joi, 30 august 2012

Tenismenii români - eliminaţi pe capete la US Open


Perechea Bethanie Mattek-Sands / Horia Tecău (FOTO / SUA/România) a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 6-2, 5-7, 10-8, de cuplul american Sloane Stephens / Rajeev Ram, în primul tur al turneului de dublu mixt de la US Open. Tecău şi Sands au câştigat în acest an trofeul la Australian Open. La Roland Garros, ei au abandonat în timpul meciului din turul doi, iar la Wimbledon au fost eliminaţi în turul întâi.
Pe tabloul de dublu feminin, Irina-Camelia Begu şi franţuzoaica Alize Cornet au pierdut, scor 6-0, 4-6, 3-6, partida disputată împotriva cuplului germano-austriac Angelique Kerber/Tamira Paszek.
Într-un alt joc al probei de dublu feminin, perechea Madison Keys / Jessica Pegula (SUA) s-a impus cu 6-2, 6-2 în faţa cuplului Akgul Amanmuradova (Uzbekistan) / Monica Niculescu (România). 
Apoi, perechea Alexandra Cadanţu (România) / Mathilde Johansson (Franţa) a pierdut cu 2-6, 3-6, în faţa cuplului Irina Falconi / Maria Sanchez (SUA).                                       
În proba de simplu, jucătoarea de tenis Edina Gallovits-Hall, locul 135 WTA, a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 6-3, 6-0, de sportiva australiană Samantha Stosur, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 7, în turul doi al US Open. Românca, jucătoare venită din calificări, a rezistat numai 60 de minute în faţa lui Stosur. Pentru participarea pe tabloul de simplu, Gallovits va primi un cec în valoare de 37.000 de dolari.
Tot la simplu feminin şi tot la US Open, românca Sorana Cîrstea, locul 38 WTA, a ratat şi ea, miercuri, calificarea în turul trei al ultimului turneu de Grand Slam al anului. Cîrstea a fost învinsă, în turul doi, cu scorul de 6-7 (5), 6-1, 6-2, după circa două ore de joc, de Anna Tatişvili (Georgia), poziţia 73 în ierarhia mondială.
Pentru performanţa reuşită la US Open la simplu, Sorana Cîrstea va încasa un cec în valoare de 37.000 de dolari şi 100 de puncte WTA.
De asemenea, jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 53 WTA, a ratat, miercuri, calificarea în turul trei la US Open. Halep a fost învinsă, în turul doi, cu scorul de 6-1, 6-1, după 56 de minute, de Nadia Petrova (Rusia), cap de serie numărul 19 şi poziţia 22 în ierarhia mondială. Pentru performanţa reuşită la US Open la simplu, Simona Halep va încasa un cec în valoare de 37.000 de dolari şi 100 de puncte WTA. Astfel, România mai are o singură reprezentantă la simplu, pe Irina Begu, care va juca, joi, în turul secund, cu Silvia Soler-Espinosa, din Spania.
La dublu feminin, în turul I, mai sunt de disputat alte două partide cu implicaţii româneşti, astfel: Simona Halep (România) / Olga Savchuk (Ucraina) - Renata Voracova / Klara Zakopalova (Cehia) şi Bethanie Mattek-Sands (SUA) / Sania Mirza (India, nr. 13) - Alberta Brianti (Italia) / Sorana Cîrstea (România).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu