duminică, 19 august 2012

Boris Pashanski se impune la „Circuitul FRT PRO-Trofeul Municipiului Iaşi” la tenis


* Finala probei de simplu de la turneul internaţional de tenis de la arena CFR Iaşi a avut loc duminică, 19 august, în cadrul unei manifestări artistico-sportive care a marcat aniversarea a 10 ani de la înfiinţarea Clubului Sportiv CFR Iaşi

În debutul manifestării din această dimineaţă, coordonată de directorul sportiv şi ofiţerul de presă al clubului ceferist moldav, Dan Teodorescu, a avut loc un microrecital al interpretului de muzică uşoară şi populară Vasile Iftimie, epigramistul Vasile Larco a citit din propriile creaţii, iar Emil Gnatenco a delectat asistenţa cu recitarea unor fabule cu mare priză la public. A mai fost şi o demonstraţie sportivă extrem de reuşită oferită de culturistul clubului CFR Iaşi, Costel-Andrei „Bebe” Vasiliu, iar apoi s-a derulat un meci demonstrativ de tenis, cu Florenţa Mihai, dublă finalistă la Roland-Garros în anii din urmă, în prim plan. În final, într-un meci disputat după sistemul de cel mai bun din cinci game-uri, dublul Vergil Aghion – Adina Paraschiv (schimbată la un moment dat cu Răzvan Aghion – nepotul antrenorului Vergil Aghion) s-a impus cu scorul de 3-2 (8-6 în tie-break) în faţa cuplului Florenţa Mihai – Andrei Murgeanu (înlocuit spre final cu Teodor Cojocaru). Meciul demonstrativ a fost arbitrat de internaţionalul Ionel Popa (care a trecut astfel de la fotbal la tenis !) şi a fost supervizat de germanca Aurelia Wagner (ex-Gheorghe) revenită în ţara sa de baştină pentru vizionarea turneului ITF de la arena CFR Iaşi.  
A urmat apoi marea finală a probei de simplu a turneului denumit Circuitul FRT PRO – Trofeul Municipiului Iaşi, acolo unde sârbul Boris Pashanski (favoritul nr. 1) s-a impus extrem de greu în faţa românului Victor Crivoi (nr. 5) cu scorul de 6-7 (6), 6-3, 7-5. Într-o partidă care a durat 3 ore şi care a fost arbitrată de Lucian Stănciulescu (Târgovişte), supervisorul ITF fiind bucureşteanul Mihai Dumitrescu, românul Victor Crivoi a condus în setul decisiv cu 3-1 şi 5-3, a avut serviciul pentru a câştiga meciul, dar a pierdut patru game-uri consecutiv şi cu această ocazie a oferit pe tavă victoria tenismenului sârb ! De menţionat că sârbul Pashanski a avut mai multe ieşiri nervoase pe parcursul meciului la adresa arbitrului de scaun şi a supervisorul ITF, făcând de mai multe ori „circ” pe terenul central al arenei CFR Iaşi, reuşind cu această ocazie să-l scoată din mână pe al nostru Victor Crivoi, care a pierdut în extremis disputa, după ce a avut victoria în mână şi scăpat-o efectiv printre degete în finalul setului decisiv ! 
La festivitatea de premiere care a urmat şi acolo unde Boris Pashanski a devenit „băiat cuminte” alături de Victor Crivoi, au participat fostele tenismene Florenţa Mihai şi Aurelia Wagner, consilierul Ionel Popa (Primăria Muncipiului Iaşi), Dan Teodorescu şi Vasile Botezatu (de la CS CFR Iaşi), Mihaela Tarcu (din partea firmei Rodotex), supervisorul ITF Mihai Dumitrescu, arbitrii Lucian Stănciulescu şi Mircea Constantin, directorul de turneu Vergil Aghion şi copiii de mingi ai finalei, care aparţin cluburilor de tenis CFR Iaşi şi TC Coreco Iaşi.   
În cuvântul său, finalistul Victor Crivoi a menţionat: „Recunosc că nu făcut astăzi cel mai bun joc al meu şi am pierdut în final un meci aproape câştigat ! Doresc să revin la Iaşi pentru a-mi lua revanşa în faţa spectatorilor, poate într-un turneu challenger cu premii mai mari sau cu acordarea de ospitalitate !”. În continare, supervisorul ITF Mihai Dumitrescu a spus: „Cel mai mare câştig al finalei a fost faptul că tribunele arenei CFR Iaşi au fost arhipline, deci oamenilor le place tenisul de calitate”. În final, din partea FR Tenis, Florenţa Mihai a spus: „Vă transmit salutul doamnei preşedinte Ruxandra Dragomir referitor la organizarea acestui tradiţional turneu de la arenele CFR Iaşi. Am urmărit un meci de mare spectacol şi cred că Victor Crivoi este totuşi câştigătorul moral al turneului !”.
De menţionat că turneul denumit Circuitul FRT PRO – Trofeul Municipiului Iaşi, desfăşurat la arena CFR Iaşi în perioada 10-19 august 2012 a fost organizat de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu FR Tenis şi Primăria Municipiului Iaşi şi a avut premii totale de 15.000 dolari. Câştigătorul Boris Pashanski a primit 27 puncte ATP şi un premiu individual de 1950 dolari.
Să mai menţionăm că, în perioada 18-24 august, arena CFR Iaşi găzduieşte şi turneul juvenil de tenis de nivel naţional, denumit „Cupa de Toamnă Florenţa Mihai – CFR Iaşi”, arbitrul competiţiei fiind localnicul Dan Bosoiu. Tinerii sportivi din toată ţara prezenţi la arena CFR Iaşi participă la opt categorii de vârstă (10, 12, 14 şi 16 ani), la fete şi băieţi, directorul de turneu fiind acelaşi Vergil Aghion.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu