duminică, 8 iulie 2012

Roger Federer se impune pe iarba de la Wimbledon


Tenismanul elveţian Roger Federer (FOTO) a câştigat, duminică, pentru a şaptea oară turneul de la Wimbledon, învingându-l în finală pe britanicul Andy Murray, scor 4-6, 7-5, 6-3, 6-4, succes ce îl readuce pe primul loc în clasamentul ATP.
Finala masculină a turneului de la Wimbledon a fost întreruptă, din cauza ploii, în momentul când scorul era: Federer - Murray 4-6, 7-5, 1-1. La reluare, Federer s-a impus clar în faţa favoritului publicului britanic şi a dobândit trofeul pus în joc după patru seturi.
Federer a egalat recordul de număr de trofee obţinute la Wimbledon şi pe cel de săptămâni petrecute pe primul loc în clasamentul mondial (286), deţinute de americanul Pete Sampras.
Elveţianul are acum în palmares 17 trofee de Grand Slam, un alt record, el depăşindu-l în această privinţă pe Sampras (14) încă de acum trei ani.
Este primul trofeu important al lui Federer după cel câştigat în 2010, la Australian Open. În 2010, în iunie, elveţianul i-a cedat locul 1 mondial spaniolului Rafael Nadal, el însuşi devansat anul trecut de sârbul Novak Djokovic.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu