duminică, 16 septembrie 2012

Cuplul Florin Mergea – Horia Tecău, învingător în “Cupa Davis”



* După primele două zile de concurs, echipa de tenis a României conduce Finlanda cu 2-1 în confruntarea de la Cluj

După 2 ore şi 8 minute de joc, perechea Florin Mergea/Horia Tecău a învins, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 7-6 (7/4), 6-1, cuplul Jarkko Nieminen/Harri Heliovaara, în al treilea meci al întâlnirii România - Finlanda, de la Cluj, scorul general fiind acum de 2-1 pentru tricolori.
Cuplul român, cel care cu ani în urmă, mai ales în perioada junioratului, s-a profilat drept unul de mare succes, Tecău/Mergea a avut o pauză de 4 ani, din neînţelegeri legate de orgolii personale, dar sâmbătă, în Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj şi-au găsit, parcă, toate automatismele, dominând fără probleme deosebite jocul. Un moment de cumpănă, repede trecut, a apărut în setul 2 (care a şi durat cât jumătate de meci, 63 minute), însă, odată eliberaţi prin câştigarea manşei la tie-break, cei doi au făcut un veritabil galop de sănătate, impunându-se în setul 3 în doar 29 de minute.
În primele două meciuri, disputate vineri, Victor Crivoi a pierdut, cu scorul de 5-7, 1-6, 2-6, în faţa lui Jarkko Nieminen, iar Marius Copil l-a învins, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-2, 6-4, pe Harri Heliovaara.
Duminică, de la ora 13,00, se dispută ultimele meciuri de simplu. Mai întâi, Marius Copil (locul 215 mondial) se va confrunta cu racheta nr. 1 a oaspeţilor, Jarkko Nieminen (39 ATP), după care este programată partida dintre rachetele cu numărul 2 în cele două echipe, Victor Crivoi (354) şi Harri Heliovaara (325).
Întâlnirea România - Finlanda contează pentru menţinerea în Grupa I a Zonei Euro-Africane a Cupei Davis la tenis.
În semifinalele Grupei Mondiale, după două zile de concurs se consemnează rezultatele: Spania – SUA 2-1 şi Argentina – Cehia 1-2.
În play-off-ul din Grupa Mondială s-au înregistrat până acum rezultatele: Kazakhstan - Uzbekistan 2-1, Germania - Australia 1-2, Japonia - Israel 1-2, Belgia – Suedia 3-0, Canada – Africa de Sud 2-1, Brazilia – Rusia 3-0, Italia – Chile 2-1, Olanda – Elveţia 1-2.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu