duminică, 18 noiembrie 2012

Înfrângere „planificată” în Cupa României pentru fotbalistele din Dealul Copoului


* Sâmbătă, la Braşov, echipa CS Navobi Iaşi a evoluat în optimile de finală ale Cupei României la fotbal feminin, împotriva gazdelor de la Blue Angel Cristian  

Fără aportul a mai multor jucătoare şi fără o miză concretă, ieşencele de la CS Navobi au cedat cu 0-3 (0-1) în faţa echipei de sub Tâmpa, lidera Seriei Est în prima ligă de fotbal feminin. Braşovencele au deschis scorul în minutul 5, dintr-un corner. În continuarea reprizei, ieşencele au dominat jocul, însă au rămas datoare la finalizare prin Ceauşu, Dăscăleanu, Foia şi Ghebănoaiei. Repriza secundă s-a disputat mai mult la mijlocul terenului, ieşencele au închis bine jocul şi au contraatacat bine, însă din nou fără să reuşească finalizarea. Braşovencele s-au desprins pe tabela de marcaj, când la o centrare, căpitanul echipei moldave, Larisa Ambrosie, a reluat în propria poartă cu capul, în minutul 71. Acest gol a marcat echipa oaspete, care a cedat mijlocul terenului şi Blue Angel a mai punctat încă o dată în minutul 83, cu un lob peste Mădălina Enache (3-0 pentru gazde, rezultat final).
Am pierdut din nou un joc pe care l-am avut în mână, însă am început practic jocul de la 1-0 şi l-am majorat tot noi printr-un autogol. Echipa a jucat foarte bine în prima repriză, dar nu a reuşit din nou să finalizeze multele ocazii avute. Sperăm ca pauza din iarnă să fie un sfetnic bun pentru noi şi să întărim lotul de jucătoare, pentru a putea realiza promovarea în Superliga de fotbal feminin. Până acum suntem în obiectivul propus, adică pe locul 3 în campionat şi sperăm să terminăm tot acolo !”, a menţionat după joc Andrei Ilie Ilaşcă, antrenor la CS Navobi Iaşi.
Până în prezent, în optimile de finală ale Cupei României la fotbal feminin s-au disputat partidele: FC Brazi - Viitorul 2010 Buzău 2-1, CS Independenţa Baia Mare - Olimpia Universitatea Tehnică Cluj 0-10,  Universitatea Alexandria - CS REAL Craiova 3-2, CFR 1933 Timişoara - Sporting Craiova 8-1, CSŞ Târgovişte - AFC FAIR PLAY Bucureşti 2-1, CS Blue Angel Cristian Braşov - CS Navobi Iaşi 3-0. Celelalte două partide din optimi sunt AFC Municipal Târgu Mureş - FCM Viitorul Reghin (pe 22 noiembrie, ora 14.00) şi FC UTA Arad - MOTORUL Oradea (pe 2 decembrie, ora 13.00).
În următorul meci în Seria Est din Liga I de fotbal feminin, CS Navobi Iaşi va juca pe 3 martie 2013, în etapa a VIII-a, la Viitorul Reghin.
Până atunci, însă, urmează Cupa Navobi-Pieta la fotbal feminin pentru gimnaziu şi liceu, competiţie organizată în perioadele 5-7 decembrie şi 12-14 decembrie în sala de sport a Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi, precum participarea echipei ieşene la Turneul Naţional de junioare, organizat de FR Fotbal pentru U17 şi U15, la Cluj şi Alexandria, pe teren redus. În competiţiile la care participă, deviza Clubului Navobi Iaşi este "Performanţă în sport şi caracter!".
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu