duminică, 23 septembrie 2012

Suntem cei mai buni la minifotbal: România – campioană europeană pentru a treia oară !



Naţionala României de minifotbal-triplă campioană europeană
* Duminică seară, la Chişinău, în Republica Moldova, România a devenit campioană europeană la minifotbal, după ce a învins, în finala Campionatului European (Mini-Euro 2012) selecţionata Republicii Muntenegru, cu scorul de 2-1 (1-0)

Golurile echipei antrenate de Tiberiu Lajos au fost marcate de craioveanul Costel Pantelimon şi ieşeanul Marius Vintilă, în timp ce pentru formaţia muntenegreană a marcat Danilo Vukovic.
Am demonstrat că suntem o forţă în minifotbalul european. Rezultatele sunt pe măsura muncii şi cred că nu e nicio surpriză că România e în fruntea minifotbalului european. Au fost echipe foarte puternice, dar deocamdată noi suntem cei mai buni", a declarat, pentru AGERPRES, antrenorul Tiberiu Lajos.
La rândul său, preşedintele Federaţiei Europene de Minifotbal, care este şi preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal, Răzvan Burleanu, apreciază că parcursul României a fost foarte bun, graţie dezvoltării campionatului intern. “În cinci ani, România a reuşit să aibă peste 35.000 de jucători de minifotbal şi campionate în 45 de oraşe şi vă asigur că nu ne vom opri aici. Minifotbalul va deveni sport rege”, a afirmat Burleanu.
România a cucerit pentru a treia oară titlul european, după ce în 2010 s-a impus la Bratislava, iar în 2011 la Tulcea.
Medalia de bronz a Campionatului European de minifotbal a fost obţinută de Cehia, care a învins în meciul din finala mică naţionala Slovaciei, cu scorul de 7-6, după executarea loviturilor de departajare. În semifinalele competiţiei, România trecuse de Cehia cu scorul de 2-1, iar Muntenegru de Slovacia, cu acelaşi scor de 2-1. La competiţia de la Chişinău, România a reuşit 5 victorii şi o remiză, după 5-0 cu Cipru, 3-1 cu Israel şi 2-2 cu Croaţia (în grupa B), 2-1 cu Rep. Moldova (sferturi de finală), 2-1 cu Cehia (semifinale) şi 2-1 cu Muntenegru (în marea finală). Lotul României, antrenat de Tiberiu Lajos, a fost alcătuit din jucătorii: C. Popa, Cimpoescu, M. Popa, Prohin, Ştirbeţ, Dediu, M. Vintilă, Nicolin, Constandana, Vîlceanu, Pantelimon, Călugăreanu, Ghiuş, Măzăraru. Patru dintre ei (Ştirbeţ, Dediu, M. Vintilă, Măzăraru) sunt ieşeni, tot la Chişinău fiind prezent ca oficial şi ieşeanul Paul Costaş, prim-vicepreşedintele Federaţiei de Minifotbal din România.

DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu