marți, 11 septembrie 2012

Scoţianul Andy Murray, învingător la US OPEN după ce a devenit în acest an şi campion olimpic !


Andy Murray ridică trofeul la US OPEN

Scoţianul Andy Murray, campion olimpic anul acesta în turneul de tenis, şi-a adjudecat luni seara, la New York, primul său titlu de Mare Şlem, învingându-l în finala US Open pe deţinătorul titlului, sârbul Novak Djokovic, cu 7-6 (12/10), 7-5, 2-6, 3-6, 6-2, după 4 ore şi 54 minute de joc de o intensitate maximă. Pe seturi, partida a durat 87 + 59 + 46 + 51 + 51 = 294 minute.  Ambii jucători, antrenaţi de tehnicieni cehi, Murray de celebrul Ivan Lendl, Djokovic de Marjan Vajda, au furnizat spectatorilor de la Flushing Meadow un spectacol total. Scoţianul de 25 de ani, asistat din tribune de faimoşii lui compatrioţi Sir Alex Ferguson şi Sean Connery, a devenit primul britanic care a cucerit, după 76 de ani, unul dintre cele 4 turnee de Mare Şlem, de când Fred Perry s-a impus, tot la US Open, în 1936. O altă premieră este că Andy Murray reuşeşte să cucerească medalia olimpică de aur şi, aproape imediat, titlul la US Open.
Totodată, cu 4 ore şi 54 minute de joc, meciul a egalat recordul celei mai lungi finale a US Open (din era open), care data de la finala dintre Lendl, antrenorul de acum al lui Murray, şi Mats Wilander, din 1988.
În ce priveşte ierarhia mondială, Djokovic îşi păstrează locul secund, după Roger Federer, în vreme ce Murray rămâne al treilea în ierarhia ce va fi publicată în cursul zilei de marţi, 11 septembrie 2012.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu