luni, 20 august 2012

Crosul CFR Iaşi - Concursul de alergări Theodor Dram, o nouă competiţie organizată de CS CFR Iaşi


* Joi, 23 august 2012, la ora 10.00, pe stadionul Emil Alexandrescu din Copou (FOTO) va avea loc Crosul CFR Iaşi - Concursul de alergări Theodor Dram

Va fi o competiţie organizată de secţia “Sportul pentru Toţi” a clubului sportiv CFR Iaşi. Se va participa pe 3 categorii de vârstă - juniori (sub 23 ani), seniori, veterani (peste 50 ani), la masculin şi feminin, iar fiecare concurent va alerga două ture de pistă, deci în total va fi un traseu de concurs de 800 metri. Sunt invitaţi la concurs toţi sportivii clubului CFR Iaşi, dar şi sportivii celorlalte cluburi sportive din Iaşi, toţi concurenţii (amatori şi profesionişti) trebuind să fie apţi din punct de vedere medical pentru efortul fizic depus în competiţie. Cei clasaţi pe podium vor primi din partea organizatorilor premii sportive atractive.
Să mai menţionăm că ceferistul Theodor Dram a fost fotbalist la CSMS Iaşi în anii din urmă. La 1 august 1958, fuziunea dintre echipele de fotbal Ştiinţa Iaşi şi CFR Iaşi se realizează, constituindu-se astfel Clubul Sportiv Muncitoresc Studenţesc (CSMS), având în componenţă cei mai buni fotbalişti ieşeni. Se naşte atunci şi echipa de fotbal Unirea Iaşi, formaţie alcătuită din restul jucătorilor de la Ştiinţa şi CFR. În noua formulă de participare în campionatul divizionar B, Unirea - de fapt garnitura a doua a fotbalului ieşean - ocupă, în mod surprinzător, un loc mai bun în clasamentul ediţiei 1958-1959 (locul 5) faţă de CSMS Iaşi (locul 8). În anul următor, însă, echipa Clubului Sportiv Muncitoresc Studenţesc din Iaşi câştigă seria şi promovează în primul eşalon fotbalistic. Meritul promovării revine antrenorilor I. Unguroiu şi M. Manolescu, precum şi jucătorilor care au alcătuit formaţia de baza în anul competiţional 1959-1960: Ursache (Florea) - Scarlat, Păun, Buimistruc – Cruţiu, Don – Dram, Avasilichioaie, Voica, Unguroiu, Demian. Cu timpul Theodor Dram devine unul dintre cei mai buni fotbalişti ieşeni, căpitanul echipei din Dealul Copoului şi este denumit de fani cu apelativul “Săgeata Moldovei”. După ce a abandonat fotbalul de performanţă, Teodor Dram (care s-a născut pe 31 octombrie 1925 şi a decedat pe 7 februarie 2000) s-a dedicat atletismului, obţinând 17 titluri de campion naţional în întrecerea veteranilor, în concursurile de alergări şi la săritura în lungime. Dacă starea de sănătate îi va permite, la concursul de joi, 23 august, pe pista stadionului din Copou, în memoria lui Theodor Dram, va fi prezentă soţia Lucreţia Dram (77 ani), însoţită de fiul Ştefan Dram (53 ani). Ca fotbalist, Theodor Dram a purtat pe tricou numărul 7 şi a trecut în lumea umbrelor tot într-o zi de 7 ! Veniţi joi pe stadionul din Copou să ne aducem aminte de “Săgeata Moldovei” şi de fostul sportiv ceferist Theodor Dram !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu