Tenis şi Primăria Municipiului Iaşi. Clubul Sportiv CFR Iaşi, prin directorul economic Lucian Mihalache, a mai oferit patru superbe buchete de flori finalistelor, dar şi un cadou special cehoaicei Tereza Malikova, care a împlinit 21 ani chiar în ziua finalei de la arena CFR Iaşi, în cadrul turneului ITF cu premii de 10.000 dolari. Au mai participat la festivitatea de premiere directorul de turneu Vergil Aghion, supervisorul ITF Mihai Dumitrescu, împreună cu arbitrii prezenţi la turneu, copiii de mingi şi micii tenismeni de la CS CFR Iaşi, care au asigurat buna desfăşurare a finalei. Finala de dublu a fost transmisă la TVR Iaşi, în comentariul lui Lucian Lucescu şi Cezar Honceriu. Sonorizarea pe perioada finalei de dublu şi a festivităţii de premiere a fost asigurată de ceferistul ieşean Vasile Panţîru.

* Mihaela Buzărnescu şi Mădălina Gojnea salută turneul de la arena CFR Iaşi

Turneele internaţionale de tenis de la arena CFR au devenit deja a tradiţie în “sportul alb” şi ele au depăşit deja graniţele Iaşului. Foarte multe fotografii de la turneul ieşean au fost postate şi pe site-ul Federaţiei Internaţionale de Tenis, acest lucru fiind o premieră în 2012 pentru turneele ITF organizate în România. Două dintre participantele la turneul BCR Open România, care va debuta la acest sfârşit de săptămână la Bucureşti, competiţie cu premii de 100.000 dolari plus ospitalitate, au adresat şi ele cuvinte de salut competiţiei de la Iaşi, după cum urmează:
- Mihaela Buzărnescu (locul 143 WTA): “Doresc să le urez succes tuturor româncelor aflate încă în concurs şi să ajungă cât mai sus în clasamentul WTA! Pe organizatori îi felicit pentru desfăşurarea acestui turneu şi sper ca şi pe viitor să promoveze tenisul românesc”;
- Mădălina Gojnea (locul 188 WTA): “Vreau să salut pe cei care organizează turneul de la Iaşi şi care m-au susţinut în anul 2010, deoarece nu am uitat cât de drag mi-a fost să joc acolo şi să câştig proba de simplu, cât şi pe cea de dublu împreună cu Andreea Iova, acumulând astfel puncte care m-au ajutat în ascensiunea mea din clasamentul WTA. Vreau să-i felicit încă o dată pe organizatori pentru acest turneu minunat care oferă o şansă de afirmare şi încredere tinerilor tenismeni români”.
Să mai menţionăm că, în perioada 11-18 august 2012, CS CFR Iaşi va organiza un nou Trofeul al Muncipiului Iaşi la tenis de cîmp, tot din circuitul internaţional ITF şi FRT, de data aceasta în varianta lui masculină, cu premii de 15.000 dolari.
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu