luni, 10 septembrie 2012

Victor Piţurcă este precaut: Andorra poate pune probleme naţionalei României !


VICTOR PIŢURCĂ
* Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat luni că Andorra, adversara României în meciul de marţi din cadrul preliminariilor CM 2014, poate pune probleme echipei naţionale, având în vedere jocul agresiv practicat în partida cu Ungaria, din prima rundă a grupei D 

"Îmi doresc cele trei puncte şi nimic mai mult. Sper să fie şi spectacol în meciul cu Andorra, dar în principal mă interesează rezultatul. Dacă se va termina 3-0 sau 4-0 au atât mai bine, dacă e 1-0 e acelaşi lucru pentru mine. Dar cu o echipă care se apără uneori în afara cadrului legal, cum a făcut Andorra în meciul cu Ungaria, poţi să ai probleme. Am văzut acel meci şi chiar dacă s-a terminat 5-0 pentru Ungaria nu a fost deloc uşor sau simplu. În prima repriză Ungaria nu a avut două ocazii de gol. Andorra nu e o echipă chiar aşa cum crede toată lumea. Normal, nici una formidabilă, dar trebuie să fim concentraţi. Un profesionist trebuie să se gândească întotdeauna la ce se poate întâmpla. Aşa că orice echipă valoroasă poate pierde o partidă dacă nu e motivată. Şi au fost multe exemple, îmi aduc aminte acum de Real Madrid, care a pierdut cu o echipă din Liga a III-a", a spus selecţionerul.
Piţurcă apreciază modestia jucătorilor săi după victoria din Estonia, arătându-se îngrijorat doar de oboseala pe care o resimt încă unii dintre aceştia. "Jucătorii, din ce i-am văzut, sunt destul de modeşti după meciul din Estonia şi concentraţi la jocul următor. Ce, am învins Spania sau ne-am calificat? Mie mi-a plăcut că au fost modeşti după victoria din Estonia. Când vom bate Turcia, Olanda şi vom avea şanse mari de calificare atunci ne vom putea crede la un alt nivel. Până atunci nu avem motive. La ultimul antrenament mi s-au părut puţin obosiţi. Nu e uşor nici pentru ei, mai ales că există o diferenţă de temperatură destul de mare între Estonia şi ce găsim aici", a precizat Victor Piţurcă, adăugând în acelaşi timp că nu va face mari schimbări în componenţa primului unsprezece.
Deşi este conştient de valoarea selecţionatei Turciei, antrenorul speră că Estonia va reuşi o surpriză în partida directă de la Istanbul. "Sper ca Estonia să facă o surpriză în Turcia. Ştiu că turcii au un lot valoros. Mi-a spus Apolzan, cel care îi urmăreşte, că au 30 de fotbalişti de valoare, aşa că au de unde să aleagă", a afirmat Piţurcă.
Echipa naţională a României întâlneşte, marţi, 11 septembrie, de la ora 20.30, pe Arena Naţională, selecţionata Andorrei, în cea de-a doua partidă din cadrul campaniei de calificare la Cupa Mondială din 2014, din Brazilia. În echipa României, se pare că nu va putea evolua fundaşul Dorin Goian, care este accidentat !

* Piţurcă nu îşi face griji cu noul gazon de pe Arena Naţională din Bucureşti

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că nu are motive să se îngrijoreze în ceea ce priveşte noul gazon de pe Arena Naţională, precizând că terenul va fi foarte bun la ora începerii partidei cu Andorra, din preliminariile CM 2014.
"Gazonul l-a văzut în această dimineaţă Florin Marin (n.r. - antrenor secund), e în condiţii foarte bune. Sper ca până mâine să se aşeze şi mai bine brazdele de iarbă. Dar am înţeles că este de o calitate foarte bună gazonul, iar până la ora meciului, terenul va fi foarte bun. În niciun caz nu va fi o situaţie precum cea de la meciul cu Franţa pentru că deja avem experienţa a ceea ce s-a întâmplat atunci", a spus Victor Piţurcă.
Fundaşul primei reprezentative, Răzvan Raţ, a afirmat că jucătorii prezenţi la lot nu îşi fac probleme în ceea ce priveşte calitatea noului covor de iarbă de pe Arena Naţională. "Nu am văzut gazonul, dar, din câte am auzit, este bun. Vom vedea la ora meciului exact cum e. Nu cred că era aşa de important ca noi să facem un antrenament pe noul gazon. Suntem toţi profesionişti şi ăsta nu e un fapt extrem de important. Dacă e gazon nou, înseamnă că nu trebuie să ne facem probleme", a menţionat Raţ.
Gazonul de pe Arena Naţională a fost schimbat a treia oară de la inaugurarea stadionului, în 6 septembrie 2011, lucrările la montarea noului covor de iarbă încheindu-se la sfârşitul săptămânii trecute. "Este o colaborare între cluburile Dinamo, Steaua, Federaţia Română de Fotbal şi Primăria Bucureştiului", a declarat săptămâna trecută preşedintele Mircea Sandu.
Având o capacitate de 55.000 de locuri, Arena Naţională a fost inaugurată la 6 septembrie 2011. La prima partidă, România - Franţa, disputată în preliminariile Euro-2012, peluza de pe Arena Naţională, montată de firma Gama Verde a lui Adrian Oprişan, a cedat sub crampoanele fotbaliştilor, numeroase bucăţi de gazon desprinzându-se pe toată suprafaţa acesteia. După acest meci, constructorul arenei şi-a asumat înlocuirea gazonului şi a optat ca lucrarea să fie făcută de firma olandeză Hendriks-Graszoden.
Gazonul de pe Arena Naţională a fost înlocuit apoi pentru finala Ligii Europa din 9 mai 2012. Municipalitatea preciza atunci că stadionul trebuie să respecte cerinţele care se impun pentru buna organizare şi desfăşurare a finalei Ligii Europa. Noul gazon a costat Municipalitatea aproximativ 4 milioane de lei. Lucrările de montare au fost realizate de societatea STRI, partenerul oficial al FIFA şi UEFA.

* Meciul România - Andorra, considerat de Jandarmerie ca fiind cu grad ridicat de risc

Jandarmeria Capitalei consideră meciul România - Andorra ca fiind unul cu grad ridicat de risc, astfel că peste 200 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor pe Arena Naţională din Bucureşti la această întâlnire din cadrul preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.
Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei, spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.
Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 18.30, iar casele de bilete din zona stadionului vor rămâne deschise şi în ziua meciului până la ora 20.30.
Vă reamintim că echipa naţională a României întâlneşte, marţi, de la ora 20.30, pe Arena Naţională, selecţionata Andorrei, în cea de-a doua partidă din cadrul campaniei de calificare la CM 2014. În primul meci din cadrul Grupei D, tricolorii au învins, vineri, în deplasare, echipa Estoniei, cu scorul de 2-0.

* Programul meciurilor de marţi, 11 septembrie, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014

Programul meciurilor care se vor disputa, marţi, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, zona Europa, se prezintă astfel:
- Grupa A:
(ora 21.30) Serbia - Ţara Galilor, la Novi Sad
(21.45) Belgia - Croaţia, la Bruxelles
(22.00) Scoţia - Macedonia, la Glasgow
- Grupa B:
(21.00) Bulgaria - Armenia, la Sofia
(21.45) Italia - Malta, la Modena
- Grupa C:
(21.30) Suedia - Kazahstan, la Malmö
(21.35) Austria - Germania, la Viena
- Grupa D:
(20.30) România - Andorra, la Bucureşti
(21.00) Turcia - Estonia, la Istanbul
(22.30) Ungaria - Olanda, la Budapesta
- Grupa E:
(20.00) Cipru - Islanda, la Larnaca
(21.00) Norvegia - Slovenia, la Oslo
(21.30) Elveţia - Albania, la Lucerna
- Grupa F:
(20.00) Israel - Rusia, la Ramat Gan
(21.45) Irlanda de Nord - Luxemburg, la Belfast
(22.15) Portugalia - Azerbaidjan, la Braga
- Grupa G:
(21.15) Slovacia - Liechtenstein, la Bratislava
(21.00) Bosnia-Herţegovina - Letonia, la Zenica
(21.45) Grecia - Lituania, la Pireu
- Grupa H:
(21.30) San Marino - Muntenegru, la Serravalle
(21.45) Polonia - Republica Moldova, la Wroclaw
(22.00) Anglia - Ucraina, la Londra
- Grupa I:
(20.30) Georgia - Spania, la Tbilissi
(22.00) Franţa - Belarus, la Saint-Denis
GRUPAJ REALIZAT DE DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu