joi, 30 august 2012

Usain Bolt şi Yohan Blake au trecut la minifotbal


Chiar dacă minifotbalul nu a fost printre jocurile olimpice de la Londra, campionii olimpici nu ezită să practice în timpul liber acest frumos sport. După ce a uimit o lume întreagă prin calităţile sale fizice dar şi prin spiritul demn de un mare campion, Usain Bolt, primul sportiv care a câştigat de două ori consecutiv titlurile olimpice la probele de 100 şi 200 de metri, joacă şi minifotbal în timpul liber. În weekend-ul care a trecut Usain Bolt a luat parte la unul dintre meciurile de minifotbal din oraşul Uxbridge din cadrul campionatului din Anglia desfăşurat sub egida European Minifootball Federation. De data aceasta Usain Bolt a făcut echipă cu colegii săi Yohan Blake şi Asafa Powell care şi-au demonstrat şi ei abilităţile pentru sportul cu balonul rotund. Cei trei atleţi au jucat pentru echipa The Underdogs care din nefericire a pierdut meciul.
Usain Bolt nu este la prima sa incursiune pe terenul de minifotbal, cunoscut ca un fan al Manchester United, chiar a declarat în urmă cu ceva timp că i-ar plăcea să aibă o a doua carieră sportivă chiar în fotbal.
"Minifotbalul este un sport dedicat exclusiv amatorilor, este un sport al nostru al tuturor, al celor care iubim sportul în general şi fotbalul în mod special. Faptul că un campion olimpic, o adevărată legendă, şi anume Usain Bolt, vine şi joacă minifotbal alături de noi nu poate decât să ne bucure enorm şi totodată să contribuie la dezvoltarea acestui sport", a remarcat Răzvan Burleanu, preşedintele European Minifootball Federation, dar şi al Federaţiei de Minifotbal din România.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu