miercuri, 26 septembrie 2012

Progrese evidente pentru halterofilii de la CS CFR Iaşi


* La finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru juniori (under 20) de la Bistriţa, elevii lui Dănuţ Fron au avut evoluţii promiţătoare, iar Mădălina Ţibichi şi Ilie Ciotoiu au intrat în atenţia loturilor naţionale ale României


Ilie Ciotoiu
Mădălina Ţibichi
Sunt în plină desfăşurare Campionatele Naţionale de haltere pentru juniori de la Bistriţa, competiţia din Sala Sporturilor din localitate adunând la start 30 de cluburi şi peste 280 sportivi din întreaga ţară. Clubul Sportiv CFR Iaşi, prin noua sa secţie de haltere, a avut doi sportivi în competiţie, pe Ilie Ciotoiu (16 ani, la cat. 56 kg) şi Mădălina Ţibichi (doar 13 ani, la cat. 53 kg), ambii pregătiţi de antrenorul emerit Dănuţ Fron.
Ceferistul Ilie Ciotoiu, în progres cu 18 kg faţă de competiţia precedentă la care a participat (CN juniori II de la Botoşani, din iulie 2012), a avut la Bistriţa o evoluţie foarte bună şi a ocupat la general locul 8, cu un total de 153 kg (65 kg la smuls – locul 7 şi 88 kg la aruncat – locul 8), din 25 sportivi participanţi. Ciotoiu a intrat în vizorul Centrului Olimpic de haltere pentru juniori, de la Bascov (jud. Argeş), antrenorii de acolo avînd numai cuvinte de laudă la adresa lui, alături de antrenorul clubului CFR Iaşi, Dănuţ Fron.
În competiţia feminină, ceferista de numai 13 ani Mădălina Ţibichi a avut şi ea un progres de 14 kg faţă de competiţia precedentă la care a participat (CN juniori II de la Botoşani, din iulie 2012), ocupând la general un onorant loc 8, cu 85 kg, din 20 de concurente. La smuls ea a reuşit 38 kg (locul 8), iar la aruncat 47 kg (locul 8). După aceste rezultate, Mădălina Ţibichi a fost selecţionată pentru Centrul Naţional Olimpic de la Galaţi, iar de acolo drumurile ei sunt deschise pentru participarea la Campionatele Europene, Mondiale şi, de ce nu, viitoarele Jocuri Olimpice.
În această seară de miercuri, 26 septembrie, după disputarea întrecerilor, în direct din Bistriţa, antrenorul emerit ceferist ieşean Dănuţ Fron ne-a declarat: “Am înfiinţat doar de 5 luni şi jumătate această secţie de haltere de la CS CFR Iaşi, iar rezultatele au început deja să se vădă. În numai câteva luni, avem oameni la Centrul Olimpic de haltere al României, avem sportivi în primele locuri din ţară, avem o bună perspectivă în domeniul halterelor la CFR Iaşi. Sunt extrem de mulţumit de evoluţiile lui Ciotoiu şi Ţibichi la Bistriţa şi vreau să vă informez că cei doi vor participa în octombrie şi noiembrie, având deja aprobarea Biroului Federal al FR Haltere, chiar şi la finalele de tineret şi seniori de la Oneşti şi respectiv Arad, chiar dacă ei vor fi cu mult mai mici ca vârstă faţă de colegii de întrecere ! În final, aş ruga ca oamenii care iubesc la Iaşi sportul halterelor să fie alături de noi şi din punct de vedere financiar, iar noi vom căuta să aducem pentru Iaşi numai rezultate pozitive, cu care să ne mândrim !”.
În final, să menţionăm că acelaşi Ilie Ciotoiu a obţinut în cadrul CN juniori II de la Botoşani, din urmă cu două luni, o preţioasă medalie de bronz, prima din istoria halterelor la CS CFR Iaşi.
DAN TEODORESCU   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu