vineri, 12 octombrie 2012

Leonard Doroftei: “Merg la spital, dar Obreja sa mearga la detectorul de minciuni!”


Leonard Doroftei

Dupa ce a fost amenintat cu bataia de Rudel Obreja, fostul campion mondial Leonard Doroftei ii raspunde presedintelui FRB la ultimele declaratii facute la adresa lui:“Din pacate pentru el, Rudel Obreja nu intelege ca o disputa pentru presedintia federatiei nu se duce cu declaratii despre familie, boli sau tot felul de alte lucruri mizerabile. Vorbim despre planuri, despre ce vom face, nu despre familii ! Dupa ce a avut tupeul sa ne ameninte si sa ne jigneasca in Biroul Federal pe mine si pe Feri, iese cu tot felul de minciuni si de declaratii asa zis bombastice. Crede ca ma pune la punct probabil. Ii dau o veste proasta: am infinit mai putine “pete” decat el! Daca are caracter, putea sa ne dea un telefon sa ne ceara scuze daca tot ne-a amenintat si ne-a vorbit de rau in lipsa!
As vrea sa clarific niste lucruri. Faptul ca am fost boxer, avand o dubla cariera de amator si de profesionist, imi da dreptul sa vorbesc despre boxul romanesc, despre federatie, despre un boxer si sa analizez ce a facut presedintele FRB timp de 8 ani. Nu numai eu spun ca Obreja este groparul boxului romanesc. Nu numai eu cred ca el nu a facut nimic, dimpotriva a distrus ce era bun in box. Sa ne spuna Obreja de ce a desfiintat Centura de Aur, competitie care ne-a adus faima atatia ani si care, ii reamintesc, a fost criteriu de calificare la Olimpiada de la Beijing. De performante din ultimii ani din box nu mai vorbesc. Din acest motiv, impreuna cu Feri Vastag, cu Vasile Catea, cu Titi Tudor si cu alti oameni care au facut ceva pentru box vrem sa venim la federatie. Si nu venim sa preluam ceva ce este pe roz sau pe profit. Candidam la sefia unei federatii care este DEZAFILIATA TEMPORAR de AIBA si care nu mai are finantare de la COR si ar putea fi taiata de la bani si de ANST. Dezafiliata din cauza unui singur om: Obreja care nu are bunul simt sa se dea deoparte, sa lase locul altuia. El, conform regulamentului AIBA, nu mai este presedinte al FRB! Este suspendat! Si vrea sa fie suspendata si federatia! Asta ca sa sufere copiii si antrenorii care incearca sa-si faca un viitor!.
Feri nu mai vorbeste cu el de 6 ani! De ce oare? Probababil ca Obreja voia sa conduca singur, sa antreneze, sa arbitreze, sa fie presedinte, secretar general, contabil, casier si portar la federatie. Feri a fost, este si va fi mereu alaturi de mine. El e nasul meu si al boxului romanesc, dar impreuna am decis ca eu sa candidez la presedintie! El va avea o functie importanta in federatie, va fi mana mea dreapta. De ce nu lasa boxul romanesc pe mana mea, a lui Feri si a lui Vasile Catea? Nu suntem niste nespalati si niste oameni care sa avem infractiuni la activ. Am avut o singura meserie in viata: boxul. Poate putem sa invatam noi sportivii sa faca performante daca el timp de peste 8 ani nu a facut acest lucru, desi mergea in sala si facea pe antrenorul! Spune ca mi-a oferit postul de presedinte al Ligii Profesioniste. Onorific este el in boxul profesionist! Si daca maine, mi-ar mai oferi acest post l-as refuza! Nu pot lucra cu el, pentru ca el vrea sa faca totul de unul singur si nu imi plac nici metodele lui. Eu am fost batut in box, dar nu m-a dat nimeni afara din satul olimpic! Eu am fost in box, dar nu am suspendat pe nimeni pe nedrept! Sa va spuna Vasile Catea cine e Obreja! A hotarat un lucru in Biroul Federal cu peste 10 martori si apoi i-a pus decizia in spate lui Catea si l-a suspendat!
Spune ca in 2001, era sa mor la meciul cu Balbi. Cred ca omul asta are si studii de medicina. Doctorul TURCULET de la Floreasca traieste si poate sa spuna daca era sa mor sau nu! Acum sustine ca mi-a salvat si viata si ar trebui sa-i sarut si mana! La orice gala este un medic, toata lumea stie asta si faptul ca el m-a dus la spital, si nu ambulanta, a fost un lucru care putea sa-mi faca rau! Apoi vorbeste de meciul cu Gatti. Ar trebui sa-mi multumeasca pentru ca l-am dus la Atlantic City, sa vada lumea buna a boxului profesionist! Imi amintesc ca pana acum un singur boxer roman a boxat acolo. De fapt un roman a avut curajul sa se duca la americani la ei acasa si sa bata cu ei! De ce? Pentru ca nu mi-a fost frica, pentru ca pe MINE NIMENI NU M-A PROTEJAT INTERBOX! Mi s-au dat meciuri doar cu nume grele. Stiti cu cine trebuia sa boxez dupa Gatti? Cu Mayweather!
Apoi Obreja mai vorbeste despre relatia mea cu Lucian Bute. Nu am nimic cu Lucian iar toata lumea stie ca le meciurile lui am luat steagul Romaniei si il sustineam. Poze au aparut peste tot in presa. Eu mi-am spus parerea despre adversarii lui si se pare ca am avut dreptate! Puteam sa ma fi si inselat, dar o parere, am dreptul sa-mi dau? Nu i-am vrut niciodata raul! In ceea ce priveste povestea cu sotia, am clarificat-o de mult. Nu eu am dat interviuri si nu eu am vrut sa se ajunga la lucruri de familie! Eu nu m-am luat de nici de familia lui Bute nici de cea a lui Obreja!
In ceea ce priveste asa zisa mea problema medicala, eu ii propun un targ : eu merg la un control la orice spital vrea el, dar as vrea si ca el sa mearga la un detector de minciuni sa ne spuna ce a fost cu coruptia la Beijing si cu gala Bute! Stie el despre ce vorbesc, daca tot vrea sa vorbim pe lucruri concrete nu pe povesti sau lucruri murdare despre familie, sau despre trecutul nostru, ca si eu am memorie! Nu am nimic cu Obreja ca persoana! Nu am ce sa impart cu el si ma bucur ca nu am facut vreo afacere cu el! Cei care au facut, regreta amarnic! Vreau doar sa fac ceva pentru boxul romanesc impreuna cu Feri Vastag, cu Vasile Catea, cu Titi Tudor si cu alti oameni care au facut ceva pentru boxul romanesc! Vrem sa reconstruim totul din temelii, sa deschidem usile federatiei sportivilor si antrenorilor sa facem rost de bani sa cumparam manusi de box, saci de box, echipament, sa mergem la marile competitii sa reinfintam Centura de Aur! Sa nu mai fim umiliti la nivel international! Eu si Feri am dus boxul romanesc pe locul 5 in lume! Eram respectati si temuti, si am fost si noi furati de arbitri! Daca ies pe strada, lumea ma opreste sa vorbim, sa dea mana cu mine! Asta am facut pentru Romania: i-am facut pe oameni mandri ca sunt romani si ma bucur ca Dumnezeu mi-a dat acest har!
Poate ca in opinia lui Obreja faptul ca vrem sa venim la federatie e o crima! Repet, am cazierul curat! Nu am facut Maradona pe strada si nici nu am furat din magazine! Am boxat de cand ma stiu! Cu oricine! In privinta meciului de retragere am demarat deja discutii cu o persoana foarte importanta, Mihai Craiu, cel care a adus pe Barcelona la Bucuresti si pe care Obreja il cunoaste foarte bine. Mihai Craiu ne onoareaza sa fie alaturi de noi la federatie, iar cel mai probabil meciul de retragere va avea loc  in primavara anului viitor. Daca nu vine Balbi, poate ca o sa boxez cu Obreja desi el este la o alta categorie: eu vin cu centura de campion WBA si el vine cu centura de presedinte al FRB! Este ultima replica pe care i-o dau lui Obreja la atacurile lui murdare si josnice pentru ca el in lipsa argumentelor, injura, minte, ameninta, arunca cu noroi! Cu scandaluri si lucruri murdare nu se poate reconstrui nimic, dar el, cum mi-a spus Feri, nu se lasa pana nu distruge tot, dar absolut tot, in boxul romanesc! Pe 23 noiembrie vom veni la federatie! Eu, Feri Vastag,Vasile Catea, Titi Tudor si multi altii. Avem un program, o strategie de reconstructie pornind de la baza si vrem binele sportivilor. Mi-as dori sincer ca dupa 8 ani de sefie la FRB cineva sa puna in balanta ce am facut noi si ce a facut Obreja singur, ca a fost este si va fi mereu singur pentru ca s-a certat cu toti! L-am invitat la alegeri si pe domnul Ho Kim, secretarul general AIBA, care poate ca o sa spuna presei cum s-a luptat Obreja cu coruptia la Beijing!”.(Comunicat de presă Leonard Doroftei)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu