marți, 11 septembrie 2012

Super Cupa României la Minifotbal se joacă la Iaşi


* Iaşul va găzdui, la finalul acestei săptămâni, ultimul act al sezonului naţional de minifotbal. Astfel la Iaşi va avea loc un duel tur-retur între campioana naţională Magic Iaşi şi Juventus Sibiu, câştigătoarea Cupei României, miza fiind câştigarea celei de-a doua ediţii a Super Cupei României  


Cele două echipe se află la prima confruntare directă, însă palmaresul acestora le recomandă la momentul actual drept cele mai bune formaţii de minifotbal din România. Magic Iaşi a câştigat de patru ori campionatul naţional de minifotbal, în vreme ce Juventus Sibiu a reuşit, anul acesta, să-şi îmbunătăţească performanţa de anul trecut, când a pierdut finala Cupei României. 
Va fi o confruntare nu numai între moldoveni şi ardeleni, ci şi între români și italieni, managerul formaţiei sibiene fiind un tânăr om de afaceri venit din Italia pe plaiurile Cibinului. Massimo Spagli îşi va susţine echipa cu aceeaşi ardoare cu care o va face şi Dan Cojocaru, alias Mops, şeful campioanei Magic Iaşi, cei doi fiind printre cei mai pasionaţi iubitori ai minifotbalului.
Prima partidă dintre ieşeni şi sibieni va putea fi urmărită vineri seara pe programul TVR3, de la ora 20.00. Returul se va disputa sâmbătă, de la ora 11.00. Campioana României, Magic Iaşi va avea cu acest prilej o ocazie foarte bună de a-şi testa forţele în perspectiva participării la prima ediţie a Ligii Campionilor Europei la minifotbal, competiție care va debuta în 2013.
Preşedintele European Minifootball Federation, românul Răzvan Burleanu, consideră, în acest context, că paşii făcuţi în anul 2012 de minifotbalul din Romania şi din Europa au fost foarte importanţi: “În mod cert, coagularea eforturilor noastre la nivel de federație europeană s-a bazat pe valoarea minifotbalului românesc, a cărui valoare şi organizare este un exemplu pentru colegii noştri de pe continent”. România îşi va apăra, de altfel, peste numai câteva zile, titlul de dublă campioană europeană, urmând să participe alături de alte 15 naţionale la Campionatul European de minifotbal care va avea loc la Chişinău, în Rep. Moldova, în perioada 21-23 septembrie 2012. Vineri vom cunoaşte şi componenţa grupelor de la Campionatul European – miniEURO Moldova 2012, România fiind cap de serie şi pornind ca favorită în această competiţie europeană. 
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu