luni, 12 noiembrie 2012

Înfrângere grea pe teren propriu pentru fotbalistele de la Navobi Iaşi



CS Navobi Iaşi

În Seria Est a Ligii I de fotbal feminin, ultima apariţie de anul acesta, pe teren propriu, a contabilizat o înfrângere severă pentru echipa ieşeană Navobi, în faţa vicecampioanei FCM Tg. Mureş. Deşi au avut un moral bun şi au privit cu mare încredere în şansa lor, fotbalistele de la Navobi Iaşi au “reuşit” să înregistreze o surpriză neplăcută în etapa a VII-a, după 0-8 (0-5) cu FCM Tg. Mureş, în meciul disputat în Dealul Copoului.
Cotate mult mai bine, cu multă experienţă competiţională şi cu jucătoare care activează în loturile naţionale ale României şi Ungariei, mureşencele au dominat jocul de la un capăt la celălalt, construind rapid, simplu şi eficient, iar atunci când s-au aflat la finalizare au înscris cu lejeritate. CS Navobi a avut şansa de a relansa jocul în minutul 31, când Andreea Ceauşu a scăpat singură la 30 metri cu portarul echipei oaspete, a lobat mingea peste acesta care ieşise hazardat, dar din păcate balonul a trecut mult peste poartă. A fost un moment cheie al meciului, deoarece la 1-2 jocul şi moralul ieşencelor ar fi fost poate cu totul altul.
Pe finalul primei reprize Navobi a mai încasat 3 goluri făcând ca tabela să arate la pauză un umilitor 0-5, dar nemeritat după aspectul general al jocului.
Repriza secundă a adus câteva mutări inspirate în tabăra ieşeană, dar Ghebănoaei - în min.69 şi Ceauşu - în min.74 ratează de puţin golul care l-ar fi meritat echipa din Iaşi, ceea ce nu s-a întâmplat cu echipa din Târgu Mureş, cea care a mai punctat de 3 ori, făcând ca rezultatul final să fie usturător pentru gazde: CS Navobi Iaşi-FCM Tg. Mureş 0-8 (0-5) ! Meciul din Copou a fost arbitrat foarte bine de brigada Baban Vlad - Ştefănescu Daniel şi Tudorache Ştefan, toţi din Iaşi.

* Managerii au cuvântul

La finalul disputei, prof. Adrian Ambrosie, managerul CS Navobi Iaşi, a declarat: ”Un meci pe care l-am anticipat a fi dificil, în faţa unei echipe mature şi cu multă experienţă. Consider că acest meci este o lecţie bună de fotbal, din care avem multe de învăţat. Rezultatul este însă prea sever, el nu exprimă realitatea din teren, care ar fi putut fi alta dacă marcam la 0-2 şi am fi relansat jocul. La fotbalul feminin se înscriu multe goluri, dar se şi ratează mult. Obiectivul nostru este să terminăm în primele 3 echipe din serie şi acum, la final de an, l-am realizat. Sper ca pauza din această iarnă să aducă în continuare schimbări pozitive la echipa noastră în ceea ce priveşte atitudinea faţă de performanţă, întărirea lotului, sponsori care să susţină echipa şi o pregătire corespunzătoare care să ne ajute să atingem obiectivul de a fi din toamna viitoare în Superliga de fotbal feminin”.  
În replică, Carol Secheş, managerul FCM Tg Mureş a menţionat:  A fost un meci frumos şi deschis, care a arătat clar diferenţa de experienţă şi valoare între cele două echipe. Şi noi în primii ani de existenţă am avut rezultate descurajatoare, de pildă am pierdut cu 0-18 în faţa echipei din Cluj, însă după multă muncă, investiţii şi seriozitate am reuşit să facem o echipă competitivă. Cred că şi Iaşul are acest potenţial şi îi doresc mult succes în realizarea obiectivului, pentru că iubesc acest oraş în care am petrecut cei mai frumoşi ani, ca student la Facultate”. 
Celelalte rezultate ale rundei: Blue Angel Cristian Braşov – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc 3-0 (0-0) şi Viitorul 2010 Buzău – Viitorul Reghin 2-1 (2-0).
Clasamentul la zi este următorul:
1. Blue Angel Cristian Braşov               7          7          0          0          24-3     21
2. FC Municipal Tg. Mureş                  7          6          0          1          49-5     18
3. CS Navobi Iaşi                                7          3          0          4          17-19   9
4. Vasas Femina Odorhei                     7          3          0          4          18-20   9
5. Viitorul 2010 Buzău                         7          2          0          5          7-33     6
6. FCM Viitorul Reghin                       7          0          0          7          3-38     0
Sâmbătă, pe 17 noiembrie, de la ora 11.00, CS Navobi Iaşi va evolua în deplasare cu Blue Angel Cristian Braşov, în optimile de finală ale Cupei României la fotbal feminin.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu