miercuri, 19 septembrie 2012

Primarul Iaşului alături de naţionala României de minifotbal



Lotul României la minifotbal în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iaşi

* Miercuri, pe 19 septembrie, echipa naţională de fotbal a României la minifotbal a fost primită de primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, la Palatul Roznovanu, sediul Primăriei Municipiului Iaşi, cu o zi înainte de plecarea la Chişinău, unde îşi va apăra titlul continental cucerit în ultimii doi ani la Bratislava şi anul trecut la Tulcea.

Cei 14 tricolori împreună cu selecţionerul Tiberiu Lajos au fost întâmpinaţi de primarul Gheorghe Nichita în Sala Mare a Primăriei, unde a avut loc şi o conferinţă de presă cu această ocazie. În prezidiul conferinţei de presă au luat loc primarul Gheorghe Nichita, preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport Sorin Iacoban, consilierul pe probleme sportive Ionel Popa, vicepreşedintele Federaţiei Române de Minifotbal Paul Costaş, secretarul general Gavrilă Vasilescu şi antrenorul Tiberiu Lajos, în sală fiind prezent şi Ciprian Paraschiv, directorul DJST Iaşi.
Mă bucur că am reuşit să-i aducem la Iaşi pe jucătorii echipei naţionale de minifotbal, orice echipă reprezentativă care are pe piept tricolorul şi apără culorile ţării trebuie tratată cu mult respect. Primăria Iaşi este alături de echipa naţională şi a sprijinit stagiul de câteva zile petrecut la noi în oraş cu cazarea şi sperăm că toţi componenţii lotului s-au simţit foarte bine. Le doresc mult succes la Chişinău şi sperăm să păstreze trofeul cucerit în ultimii doi ani. În ceea ce ne priveşte, suntem mândri că avem şi noi trei jucători ieşeni la lot, pe Ştirbetz, Vintilă şi Dediu. Eu personal, de mulţi ani practic minifotbalul ca jucător, aşa cum o fac mulţi ieşeni. Minifotbalul este o competiţie populară, iar sportul de masă are la Iaşi o susţinere importantă. Plus că, la Iaşi există o Fundaţie a Sportului, unică în România, care îi încurajează pe ieşeni în practicarea sportului !”, a declarat primarul Iaşului, Gheorghe Nichita.
În replică, Paul Costaş, vicepreşedintele FR Minifotbal, a menţionat: “Mulţumim Primăriei pentru ajutorul dat la acest cantonament al naţionalei României la Iaşi. Vom juca Campionatele Europene de minifotbal la Chişinău, care este aproape de Iaşi, la doar 160 km. La Iaşi au fost în ultimul timp multe manifestări legate de minifotbal, precum Campionatele Naţionale, Cupa României şi Supercupa României şi putem spune că Iaşul este cu adevărat un oraş european al sportului”.
În continuare, Gavrilă Vasilescu, secretarul general al FR Minifotbal a declarat: “Este o onoare pentru noi că am fost primiţi în sediul Primăriei Iaşi, de primarul Gheorghe Nichita, în capitala culturală a României. Mulţumim Iaşului pentru tot ce oferă minifotbalului şi nu numai !”.
Apoi antrenorul naţionalei României de minifotbal, Tiberiu Lajos, a mulţumit pentru ospitalitate şi i-a oferit edilului-şef al municipiului Iaşi un tricou al echipei naţionale cu semnăturile tuturor jucătorilor şi staff-ului. Primarul Gheorghe Nichita le-a urat apoi succes tricolorilor în tentativa lor de a păstra trofeul suprem în vitrina federaţiei, nu înainte de a primi un fanion al FR Minifotbal din partea lui Gavrilă Vasilescu şi o plachetă din partea conducătorului Diviziei Galactice de Bahlui la minifotbal, ieşeanul Paul Costaş.
Căpitanul echipei României, timişoreanul Cristian Popa, a mai menţionat: “Chiar dacă suntem din mai multe oraşe din României, la Chişinău vom forma o echipă care se va bate pentru un nou titlu european. Suntem mândri că facem parte din această echipă !”.

* România, în grupă la Chişinău cu Cipru, Croaţia şi Israel

La Campionatele Europene de minifotbal din Republica Moldova, de la Chişinău, naţionala României va fi în grupă cu Cipru, Croaţia şi Israel şi va avea următorul program:
Vineri, 21 septembrie:
- ora 10.00: România – Cipru;
- ora 18.00: România – Croaţia;
Sâmbătă, 22 septembrie:
- ora 13.00: România – Israel.
Primele două echipe din cele patru grupe se califică în sferturile de finală, care vor avea loc sâmbătă, de la ora 18.00, pe terenul amenajat special în faţa Operei din Chişinău.
Semifinalele şi finalele competiţiei denumite Mini-Euro 2012 vor avea loc duminică, pe 23 septembrie.
Iată componenţa lotului României pentru Europeanul de minifotbal de la Chişinău:
- Portari:    
1 - Popa Cristian (WMT Timişoara, câştigătoare a Cupei României în ediţia 2011);  
2 - Cimporescu Marius (Avantaje DEVA, locul 3 în Campionatul Naţional 2012 şi tot locul 3 în Campionatul Naţional din anul 2010)
- Compartimentul Defensiv:
3 - Popa Mircea (Juventus SIBIU, câştigătoare a Cupei României 2012 şi finalistă a Cupei, în 2011);  
4 - Prohin Călin (Juventus SIBIU);  
5 - Dediu Adrian (MAGIC IAŞI, cvadruplă campioană a României şi câştigătoare a Supercupei României, ediţia 2012);
6 - Pantelimon Călin (OLD BOYS CRAIOVA, vicecampioană naţională în 2010);
- Compartimentul Ofensiv: 
7 - Nicolin Miroslav (GLISSANDO Timişoara, vicecampioană naţională în 2012);
8 - Szeles Tibor (Euroglia Nuşfalău / Zalău, finalistă în Cupa României 2010);
9 - Constandana Nicolae (GLISSANDO TIMIŞOARA);  
10 - Vintilă Marius (MAGIC IAŞI);
11 - Vâlceanu Ovidiu (GLISSANDO TIMIŞOARA);
12 - Ghiuş Sorin (VICTORIA BACĂU, el fiind alături de Nicolin recordmentul de selecţionări în reprezentativa României de minifotbal, cu 12 partide jucate);  
13 - Ştirbeţ Ionuţ (MAGIC IAŞI);
14 - Călugăreanu  Adrian (Design Construct Braşov, finalistă în Cupa Iaşului 2012 şi locul 4 în Cupa României 2012).
Vor mai fi prezenţi la Chişinău Răzvan Burleanu (preşedintele FR Minifotbal şi preşedintele Federaţiei Europene de Minifotbal), Paul Costaş şi Ionică Onicaş (vicepreşedinţi), secretarul general Gavrilă Vasilescu, iar Ionel Popa va fi arbitrul din partea României la Mini-Euro 2012 din capitala Republicii Moldova.  
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu