marți, 28 august 2012

Succese româneşti la US Open


* Au ajuns în turul al doilea al competiţiei tenismenele Sorana Cîrstea (FOTO), Simona Halep şi Edina Gallovits-Hall, în timp ce Alexandra Cadanţu şi Adrian Ungur au pierdut în turul inaugural al ultimului “Grand Slam” al anului

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat în manşa secundă a turneului US Open, ultimul de Mare Şlem, al anului, după ce a învins-o luni pe Sabine Lisicki (Germania / favorita nr. 16), cu 4-6, 6-2, 6-2. Meciul a fost întrerupt o bună bucată de timp din cauza ploii, la scorul de 4-6, 6-2, 1-0, 30-30 pentru Sorana. În turul secund, Cîrstea o va înfrunta pe Ana Tatişvili (Georgia), care a dispus de franţuzoaica Stephanie Foretz Gacon cu 6-2, 6-0.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat şi ea luni în manşa secundă a turneului US Open, după ce a dispus de Iveta Benesova (Cehia), cu 7-5, 7-6 (5). Halep a fost condusă cu 3-1 şi 4-2 în primul set, dar a reuşit să întoarcă scorul şi să câştige cu 7-5. În setul secund a condus ostilităţile în permanenţă, dar Benesova a reuşit să egaleze la 4-4. Simona a ratat o minge de set la 6-5, dar a câştigat în cele din urmă în tiebreak, cu 7-5. În turul secund, Simona o va întâlni pe rusoaica Nadia Petrova (Nr. 19), care a dispus de australianca Jarmila Gajdosova cu 6-3, 7-6 (3).
În fine, jucătoarea română Edina Gallovits-Hall s-a calificat tot astăzi în turul secund al turneului de tenis US Open, după ce a învins-o cu 7-5, 6-4 pe elveţianca Stefanie Vogele. În faza următoare a competiţiei, Gallovits-Hall o va întâlni pe australianca Samantha Stosur, deţinătoarea titlului şi a şaptea favorită.
Pentru victoriile obţinute în turul I, Cîrstea, Halep şi Galovits-Hall şi-au asigurat un cec de 37.000 de dolari şi 100 puncte WTA.
Tot la US Open, românca Alexandra Cadanţu a fost învinsă de Aleksandra Wozniak (Canada), cu 6-0, 6-3, luni, în manşa inaugurală a turneului găzduit de arenele de la Flushing Meadows. După ce a cedat fără pretenţii primul set, la zero, Cadanţu a avut 2-0 în setul secund, după care scorul a fost 3-3, dar Wozniak a câştigat următoarele trei jocuri şi meciul. Cadanţu va primi 23.000 de dolari şi 5 puncte WTA.
În competiţia masculină, tenismanul român Adrian Ungur a fost învins, luni, de germanul Daniel Brands, jucător venit din calificări, în runda inaugurală la US Open, ultimul Grand Slam al anului. Daniel Brands a trecut extrem de greu de Adrian Ungur, în trei seturi, scor 7-6 (7/4), 6-4, 7-6 (7/5), după un meci care a durat două ore şi 17 minute.
Tot în turul I la US Open, galonata Caroline Wozniacki (Danemarca, nr. 8) o va întâlni pe românca Irina-Camelia Begu. Mătuşa Irinei, fosta tenismenă Aurelia Wagner (ex-Gheorghe), care trăieşte de 26 ani în Germania, a fost recent un oaspete de seamă al clubului sportiv CFR Iaşi, la turneul ITF denumit “Circuitul FRT PRO-Trofeul Municipiului Iaşi”.
Într-un alt joc la US Open, românca Monica Niculescu (cap de serie nr. 26) se va confrunta în turul I cu japoneza Ayumi Morita.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu