luni, 27 august 2012

Rezultat viciat de arbitraj în Dealul Copoului: CSMS Iaşi – Pandurii Tg. Jiu 0-1 (0-0)


* Unicul gol al partidei a fost înscris de Dan Nistor, în min. 90+2, după un henţ nesancţionat de centralul Marius Avram

Pandurii lui Petre Grigoraş au plecat duminică seară cu trei puncte de la Iaşi, după un meci spectaculos, care a fost vizionat de peste 6.000 spectatori. Gazdele puteau deschide scorul încă din minutul 3, când Milea a trimis puţin pe lângă poartă o centrare perfectă venită de la Keita. Pandurii a replicat în minutul 12 prin Ibeh, care a trimis cu capul aproape milimetric de bara aflată în stânga lui Irimia, pentru ca după alte 120 de secunde moldovenii să aibă din nou golul în vârful ghetelor. Pătulea, care avea să se arate unul dintre cei mai activi jucători de pe teren, nu l-a putut învinge pe Lazar din câţiva metri. În minutul 24, acelaşi Pătulea a reuşit o combinaţie de efect cu Keita, pentru ca apoi să introducă mingea în poartă. Golul a fost însă anulat corect pentru o poziţie de ofsaid, ceea ce nu l-a împiedicat însă pe tehnicianul gazdelor, Ionuţ Popa, să-i reproşeze dur asistentului decizia luată. Deşi jocul s-a mai domolit spre finalul primei reprize, minutul 34 a adus una dintre cele mai controversate faze ale meciului: Mamele a avut o intervenţie neglijentă asupra lui Pătulea, atacantul a căzut în careu, dar  centralul Marius Avram a lăsat jocul să continue.
Partea secundă a pornit oarecum după acelaşi scenariu, cu ieşenii masaţi în jumătatea de teren a celor de la Pandurii, dar ocaziile mari au fost mult mai rare. Fără să mai fi avut aceeaşi doză de periculozitate ca în prima repriză, echipa lui Ionuţ Popa putea să marcheze totuşi până la finalul timpului regulamentar, mai ales prin Herghelegiu. Când toată lumea se resemnase cu gândul unei remize albe, Dan Nistor a adus o victorie uriaşă pentru olteni. În min 90+2, Nistor primeşte mingea de la Maxim, comite un henţ nesancţionat de brigada de “fluieraşi” şi apoi intră în careul gazdelor, pentru a înscrie golul de trei puncte pe sub portarul Irimia. După succesul din Copou, Pandurii se află pe prima poziţie din Liga I, cu 16 puncte acumulate în şase etape !
Au evoluat echipele:
- CSMS Iaşi: Irimia - Onofraş, Tincu, Creţu, Vladu - Milea, Straton - Keita, Cl. Tudor (Cl. Ionescu '58), Ciucur (Herghelegiu '53) - Pătulea (Petrovici '75). Antrenor: Ionuţ Popa.
- Pandurii Tg. Jiu: Lazar - Unguruşan, Viera, Mamele, Al.Vlad - Voiculeţ, Nistor, Răduţ (Lemnaru '56) - Karim (Al. Grigoraş '64), Ibeh (Matulevicius '79), Maxim. Antrenor: Petre Grigoraş
- Cartonaşe galbene: Cl. Ionescu '67, Keita '74, Vladu '77 / Nistor '16.
Meciul a fost arbitrat de Marius Avram, ajutat de secunzii Vasile Marinesuc, Mircea Orbuleţ. Rezervă a fost Mihai Ene. Observatorii jocului au fost Laszlo Sajtos şi Mircea Călin.
Au fost consemnate următoarele declaraţii:
- Petre Grigoraş (antrenor principal la Pandurii Tg. Jiu, fost antrenor la Poli Iaşi în anii din urmă): "A fost o victorie nemeritată, dar ne bucurăm că am reuşit să învingem. Recunosc, ieşenii au fost mai buni decât noi în seara asta !";
- Ionuţ Popa (antrenor principal la CSMS Iaşi): "Nu credeam că fotbalul este 80-90 la sută şansă. Dacă se consideră că eu sunt ghimpele, pentru ca echipa să nu sufere sunt dispus să-mi reziliez contractul".
Tot duminică seară, pe teren propriu, Dinamo Bucureşti a învins Petrolul Ploieşti cu scorul de 2-1 (1-1). Golurile partidei au fost reuşite de Luchin '4 şi Ţucudean '90+3, respectiv Grozav '28.
Luni, pe 27 august, se vor juca ultimele partide din etapa a VI-a, după următorul program: Universitatea Cluj - FC Braşov, ora 19.00 - Dolce Sport; Ceahlăul Piatra Neamţ - Viitorul Constanţa, ora 19.00 - Digi Sport; FC Vaslui - Steaua, ora 21.30 - Digi Sport.
De menţionat că la meciul din Dealul Copoului, la tribuna oficială s-au aflat mai multe persoane din staff-ul Stelei, precum antrenorul Laurentiu Reghecampf şi conducatorii Mihai Stoica, Valeriu Argăseală şi Marius Ianuli, toţi plecând de la meci în minutul 89 !
În etapa a VII-a, vineri, pe 31 august, de la ora 19:00, se va disputa meciul codaşelor Gloria Bistriţa (locul 18) – CSMS Iaşi (locul 17), în direct pe DigiSport.            
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu