miercuri, 24 octombrie 2012

La Iaşi va avea loc Congresul Internaţional de Pilates, Aerobic şi Functional Training !


Elena Gheorghiţă
Joi, 25 octombrie, începânad cu ora 11.00, restaurantul Cupola din ansamblul Palas va găzdui conferinţa de presă dedicată deschiderii celui mai important eveniment sportiv pentru sănătate din România. Este vorba despre cea de-a doua ediţie a Congresului Internaţional de Pilates, Aerobic şi Functional Training. Evenimentul este organizat de TonusPlus Pilates – cel mai performant studio de Pilates din Iaşi şi se adresează kinetoterapeuţilor, profesorilor de sport, antrenorilor din toate ramurile sportive, instructorilor de fitness, dar şi iubitorilor de mişcare interesaţi de sport, nutriţie şi dezvoltare personală. 

La conferinţa de presă vor participa cunoscutul luptător de K1, Cătălin Moroşanu, actualmente consilier judeţean, lector univ.dr. Ciprian Paraschiv , directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport si Tineret Iaşi, Elena Gheorghiţă, vicepreşedintele Federaţiei Române de Tir cu Arcul şi manager al TonusPlus, organizatorul principal al congresului, alături de Juan Garcia Castellano, director al Companiei Internationale Life Pilates, master Trainer în cadrul congresului.
Congresului Internaţional de Pilates, Aerobic şi Functional Training se va desfăşura în perioada 26-28 octombrie 2012, la Centrul Expoziţional MOLDOVA din Iaşi. Timp de trei zile, iubitori ai sportului şi adepţii unui regim sănătos de viaţă se vor alătura celor peste 25 de instructori internaţionali care doresc să împărtăşească din experienţa lor.
Congresul este dedicat kinetoterapeuţilor, profesorilor de educaţie fizică şi sport, antrenorilor din toate ramurile sportive, instructorilor de fitness, medicilor dar şi iubitorilor de mişcare şi tuturor celor care vor să ia parte la un eveniment internaţional care adună sub aceeaşi cupolă nume importante din industria fitnessului internaţional. Participanţii vor putea experimenta beneficiile metodelor Pilates, Functional Training, Aerobic şi Nutriţie la toate nivelele - de întreţinere, de recuperare, de relaxare şi ca stil de viaţă. Evenimentul oferă şi workshop-uri pentru toate categoriile de vârstă, pentru femei însărcinate, dar şi pentru persoanele interesate de terapiile medicale. Programul va fi completat cu momente de zumba, gimnastică aerobică şi antrenament funcţional.
Congresul va fi onorat de prezenţa unor specialişti de renume din lumea fitnessului din SUA, Croatia, Grecia, Italia, Spania, Brazilia, Serbia, Belgia, Anglia, Germania şi România.
Amănunte vă vom oferi la conferinţa de presă!
Va aşteptăm joi, 25 octombrie, începând cu ora 11, la restaurantul Cupola, la etaj, din Palas Iaşi.
Cu prietenie,
Elena Gheorghiţă
Kinetoterapeut si Instructor Pilates
Vicepresedinte a Federatiei Romane de Tir cu Arcul
0754 398 127
www.tonusplus.ro

* Pilates - fitness pentru sănătate şi frumuseţe

Metoda Pilates este o metoda de exercitii propusa de germanul Joseph Pilates, acum mai bine de 70 de ani. Pentru multi ani aceasta tehnica a fost tinuta secreta in lumea artei si a dansului. in ultima vreme, orientarea catre minte si corp a facut ca aceasta metoda sa fie foarte cautata si cunoscuta, in special in ceea ce priveste fitness-ul.
Ea cuprinde in jur de 500 de exercitii pe saltea sau cu ajutorul unor echipamente speciale, bazate pe rezistenta elastica a arcurilor. Scopul de baza al acestei metode este de a imbunatati forta musculara care stabilizeaza postura corpului, in special zona centrala, care implica abdomenul si centura pelvina si musculatura care sustine coloana vertebrala. In particular, exercitiile ajuta la intarirea si cresterea elasticitatii fibrelor musculare, avand un efect de asuplizare si conturare a musculaturii.
Un program de antrenament bazat pe tehnica Pilates va stabiliza bazinul si centura scapulara, va alungi si intari intregul corp prin miscare, incepand din centrul acestuia, asa numitul “powerhouse’ sau centru (cuprinde muschii abdominali, fesieri si paravertebrali si vertebrali); de asemenea va intari ligamentele si va ajuta in corectarea posturii corpului.
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu