miercuri, 24 octombrie 2012

Remiză de aur pentru CFR Cluj în Liga Campionilor



* Campioana României, CFR Cluj, a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul susţinut, marţi, în deplasare, în compania echipei turce Galatasaray Istanbul, contând pentru etapa a treia a grupei H a Ligii Campionilor, în care ardelenii au acumulat patru puncte.

Pe toată durata partidei a plouat torenţial la Istanbul. În minutul 19, CFR deschide scorul. La un atac al clujenilor, Camora a centrat din partea stângă, Kapetanos a reluat din 8 metri, mingea l-a lovit pe Nounkeu şi a intrat în poarta apărată de Muslera (0-1). În minutul 28, Aguirregaray (CFR) a făcut un fault în partea dreaptă, a primit al doilea cartonaş galben în trei minute şi a fost eliminat. Şapte minute mai târziu (’35), arbitrul italian Paolo Tagliavento a dictat penalty, după ce Sepsi a atins mingea cu mâna în careu. Portarul CFR-ului, Felgueiras, a apărat penalty-ul executat de Felipe Melo.
Turcii au egalat în minutul 77, prin Burak Yilmaz, cu o lovitură de cap din 6 metri, după ce l-a devansat pe Felgueiras (1-1)
Au evoluat echipele:
- Galatasaray Istanbul: Muslera - Eboue (Sabri Sarioglu '68), Nounkeu, Semih Kaya, Riera - Hamit Altintop (Burak Yilmaz '39), Selcuk Inan, Felipe Melo, Amrabat - Umut Bulut, Elmander (Emre Colak '42). Antrenor: Fatih Terim.
- CFR Cluj: Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Sepsi (Rada '53) - Luis Alberto, Godemeche - Aguirregaray, Bastos (Nicoară '72), Camora - Kapetanos (Mureşan '78). Antrenor: Ioan Andone.
- Cartonaşe galbene: Umut Bulut '14, Amrabat '25, Felipe Melo '31, Sabri Sarioglu '73 / Aguirregay '25, '28, Bastos '37.
- Cartonaş roşu: Aguirregaray '28.
- Arbitri: Paolo Tagliavento (central) - Mauro Tonolini, Lorenzo Manganelli (asistenţi), Luca Banti, Antonio Damato (asistenţi suplimentari) - Andrea Stefani (rezervă) - toţi Italia.
În urma cartonaşului galben primit la Istanbul, brazilianul Felipe Melo va fi suspendat pentru meciul de la Cluj-Napoca.
În primele două meciuri din grupă, CFR Cluj a învins în deplasare Sporting Braga, scor 2-0, şi a fost întrecută acasă de Manchester United, scor 1-2.
La finalul disputei, antrenorul Ioan Andone a declarat: "Încă nu putem vorbi de primăvara europeană. Băieţii au fost admirabili în nişte condiţii cum nu am văzut niciodată. Am avut puţine faze ofensive, dar le-am dus bine. Ştiam că Aguirregaray nu e pregătit sută la sută. Ştiam că vom suferi, dar cu puţină atenţie puteam să ne întoarcem cu trei puncte. Vroiam mai mult, dar sunt mulţumit de rezultat pentru că Galatasaray a dominat jocul, cred că a avut posesie de 75 la sută. Felgueiras a fost excepţional, când e în zi bună greu îi dai gol. Mâine (NR-miercuri) se vor lua decizii administrative. Eu ştiu că mi-am făcut treaba cu onestitate".
Într-o altă intervenţie la DigiSport, Andone a fost întrebat dacă remiza cu Galatasaray îl salvează, iar tehnicianul a răspuns: "Dar nu mă înec. De unde să mă salveze? Sănătate să am, altceva nu-mi trebuie. Sigur, probabil am un înlocuitor, dar eu îmi fac treaba. Eu am oferte, dar am transmis că sunt un antrenor sub contract".
Pe de altă parte, preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat că este mulţumit de rezultat, dar a precizat că dacă jucătorii erau puţin mai atenţi ar fi putut obţine o victorie.
"După terenul impropriu pe care s-a jucat şi după cum au luptat băieţii meritam să câştigăm. Cu toate acestea sunt mulţumit de rezultat. Cu puţină atenţie am fi putut să nu primim gol, dar de dat era greu să o mai facem după ce am rămas în inferioritate. Mă gândesc la partida viitoare de campionat, dar nu pot să neg că nu mă gândesc şi la primăvara Ligii Campionilor. Avem şanse de calificare, dar trebuie să muncim. Nu vreau să vorbesc acum despre Ioan Andone, trebuie să ne bucurăm de punctul obţinut. Cred că e mai bine că Manchester a întors rezultatul cu Braga, pentru că englezii erau deja pe primul loc. Ştiu deja două posturi pe care trebuie să ne întărim, dar cel mai mult aşteptăm revenirile juctorilor accidentaţi", a spus Mureşan.

* Un nou antrenor la CFR Cluj ?

Se pare că italianul Edoardo Reja va fi noul antrenor al echipei CFR Cluj. El s-a născut pe 10 octombrie 1945, iar până acum a antrenat echipele Pescara, Treviso, Verona, Bologna, Lecce, Brescia, Torino, Vicenza, Genoa, Catania, Cagliari, Napoli, Hajduk Split, Lazio Roma.
Noul antrenor al CFR-ului a ajuns deja la Cluj. Împreună cu finanţatorul Arpad Paszkany a vizitat stadionul din Gruia. Reja va conduce azi primul antrenament şi va debuta oficial sâmbătă, în deplasarea de la CS Turnu Severin. Va avea ca obiectiv calificarea în primăvara Ligii Campionilor şi o clasare pe o poziţie de cupă europeană în primul eşalon. Se spune că Ioan Andone va anunţa că îşi dă demisia, motivând rezultatele slabe din Liga I şi faptul că are două oferte din străinătate, din ţările arabe.

* Rezultatele de marţi  din Liga Campionilor şi programul meciurilor de miercuri

Rezultate înregistrate în partidele disputate, marţi, în etapa a III-a a Ligii Campionilor au fost:
Grupa E:
- FC Nordsjaelland (Danemarca) - Juventus Torino (Italia) 1-1
Au marcat: Beckmann '50 / Vucinici '81
- Şahtior Doneţk (Ucraina) - Chelsea Londra (Anglia) 2-1
Au marcat: Teixeira '3, Fernandinho '52 / Oscar '88
Grupa F:
- BATE Borisov (Belarus) - FC Valencia (Spania) 0-3
A marcat: Soldado '45+1 (penalty), '55, '69
- OSC Lille (Franţa) - Bayern München (Germania) 0-1
A marcat: Müller '20 (penalty)
Grupa G:
- Spartak Moscova (Rusia) - Benfica Lisabona (Portugalia) 2-1
Au marcat: Rafael Carioca '3, Jardel '43 (autogol) / Lima '33
- FC Barcelona (Spania) - Celtic Glasgow (Scoţia) 2-1
Au marcat: Iniesta '45, Jordi Alba '90+4 / Mascherano '18 (autogol)
Grupa H:
- Galatasaray Istanbul (Turcia) - CFR Cluj (România) 1-1
Au marcat: Burak Yilmaz '77 / Nounkeu '19 (autogol)
- Manchester United (Anglia) - Sporting Braga (Portugalia) 3-2
Au marcat: Hernandez '25, '75, Evans '62 / Alan '2, '20.
Clasamentul grupei H:
1. Manchester United   3          0          0          0          6-3       9
2. CFR 1907 Cluj        3          1          1          1          4-3       4
3. SC Braga                 3          1          0          2          4-5       3
4. Galatasaray Istanbul 3           0          1          2          1-4       1
Miercuri, 24 octombrie, sunt programate meciurile:
Grupa A:
- FC Porto (Portugalia) - Dinamo Kiev (Ucraina)
- Dinamo Zagreb (Croaţia) - Paris Saint-Germain (Franţa)
Grupa B:
- Arsenal Londra (Anglia) - Schalke 04 (Germania)
- Montpellier (Franţa) - Olympiakos Pireu (Grecia)
Grupa C:
- Zenit Sankt Petersburg (Rusia) - Anderlecht Bruxelles (Belgia) - ora 19.00
- Malaga (Spania) - AC Milan (Italia)
Grupa D:
- Ajax Amsterdam (Olanda) - Manchester City (Anglia)
- Borussia Dortmund (Germania) - Real Madrid (Spania).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu