duminică, 23 septembrie 2012

Ion Cercel, singurul ieşean care ratează promovarea în etapa a II-a a Cupei României !


CFR Olimpia ACB Iaşi

* Duminică, la Târgu Mureş, au avut loc întrecerile individuale ale primei runde din Cupa României la popice, cu participarea a 24 de sportivi de la şase cluburi din ţară

Au fost prezenţi lansatorii cluburilor CFR Olimpia ACB Iaşi (7 sportivi), Electromureş Tg. Mureş (5), Inter Petrila (4), Siderurgica Hunedoara (4), CFR Cluj (3), CS Vlădeni Plus (1). Primii 18 clasaţi s-au calificat în etapa a II-a a competiţiei de la Ploieşti, de anul viitor, iar de acolo primii 12 clasaţi vor ajunge în etapa a III-a (turneul final), când totul se va lua de la zero. Marea surpriză a competiţiei de la Tg. Mureş a fost necalificarea în faza a doua a competiţiei a ceferistului ieşean Ion Cercel (internaţional de seniori), care a fost primul sub linie, după o ultimă manşă foarte slabă !
Clasamentul final al primei etape mureşene a fost următorul:
1- Mănel Manea (Hunedoara) - 609 p.d.
2- Mihai Gabriel Benghiac (Iaşi) - 591 p.d.
3- Petruţ Mihălcioiu (Cluj) - 587 p.d.
4- Gyula Veres (Iaşi) - 582 p.d.
5- Remus Antimirescu (Iaşi) - 574 p.d.
6- Iulian Gabriel Cucu (Iaşi) - 570 p.d.
7- Bogdan Dudaş (Cluj) - 568 p.d.
8- Bogdan Iura (Petrila) - 563 p.d.
9- Paul Rohotin (Iaşi) - 562 p.d.
10- Flavius Banga (Hunedoara) - 559 p.d.
11- Marian Bălan (Petrila) - 557 p.d.
12- Radu Balaban (Petrila) - 550 p.d.
13- Ioan Hordilă (Iaşi) - 543 p.d.
14- Balogh Lorand (Tg. Mureş) - 542 p.d.
15- Paul Chereji (Hunedoara) - 540 p.d.
16- Costică Ciurdea (Vlădeni) - 539 p.d.
17- Virgil Dorin (Cluj) - 537 p.d.
18- Benke Zoltan (Tg. Mureş) - 529 p.d.
.....................................................................
19- Ion Cercel (Iaşi) - 522 p.d.
20- Fekete Hunor (Tg. Mureş) - 505 p.d. (150 p.d. la izolat)
21- Mihai Balaban (Petrila) - 505 p.d. (146 p.d. la izolat)
22- Boer Laszlo (Tg. Mureş) - 499 p.d.
23- Beres Zoltan (Tg. Mureş) - 474 p.d.
La doar 15 ani, Alex Ciobanu (Hunedoara), a concurat doar în afară de concurs şi a realizat 498 popice doborâte.
La finalul competiţiei de astăzi, antrenorul jucător al formaţiei ieşene CFR Olimpia ACB, Remus Antimirescu, ne-a declarat: “Sunt mulţumit de rezultatele băieţilor, care se prezintă în creştere faţă de ultimele evoluţii. Şi pentru că la orice întrecere sportivă apare şi câte o mare surpriză, marea bombă a Cupei României de la Tg. Mureş a fost necalificarea în runda a doua a lui Ion Cercel, de altfel un titular de bază în echipa noastră şi naţionalei României de seniori. Remarc şi rezultatele foarte bune realizate de doi tineri sportivi de la Inter Petrila, Bogdan Iura şi Radu Balaban. Noi vom continua pregătirile săptămâna viitoare în propria arenă de la CFR Iaşi, pentru a participa în cele mai bune condiţii la Cupa Europei de la Apatin, din Serbia, din perioada 2-6 octombrie. Acolo ne dorim o clasare în primele 5 locuri, din 15 echipe puternice participante, pentru a putea promova astfel în optimile de finală din Liga Campionilor”.
La Cupa Europei de la Apatin, echipa ieşeană va fi însoţită şi de o suprtbă galerie proprie, alcătuită din peste 30 de fani ai sportului popicelor, un sport care în ţările europene este la mare căutare şi extrem de popular, precum în Germania, Austria, Slovacia, Croaţia, Slovenia, Serbia, Italia, Franţa, Ungaria, Cehia, Polonia etc.

* Dan "Johnny" Mihăilă, salvatorul echipei germane DREIFLÜSSE BOSNA PASSAU

După cum ne relatează direct din Passau, Georg Barth, membru în Comisia Juridică din WNBA şi corespondent sportiv pentru mass-media din România şi nu numai, sâmbătă, pe 22 septembrie, în etapa a II-a din „Bezirksliga A Donau” de popice a Germania s-a disputat partida dintre DREIFLÜSSE BOSNA PASSAU şi GRENZLAND ZWIESEL. Într-un campionat cu 200 bile lansate pentru fiecare sportiv, gazdele din Passau s-au impus până la urmă cu scorul de 5148 p.d. - 5095 p.d., dar disputa nu a fost deloc usoară pentru gazde, care au trebuit să utilizeze trei lansatori din echipa a doua, deoarece trei titulari au lipsit "motivaţi" ! Totuşi, cei prezenţi au dat totul pe arena disputei, dar marea vedetă a celor din Passau a fost noua achiziţie DAN-IOAN MIHĂILĂ (jucător format la Siderurgica Hunedoara şi care a făcut mare performanţă cu CFR Olimpia ACB Iaşi în ultimii patru ani), care a totalizat 962 p.d. (623 p.d. la plin + 339 p.d. la izolate), având o singură "bilă” în gol !  “Johnny” Mihăilă a contribuit astfel în mod decisiv la obţinerea victoriei de către noua sa echipă de club, adversarul său direct în joc, JOSEF  NIRSCHL, reuşind doar 906 p.d. !
Celelalte rezultate individuale ale gazdelor din Passau au fost: FIKRET  BAJARAKTAREVIC - 844 p.d., JÜRGEN  CHUDOBA  - 839 p.d., ZELKO  BEGIC - 835 p.d., FRANK  ART - 828 p.d.,  GERHARD  ALTENDORFER - 425 p.d. & NENAD  GAVRIC - 415 p.d.
În etapa a III-a de campionat, pe 29 septembrie, băieţii de la DREIFLÜSSE BOSNA PASSAU se vor confrunta în deplasare cu Bavaria Mitterharthausen II. Astăzi, de la ora locală 14.00 (15.00 în România) fetele de la DREIFLÜSSE BOSNA PASSAU vor întâlni pe Germanen München în etapa a II-a din Bayernliga de popice. Din formaţia din Passau fac parte şi trei românce, acestea fiind Andreea Ciocârlan (venită de la CFR Olimpia ACB Iaşi), Geanina Dorobăţ (Voinţa Galaţi) şi Monika Rausch (Gaz Metan Mediaş).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu