sâmbătă, 15 septembrie 2012

Echipa Magic Iaşi a devenit supercampioana României la minifotbal


MAGIC IAŞI-supercampioana României la minifotbal
Campioana naţională Magic Iaşi şi-a trecut în palmares un nou trofeu important, Supercupa României, după ce a trecut de deţinătoarea Cupei, Juventus Sibiu, într-o dublă manşă desfăşurată la Iaşi. În primul meci, disputat vineri seară, în Dealul Copoului, Magic Iaşi s-a impus cu scorul de 4-1 (2-1), prin golurile lui Dumitraşcu (2), Grigoraş, Guţu, respectiv Popa, iar în manşa secundă, de sâmbătă, de pe Magic Stadium din complexul studenţesc Tudor Vladimirescu, Juventus Sibiu nu a reuşit decât un succes la două goluri diferenţă, 3-1 (0-0), insuficient însă pentru a împinge meciul în prelungiri. În cel de-al doilea meci, Juventus Sibiul a marcat prin Greavu şi Popa (2), în timp ce Magic Iaşi a punctat prin Grigoraş. Astfel, Magic Iaşi şi-a adjudecat trofeul cu scorul general de 5-4. Campioană naţională de patru ori în ultimii şase ani, Magic Iaşi şi-a trecut prima Supercupă a României în palmares, fiind de departe echipa cea mai titrată a minifotbalului românesc. MVP-ul Supercupei a fost ales Mircea Popa, de la Juventus Sibiu, jucător care a marcat şi cele mai multe goluri în dubla manşă.
Loturile celor două formaţii au fost:
- Magic Iaşi: Cornel Matcaboja, Radu Avădanii, Drăgoţel Bogdănel, Ciprian Brighiu,  Dan Lungu, Adrian Dediu, Radu Pisică, Daniel Grigoraş, Radu Guţu, Ciprian Băsescu, Ionuţ Ştirbetz, Ionuţ Dumitraşcu, Marius Vintilă. Antrenor: Adrian Cotan. Manager: Dan Cojocaru.
- Juventus Sibiu: Mircea Alexandru, Mihai Judeanu, Vasile Muţiu, Ionel Apostu, Călin Trohin, Alex Mathe, Adrian Greavu, Mircea Popa, Adrian Stoica. Manager: Massimo Spagli.
Primul meci din cadrul Supercupei a fost arbitrat de Gabriel Tănase şi Alexandru Baraboi, iar al doilea a fost oficiat de Adrian Kereszy şi Ionel Popa.
La finalul partidei retur am consemnat următoarele declaraţii:
- Dan Cojocaru, managerul echipei Magic Iaşi: „Sunt bucuros că ne-am trecut în palmares acest trofeu care ne lipsea şi sper ca în anii următori să vină şi altele. A fost mai greu în cel de-al doilea meci, am făcut unele greşeli, băieţii s-au şi relaxat după victoria de vineri cu 4-1, dar în cele din urmă am reuşit să cucerim trofeul şi asta contează. Acum ne pregătim cu un moral bun de Liga Campionilor, unde sperăm să facem o figură frumoasă”.
- Massimo Spagli, managerul formaţiei Juventus Sibiu: „După un meci slab făcut vineri, astăzi echipa a ajucat la adevărata valoare şi s-a impus mai clar decât o arată scorul. Din păcate, nu am reuşit să mai înscriem un gol care să ducă meciul la loviturile de departajare. Oricum, sunt mulţumit că am ajuns să jucăm pentru acest trofeu, îi felicit pe cei de la Iaşi, iar noi sperăm să ne revanşăm în sezonul viitor”.
Supercupa României la minifotbal a fost organizată de Primăria Municipiului Iaşi, sub egida Federaţiei de Minifotbal din România, premiile fiind acordate de către Fundaţia Sportului Ieşean.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu