vineri, 28 septembrie 2012

Popicarii de la CFR Olimpia ACB Iaşi se deplasează cu gânduri mari în Serbia



* În perioada 2-6 octombrie 2012, la Apatin vor avea loc întrecerile din cadrul Cupei Europei la popice, cu participarea a 15 echipe vicecampioane naţionale în cele mai puternice campionate din Europa 
Echipa de popice CFR Olimpia ACB Iaşi
Remus Antimirescu-antrenor şi jucător
În perioada 2-6 octombrie 2012 sunt programate cupele europene la popice, la masculin şi feminin. Cupa Mondială se va disputa la Augsburg (Germania), Cupa Europei şi-a programat întrecerile la Apatin (Serbia), iar Cupa NBC va avea loc la Banja Luka (Bosnia-Herţegovina). România va avea patru reprezentante la primele două întreceri, astfel: la Cupa Mondială vor lua parte formaţiile CFR Cluj (la masculin) şi Electro Romgaz Tg. Mureş (la feminin), iar la Cupa Europei vor participa CFR Olimpia ACB Iaşi (la masculin) şi Conpet Petrolul Ploieşti (la feminin). Din păcate, din motive financiare, România nu participă la Cupa NBC cu nici o echipă, acolo unde se calificase iniţial şi CS Vlădeni Plus (jud. Iaşi), echipă care a rămas acum doar cu formaţia de juniori, după desfiinţarea celei de seniori, tot din motive financiare.
La ediţia cu nr. 24 a Cupei Europei de la Apatin (Serbia), vicecampioana României la popice, CFR Olimpia ACB Iaşi, va deplasa un lot format din opt lansatori, ei fiind Ion Cercel, Paul Rohotin, Ioan Hordilă, Gyula Vereş, Mihai Gabriel Benghiac, Iulian Gabriel Cucu, Florin Opincă şi Remus Antimirescu, ultimul fiind şi antrenorul formaţiei moldave. Din lotul lărgit al echipei ieşene pentru cupele europene mai fac parte popicarii Ştefan Samson, Marius Manea, Bogdan Tudorie şi Ionuţ Condrea.
Competiţia se va disputa la arena Banja Junakovic din Apatin, cu 8 piste de concurs, iar cele 15 echipe participante în competiţia masculină din Cupa Europei la popice sunt:
AUSTRIA (SK Wessely Dämmtechnik Neunkirchen);
BOSNIA-HERŢEGOVINA (KK Sluboda Tuzla);
CROŢIA (KK Medvescak 1958 Zagreb);
CEHIA (KK Slavoj Praga);
ESTONIA (KK Reval);
FRANŢA (Sporting Club Selongey – cu românii Vasia Donos şi Georges Ungurean în lot);
GERMANIA (SKC Victoria 1947 Bamberg – cu românii Nicolae Lupu şi Albert Kirizsan în lot);
UNGARIA (Zalaegerszegi TK, cu românii Claudiu Boantă şi Zoltan Flavius Feher în lot);
ITALIA (ASKC Fugger Sterzing);
MACEDONIA (KK Rabotnicki Skopje);
POLONIA (LS Alfa Vector Tarnowo Podgorne);
ROMÂNIA (CFR Olimpia ACB Iaşi);
SLOVENIA (KK Triglav Kranj);
SERBIA (Senta - Visa Prom Senta);
SLOVACIA (KK Inter Bratislava).

* Programul Cupei Europei de popice din Serbia

Programul competiţiei europene de la Apatin se prezintă astfel:
- Marţi (2 octombrie):
Orele locale 10:00-16:00 (11.00-17.00 în România): Acreditarea echipelor participante;
Ora 14:00: Şedinţa tehnică a arbitrilor;
Ora 16:00: Şedinţa tehnică cu echipele participante;
Ora 19:00: Festivitatea oficială de deschidere a competiţiei;
- Miercuri (3 octombrie):
De la ora 08:00: Calificări pentru turneul final de patru (prima zi). Echipa ieşeană va intra în competiţie cu primii trei popicari, astfel: ROU 1 (Seria 2 - ora locală 9:05 – intrare pe pista 2), ROU 2 (Seria 5 - ora 12:20 – pista 5), ROU 3 (Seria 8 - ora 15:35 - pista 8). Vor fi 10 serii de lansare, la masculin şi feminin.
- Joi (4 octombrie):
De la ora 08:00: Calificări pentru turneul final de patru (ziua a doua). Echipa ieşeană va intra în competiţie cu ultimii trei popicari, astfel: ROU 4 (Seria 12 - ora locală 10:05 – pista 1), ROU 5 (Seria 15 - ora 13:20 – pista 6), ROU 6 (Seria 19 - ora 17:40 - pista 3). Seria a 19-a va fi şi ultima a turneului de calificare în careul de aşi al competiţiei !
- Vineri (5 octombrie):
De la ora 10:00: Semifinalele Cupei Europei la masculin şi feminin (locul 1-locul 4 şi locul 2-locul 3);  
- Sâmbătă (6 octombrie):
De la ora locală 9:00: Finala mică (locurile 3-4) la masculin (pe pistele 5-8) şi feminin (pe pistele 1-4);
De la ora locală 12:15: Finala mare (locurile 1-2) la masculin (pe pistele 5-8) şi feminin (pe pistele 1-4);
Ora 16:00: Festivitatea de premiere.
Şeful arbitrilor de la Apatin va fi HUDOVERNIK Mitja (Slovenia), ajutat de MITROVIC Milan (Slovenia) şi JAZIC Snezana (Serbia). Arbitrii supleanţi vor fi GAVRAN Ivan (Croaţia), CUK Lucijan (Slovenia) şi STIKOVAC Dragoslav (Serbia). Federaţia Internaţională de Popice – secţiunea clasică NBC va fi reprezentată la Apatin de germanul Knut Wagner (director sportiv).

* O ţintă tradiţională a popicarilor ieşeni: calificarea în Liga Campionilor !

De la Cupa Europei de la Apatin (Serbia), primele cinci clasate în competiţia masculină se califică în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Vor mai ajunge în optimile de finală din Champions League primele 7 clasate de la Cupa Mondială, primele 3 clasate de la Cupa NBC şi deţinătoarea trofeului, Zeleziarne Podbrezova Sport (campioana Slovaciei). Dacă în primele cinci clasate la Cupa Europei şi în primele trei clasate de la Cupa NBC există formaţii care nu au optat iniţial pentru participarea în Liga Campionilor, aceste poziţii vor fi ocupate cu echipele de la locul 8 în jos de la Cupa Mondială de la Augsburg (Germania).
“Ţintarul” pentru optimile de finală ale Ligii Campionilor, la masculin (turul în 24 noiembrie şi returul în 8 decembrie 2012), se prezintă astfel:
Meciul 1: Deţinătoarea trofeului (Podbrezova) – Cupa Europei (locul 5);
Meciul 2: Cupa Mondială (locul 1) – Cupa Europei (locul 4)
Meciul 3: Cupa Mondială (locul 2) – Cupa NBC (locul 3);
Meciul 4: Cupa Mondială (locul 3) – Cupa Europei (locul 3);
Meciul 5: Cupa Mondială (locul 4) – Cupa Europei (locul 2);
Meciul 6: Cupa Europei (locul 1) – Cupa Mondială (locul 7);
Meciul 7: Cupa NBC (locul 1) – Cupa Mondială (locul 6);
Meciul 8: Cupa Mondială (locul 5) – Cupa NBC (locul 2).
Dacă în optimi, conform acestui “ţintar”, se întâlnesc două echipe din aceeaşi ţară, sistemul se schimbă pentru acea confruntare.
În sferturile de finală (tur-26 ianuarie 2013 şi retur-16 februarie 2013), se vor confrunta câştigătoarele din optimi, astfel: meciul 1-meciul 8, 2-7, 3-6, 4-5.
Învingătoarele din sferturile de finală se califică la turneul final de la Podbrezova (Slovacia), din perioada 30-31 martie 2013.
Echipa CFR Olimpia ACB Iaşi va pleca de duminică spre Apatin, cu gândul unei clasari în primele cinci locuri, pentru a obţine astfel calificarea în Liga Campionilor, acolo unde a mai evoluat de trei ori până acum, în ultimele cinci ediţii. “Mergem la Apatin cu un lot valoros de jucători, chiar dacă l-am pierdut în vară pe Dan Mihăilă, care s-a transferat la formaţia Dreiflüsse Bosna Passau, din Germania, unde a devenit acum cel mai bun popicar al noii sale echipe de club. Ne dorim calificarea în Liga Campionilor şi de ce nu, chiar în loc în careul de aşi al competiţiei, deci să jucăm una dintre finalele turneului de la Apatin”, ne-a declarat antrenorul-jucător al formaţiei ieşene Remus Antimirescu.
Echipa ieşeană de popice va fi însoţită la Cupa Europei din Serbia şi de faimoasa sa galerie ceferistă, formată din peste 30 persoane.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu