duminică, 30 septembrie 2012

Meci caritabil de fotbal la Iaşi cu deviza „Ajutaţi-l pe Andrei Popa !”


* Vineri seara, 28 septembrie 2012, de la ora 20.00, in nocturna, pe terenul multifunctional realizat din fonduri europene de langa Hotelul Sport, s-a desfasurat meciul caritabil dintre fostele glorii ale Politehnicii Iasi si reprezentantii ASEI.  

Meciul caritabil a fost organizat de ASEI (Asociatia Suporterilor de Elita din Iasi) impreuna cu DJST (Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Iasi), printre parteneri numarandu-se si Fundatia Comunitara Iasi, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Primaria Iasi, Consiliul Judetean Iasi. Obiectivul principal a fost strangerea de fonduri pentru tanarul Andrei Popa, elev de 17 ani la Liceul Vasile Alecsandri, care si-a frant coloana vertebrala la inceputul lunii septembrie, in parcarea ERA Park, in orele de pregatire de dinaintea Gfest.
Desi vremea a fost neprielnica, iesenii care au venit sa-l sustina pe Andrei au indurat ploaia pana la sfarsitul meciului. Au avut insa parte de un spectacol fotbalistic frumos, cu multe goluri, jocul incheindu-se cu scorul nedecis de 9-9, Ciprian Paraschiv (directorul DJST Iaşi) reusind sa inscrie 4 goluri pentru echipa la care a evoluat, cea a suporterilor ! De mentionat ca in echipa old-boys Politehnica Iasi a jucat si primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, iar in echipa suporterilor, alaturi de Cip Paraschiv a evoluat si campionul european paralimpic la saritura in lungime si recent participant la Jocurile Paralimpice de la Londra, Florin Cojoc.
Dincolo de suma de bani stransa, mesajul a fost acela ca toti iesenii cred in Andrei si de aceea el nu trebuie sa-si piarda speranta. De altfel, tatal lui Andrei care a venit la eveniment direct de la spital unde Andrei tocmai suferise doua interventii chirurgicale, vizibil emotionat, a spus ca Andrei este un luptator si ca nu va renunta la lupta!
Vreau sa multumesc fostilor mei coechiperi ca au raspuns cu entuziasm invitatiei mele, ii multumesc lui Sergiu Melinte si suporterilor sufletisti din jurul sau, multumesc mass-mediei iesene si celor care au promovat cauza lui Andrei si nu in ultimul rand, multumesc tuturor iesenilor care au fost prezenti la meci si au donat din inima, demonstrand inca o data ca dragii mei ieseni sunt solidari la suferinta, ca iesenii au inima mare!”, a declarat la finalul manifestării Ciprian Paraschiv, actualul director executiv al DJST Iasi si fostul capitan al echipei de fotbal Politehnica Iasi in anii din urma. De mentionat ca printre cei care au donat bani pentru cauza lui Andrei Popa a fost si primarul Iasului, Gheorghe Nichita, un impatimit iubitor al sportului.
Text prelucrat de DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu