duminică, 21 octombrie 2012

Popicarii români, evoluţii de excepţie pe arena din Passau



* În cadrul rundei cu nr. 5 din Bezirksliga A Donau, Dan “Johnny” Mihăilă, fost component al formaţiei CFR Olimpia ACB Iaşi în ultimele sezoane, a reuşit cu o performanţă de 921 popice doborâte să aducă un nou succes pentru noua sa echipă de club, Dreiflüsse Bosna Passau
Ieşeanca Andreea Ciocîrlan la arena de popice din Passau

Sâmbătă, în Germania, în Kegelhalle Passau (Rudi Haberger-Kegelhalle), în cadrul Bezirksliga A Donau (Liga A a Districtului Dunării) la popice, a avut marele derby local BSG 2000 Passau - Dreiflüsse Bosna Passau 4999 p.d. – 5038 p.d. O mare contribuţie la victoria “oaspeţilor” a avut-o românul Dan Ioan Mihăilă, care a evoluat mai multe sezoane la Siderurgica Hunedoara, dar şi la CFR Olimpia ACB Iaşi, care a reuşit să doboare 921 popice, din 200 bile lansate.
După cum ne-a transmis de la faţa locului Georg Barth, corespondent sportiv pentru mass-media din România, realizatorii celor două echipe au fost:

- Zecevic Mirsad 829 p.d. - Mihăilă Dan Ioan 921 p.d.
- H. Preis / R. Tretter 314/466 - Begic Zelijko 886
- Altmannshofer Max 828 - Fischl Franz 793
- Schindelar Arnulf 898 - Bajraktarevic Fikret 816
- Böse Mathias 825 - Chudoba Jürgen 820
- Hrebetschek Horst 839 - Art Frank 802
La finalul jocului, acelaşi Georg Barth a menţionat: “VĂ POT MAI SPUNE DOAR ATÂT- KEGELHALLE DIN PASSAU ARHIPLINĂ ŞI O ATMOSFERĂ DE NEDESCRIS ! DAR NU BENEFICĂ PENTRU CEI CARE AU PROBLEME CU INIMA !”
După cinci runde, Dreiflüsse Bosna Passau se află pe primul loc al ierarhiei, cu 10 puncte din tot atâtea posibile ! Pe podium se mai clasează formaţiile Aufw./Donaup. SR - 8 pct şi Grenzland Zwiesel - 8 pct.
Să mai menţionăm că în etapa a V-a din Bayernliga feminină de popice a Germaniei, duminică, pe teren propriu, Dreiflüsse Bosna Passau a pierdut în faţa formaţiei KRC Kipfenberg cu scorul de 2374 p.d. - 2464 p.d.
La gazdele din Passau au evoluat şi trei românce, ieşeanca Andreea Ciocîrlan (424 p.d.), medieşeanca Monika Rausch (din păcate doar 340 p.d.) şi gălăţeanca Geanina Dorobăţ (422 p.d.). Au mai punctat pentru localnicele de la echipa celor “Trei Fluvii” nemţoaicele Merzbach Angelika – 375 p.d., Kinzel Martha – 391 p.d. şi antrenorul-jucător Art Iris (fiica doamnei Merzbach Angelika) - 422 p.d.
După primele cinci runde, echipa feminină din Passau ocupă locul 9, cu 4 puncte la activ, la egalitate de puncte cu echipa de pe locul 5, SKC Germanen München.

* Popicarii veterani din Sibiu, două partide amicale la Passau
POPICE ÎN GERMANIA: Passau - Sibiu
Timp de câteva zile, Grupul de Popicari Veterani din judeţul Sibiu, în frunte cu arbitrul internaţional Gheorghe Blasicz s-a aflat tot la Passau, pentru două partide amicale cu formaţiile de aceeaşi vârstă din Germania. Popicarii români au primit urări de bun sosit la Passau chiar de la preşedintele Federaţiei Internaţionale de Popice - secţiunea clasică, Siegfried Schweikardt, organizatorul celor două meciuri fiind germanul de origine română Georg Barth, domiciliat de peste 20 ani la Passau. Tot în oraşul celor “Trei Fluvii”, popicarii sibieni au vizitat Domul din Passau - cu cea mai mare orgă din lume (17974 de fluiere  - "Pfeiffen" /  "Die grösste Domorgel der Welt steht I'm Passauer Stephansdom"), au fost la Veste Oberhaus - sus la cetate, iar apoi la "Löwenbrauerei Passau", fabrica de bere care produce berea blondă marca URTYP  HELL, bere care anul acesta a câştigat medalia de aur precum şi titlul de CAMPIOANĂ MONDIALĂ (WELTMEISTERBIER ) !
După programul cultural şi cazarea la Hotelul “Rosencafe”, a urmat cel sportiv ! În primul joc s-au întrecut sportivii veterani din cadrul clubului DREIFLÜSSE BOSNA PASSAU şi gruparea sibiană menţionată, arbitrul disputei fiind internaţionalul Gheorghe Blasicz, din Mediaş. După o evoluţie excelentă, au câştigat sibienii cu o diferenţă de 52 popice doborâte, totalizând 1620 p.d. Rezultatele individuale ale oaspeţilor au fost: Stoichiţă Ioan - 441 p.d., Haran Silvestru - 409 p.d., Mailat Liviu - 397 p.d., Creţoiu Ioan - 373 p.d. După meci, gruparea sibiană s-a întâlnit cu tinerii sportivi din România care activează la echipele din Passau - Monika Rausch, Dan Ioan Mihăilă şi Andreea Ciocîrlan, lipsind doar Geanina Dorobăţ, cu unele probleme medicale la mijlocul săptămânii.
În a doua dispută, împotriva seniorilor de la DJK West Passau (cu trei sportivi din prima garnitură în formaţia de start), Grupul de Popicari Veterani din judeţul Sibiu a pierdut greu confruntarea contra echipei germane, cu scorul de 1656 p.d. – 1698 p.d. Dar iată rezultatele înregistrate:
- Bauer Otto (Ger) 431 p.d. - Mailat Liviu (Rou) 431 p.d.;
- Glöckl Ernst 404 p.d. - Stoichiţă Ioan (Rou) 428 p.d.;
- Schacherl Heinrich 447 p.d. - Haran Silvestru 421 p.d.;
- Zellner Alfons 416 p.d. - Creţoiu Ioan (71 ani) 376 p.d.
La acest sfârşit de săptămână, popicarii din judeţul Sibiu au revenit cu bine acasă, iar drept mulţumire pentru primirea avută la Passau, arbitrul internaţional Gheorghe Blasicz a adresat germanului Georg Barth (care este şi membru în Comisia Juridică din WNBA) următoarea epistolă:
Dragă Georg
Am ajuns cu bine la Sibiu. Încă o data, toţi băieţii îţi mulţumim pentru primirea călduroasă la Passau. Această călătorie va rămâne o amintire frumoasă pentru noi, care practicăm acest sport în primul rând din plăcere, într-o atmosferă de adevărată camaraderie sportivă. Pentru cei care au fost pentru prima dată la Passau a fost un adevărat şoc, pozitiv, bineînţeles !
Te rog transmite celor două echipe, şefului de la hotel mulţumirile noastre, toate cele bune, cu speranţa că în anul 2013 ne vom revedea la o nouă întâlnire sportivă prietenească.
Sănătate şi să auzim de bine !
Semnează, Ghiţă Blasicz”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu