vineri, 10 august 2012

Începe turneul internaţional de tenis „Circuitul FRT PRO-Trofeul Municipiului Iaşi”

* Sâmbătă, pe 11 august, la arenele de tenis CFR Iaşi sunt programate primele 16 partide din turul I de pe tabloul de calificări
Un număr de 48 de tenismeni din România, Republica Moldova, Marea Britanie, Italia, Spania, Franţa, Kazahstan, Ucraina şi Bulgaria s-au înscris în seara zilei de vineri, 10 august, pe tabloul de calificări al probei de simplu de la „Circuitul FRT PRO-Trofeul Municipiului Iaşi”, competiţie găzduită de arenele CFR Iaşi. Turneul ieşean din cadrul circuitului mondial ITF PRO este organizat de Clubul Sportiv CFR Iaşi, în parteneriat cu FR Tenis şi Primăria Municipiului Iaşi şi are premii de 15.000 dolari. Directorul de turneu este antrenorul de tenis Vergil Aghion, iar supevisorul ITF este Mihai Dumitrescu, din Bucureşti. Ca arbitri de scaun vor fi prezenţi la arenele de tenis CFR Iaşi, din Şoseaua Naţională nr. 7-9, Raluca Andrei, localnicul Dan Bosoiu, Mircea Constantin, Vlad Dominţeanu, Lucian Stănciulescu şi Sergiu Vladu.
Pe tabloul de calificări vor concura şi ieşenii Teodor Leahu şi George Cosmin Prisăcaru, ambii primind un wild-card de participare din partea CS CFR Iaşi. Pe tabloul principal va fi şi ieşeanul Bogdan Apostol, care a primit tot un wild-card din partea gazdelor ceferiste. La dublu, pe tabloul principal, va concura şi perechea ieşeană Bogdan Apostol – Teodor Leahu, ambii jucând nu cu mult timp în urmă pentru CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Vergil Aghion.
În primul tur al calificărilor, programat sâmbătă, 11 august, de la ora 9.30, vor evolua 32 de tenismeni (16 meciuri), alţi 16 sportivi fiind calificaţi direct în turul al II-lea, de duminică. Principalul favorit al calificărilor este românul Sergiu Rogoveanu (locul 1299 ATP), urmat de Andrei Săvulescu (nr. 2), Patrick Ciorcilă (nr. 3), Alexandru Cătălin Marasin (nr. 4), Lucas Szewczyk (Franţa, nr. 5), Ciprian Alexandru Porumb (nr. 6), Patrick Grigoriu (nr. 7).
În meciurile de sâmbătă se remarcă partidele susţinute de cei doi ieşeni, Teodor Leahu urmând să se confrunte cu Dan Dumitraşcu (de la CS Tennis ELP Bistriţa - meciul 4 de pe terenul 1, nu înainte de ora 14.00), iar Cosmin George Prisăcaru urmând să se întâlnească cu Marius Frosa (de la CS Dacia Galaţi - meciul 5, ultimul, tot de pe terenul 1).
Partidele programate sâmbătă, 11 august, începând cu ora 9.30 sunt:
James BRIMACOMBE (GBR) - Ştefan VINŢI (ROU)
Darius VERMEŞAN (ROU) - George BOTEZAN (ROU)
Octavian-Vlad MURAD (ROU) - Cosmin ONTICA (ROU)
Bogdan URSU (ROU) - Timofei UZUN (MDA)
Ashley BOCCO (ITA) - Richard Alejandro GENDE NUNEZ (ESP)
Alexandru GRIGORIŢĂ (ROU) - Vitalie SCIUCA (MDA)
Mihaita Daniel DAMIAN (ROU) - Humzah MAHMOOD (GBR)
Stanislav NIKULCHIKOV (KAZ) - Andrei COCIASU (ROU)
Iustin BACIU (ROU) - Federico DELLE FAVE (ITA)
Dan DUMITRAŞCU (ROU) - Teodor LEAHU (ROU)
Andrew STATNIK (UKR) - Justin BRĂTEANU (ROU)
Răzvan Ioan DUMITRESCU (ROU) - Adrian NICULESCU (ROU)
MARIUS FROSA (ROU) - George Cosmin PRISĂCARU (ROU)
Ştefan TAPESCU (ROU) - Robert BETUKER (ROU)
Vanio VASILEV (BUL) - Toni STANCA (ROU)
Andras SZEKELY (ROU) - Mirel Cătălin SANDU (ROU).
De menţionat că intrarea spectatorilor la arenele de tenis CFR Iaşi, pe perioada turneului, este liberă ! Publicaţia SPORT FAN CLUB este partener media la turneele internaţionale de tenis de la CS CFR Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu