vineri, 23 noiembrie 2012

“Joia neagră” pentru Steaua în Europa League



* Echipa Steaua Bucureşti a fost învinsă, joi, pe Arena Naţională din Capitală, cu scorul de 5-1 (4-0), de formaţia germană VfB Stuttgart, într-un meci din etapa a V-a a grupei E a Ligii Europa şi va juca pentru calificarea în 16-imile de finală în ultima rundă, în deplasare, cu FC Copenhaga.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Taşci '5, Harnik '18, Sakai '23 şi Okazaki '31, '55. Pentru Steaua a înscris Mihai Costea, în minutul 83. Steaua a mai înscris două goluri prin Rusescu şi Prepeliţă, dar ambele au fost nevalidate corect de arbitrul Michael Koukoulakis. Fazele de gol au fost următoarele:
- 0-1: Centrare a lui Kuzmanovici din corner de pe partea dreaptă, iar Taşci reia cu capul din 6 metri;
- 0-2: Kuzmanovici execută o lovitură liberă de pe stânga, Tătăruşanu greşeşte intervenţia, iar Harnik înscrie din doi metri în poarta goală;
- 0-3: Okazaki centrează de pe partea stângă în urma unui contraatac, iar Sakai reia din voleu de la 16 metri, aproape de vinclul din dreapta lui Tătăruşanu;
- 0-4: Contraatac din partea dreaptă al lui Sakai, care îi centrează lui Okazaki, iar acesta reia în plasă cu o lovitură de cap de la 9 metri;
- 0-5: Steliştii au probleme în respingerea balonului în propriul careu, iar Okazaki înscrie cu un şut de la opt metri;
- 1-5: Pasă Adi Popa către Mihai Costea, iar acesta înscrie cu un şut plasat de la 15 metri la colţul lung.
Au evoluat echipele:
- Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Szukala, Chiricheş, Gardoş (M. Costea '32) - Chipciu, Bourceanu, Pintilii (Prepeliţă '58), Latovlevici - Ad. Popa, Rusescu, Tănase (Adi Rocha '62). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
- VfB Stuttgart: Ulreich - Sakai (Rudiger '70), Taşci, Rodriguez, Molinaro - Harnik (Traore '61), Kvist, Kuzmanovici, Okazaki - Gentner (Hajnal '46), Ibisevici. Antrenor: Bruno Labbadia.
- Cartonaşe galbene: Bourceanu '45+2, Prepeliţă '67, Chipciu '78 / Kuzmanovici '37, Kvist '60, Ibisevici '90+1.
Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Grecia, cu Michael Koukoulakis la centru. Koukoulakis a fost ajutat la cele două linii de Dimitrios Saraidaris şi Damianos Efthimiadis, asistenţi suplimentari au fost Stavros Tritsonis şi Andreas Pappas, iar arbitru de rezevă a fost Michael Karsiotis.
La începutul partidei fanii stelişti au făcut o coregrafie din plăcuţe, scriind cu galben pe fond roş-albastru: "Magica Steaua".
La meci au asistat aproximativ 51.000 de spectatori, între care şi 250 de fani ai echipei oaspete.
În prima repriză, un fan şi-a cerut iubita de soţie, printr-un mesaj afişat pe un banner. În repriza secundă, el a arătat tot pe un banner că acea cerere i-a fost acceptată. Fanii echipei Steaua şi-au încurajat tot timpul formaţia preferată, chiar şi la scorul de 0-5 !!!

* Scorul putea fi mai mare !

Tehnicianul echipei Steaua, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, joi seară, după înfrângerea din meciul cu VfB Stuttgart, scor 1-5, că atât el cât şi elevii săi sunt dezamăgiţi şi supăraţi de modul ruşinos în care au pierdut, însă trebuie să recunoască faptul că adversarii au fost mult mai buni.
"Este o înfrângere usturătoare, după un meci slab din care trebuie să învăţăm. Explicaţii sunt multe, au fost greşeli personale, nu ne-a ieşit absolut nimic, a lipsit acea determinare şi vitalitate din meciurile anterioare. Dar e normal să apară şi un astfel de meci după 27 de partide oficiale şi având în vedere că ne-a lipsit şi Georgievski. A contat enorm lipsa lui Georgievski, într-adevăr avem o problemă mare pe partea dreaptă. Din păcate jucătorii nu s-au ridicat la nivelul pe care ştiam toţi că-l au. Cu siguranţă vor apărea foarte multe discuţii după această înfrângere, dar trebuie să mergem mai departe. Toţi suntem dezamăgiţi şi supăraţi că am pierdut în acest mod ruşinos. Ei aproape toate ocaziile pe care le-au avut le-au fructificat şi cred că scorul putea fi şi mai mare. Nici nu mai cotează dacă a fost fault la portar la golul anulat sau nu. Este ruşinos. Lucrul ăsta va cântări mult pentru moralul jucătorilor. Noi am pregătit meciul să câştigăm, dar din păcate nu ne-a ieşit. Cel mai important este ca echipa, noi toţi să recunoaştem că adversarul a fost mult mai bun în această seară", a spus Reghecampf.
Laurenţiu Reghecampf a precizat că nu consideră că tactica a fost cauza pierderii meciului cu Stuttgart: "Nu s-a pierdut meciul din punct de vedere tactic, am câştigat şi cu Molde în acest sistem. Eu cred că indiferent de ce sistem jucăm adversarul era mult mai bun decât noi. Le-am spus jucătorilor să fie bărbaţi şi să se gândească fiecare la ce a jucat azi. Nu este unul sau altul vinovat, toţi suntem vinovaţi că am pierdut la un asemenea scor. Acum trebuie să fim uniţi pentru că noi am făcut zece puncte în Liga Europa şi 40 în Liga I", a adăugat tehnicianul.
Reghecampf a menţionat că Steaua trebuie să meargă la Copenhaga şi să încerce să câştige ultimul meci din grupa E. "Trebuie să încercăm să remediem ce am făcut rău azi. Cu siguranţă putem obţine calificarea. Ăsta este obiectivul nostru principal", a mai spus antrenorul Stelei.

* Seară senzaţională pentru VfB Stuttgart

De cealaltă parte, antrenorul echipei VfB Stuttgart, Bruno Labbadia, a declarat că a fost o seară senzaţională pentru formaţia sa.
"Ne-a făcut plăcere să jucăm în seara asta la Bucureşti. A fost o seară senzaţională pentru noi. Trebuie să remarc faptul că noi am jucat cu trei atacanţi, iar apărarea Stelei de trei fundaşi a avut mari probleme. Consideră că am ales o tactică foarte bună în seara asta. Aveam nevoie de puncte şi am atacat din primul minut. Am urmărit evoluţiile Stelei cu Molde şi Copenhaga, şi cele din campionatul Românie, dar probabil că în competiţia internă nu are adversari atât de puternici. Ştiam tactica Stelei şi consider că rezultatul este unul meritat. Astăzi ne-am impus din toate punctele de vedere. Steaua e o echipă bună, dar în acest meci am dominat-o la toate capitolele", a spus Labbadia.
Întrebat dacă Steaua se poate califica în 16-imile de finală ale Ligii Europa, Labbadia a răspuns: "Steaua e deocamdată pe primul loc şi mai are nevoie de un punct pentru calificare. Nu va fi uşor. Are şanse în continuare, dar ultimele două meciuri vor fi foarte importante".
Tehnicianul german a remarcat caracterul căpitanului Stelei, Alexandru Bourceanu, şi atmosfera creată pe Arena Naţională: "Ţin să remarc două lucruri. Unul că Steaua nu a renunţat la joc nici când scorul era 4-0. A arătat caracter, mai ales căpitanul Bourceanu. Şi al doilea, le-am şi spus jucătorilor că un astfel de stadion şi astfel de suporteri întâlneşti foarte rar".

* Rezultatele din etapa a V-a a grupelor Ligii Europa

Rezultate înregistrate în partidele disputate, joi, în etapa a V-a a grupelor Ligii Europa au fost următoarele:
Grupa A
- Anji Mahacikala (Rusia) - Udinese (Italia) 2-0
Au marcat: Samba '72, Eto'o '75
- FC Liverpool (Anglia) - Young Boys Berna (Elveţia) 2-2
Au marcat: Shelvey '33, J. Cole '72 / Bobadilla '52, Zverotici '88
Grupa B
- Atletico Madrid (Spania) - Hapoel Tel-Aviv (Israel) 1-0
A marcat: Raul Garcia '7
- Academica Coimbra (Portugalia) - Viktoria Plzen (Cehia) 1-1
Au marcat: Edinho '88 (penalti) / Horvath '57 (penalti)
Grupa C
- Borussia Monchengladbach (Germania) - AEL Limassol (Cipru) 2-0
A marcat: De Camargo '79, '90+1
- Olympique Marseille (Franţa) - Fenerbahce Istanbul (Turcia) 0-1
A marcat: Bekir Irtegun '40
Grupa D
- Newcastle United (Anglia) - Maritimo Funchal (Portugalia) 1-1
Au marcat: Marveaux '23 / Fidelis '79
- FC Bruges (Belgia) - Girondins Bordeaux (Franţa) 1-2
Au marcat: Lesteienne '86 / Jussie '3, '40
Grupa E
- Steaua Bucureşti (România) - VfB Stuttgart (Germania) 1-5
Au marcat: M. Costea '83 / Tasci '5, Harnik '18, Sakai '23, Okazaki '31, '55
- Molde FK (Norvegia) - FC Copenhaga (Danemarca) 1-2
Au marcat: Chima '62 / Santin '21 (penalty), Gislason '76
După cinci etape, clasamentul grupei E este următorul: 1. Steaua - 10 puncte (golaveraj 8-8), 2. VfB Stuttgart - 8 puncte (9-5), 3. FC Copenhaga - 7 puncte (4-5), 4. Molde FK - 3 puncte (5-8). În etapa viitoare, Steaua va juca în deplasare, cu FC Copenhaga.
Grupa F
- PSV Eindhoven (Olanda) - Dnepr Dnepropetrovsk (Ucraina) 1-2
Au marcat: Wijnaldum '18 / Selezniov '24, Konoplianka '74
- AIK Solna (Suedia) - SSC Napoli (Italia) 1-2
Au marcat: Danielsson '35 / Dzemaili '20, Cavani '90+4 (penalty)
Grupa G
- Videoton (Ungaria) - RC Genk (Belgia) 0-1
A marcat: Barda '19
- FC Basel (Elveţia) - Sporting Lisabona (Portugalia) 3-0
Au marcat: Schar '23, Stocker '66, D. Degen '71
Grupa H
- Rubin Kazan (Rusia) - Internazionale Milano (Italia) 3-0
Au marcat: Gokdeniz Karadeniz '2, Rondon '86, '90+2
- Neftci Baku (Azerbaidjan) - Partizan Belgrad (Serbia) 1-1
Au marcat: Flavinho '10 / Mitrovici '67
Grupa I
- Sparta Praga (Cehia) - Olympique Lyon (Franţa) 1-1
Au marcat: Husbauer '53 / Benzia '46
Partida Hapoel Kiryat Shmona (Israel) - Athletic Bilbao (Spania) a fost amânată în urma atentatului de miercuri de la Tel Aviv
Grupa J
- Panathinaikos Atena (Grecia) - NK Maribor (Slovenia) 1-0
A marcat: Vitolo '67 (penalty)
- Lazio Roma (Italia) - Tottenham Hotspur (Anglia) 0-0
Fundaşul român Ştefan Radu a jucat tot meciul la Lazio.
Grupa K
- Rosenborg Trondheim (Norvegia) - Rapid Viena (Austria) 3-2
Au marcat: Chibuike '28, Elyounoussi '76, Prica '79 / Schrammel '53, Boyd '66
- Metalist Harkov (Ucraina) - Bayer Leverkusen (Germania) 2-0
Au marcat: Cristaldo '46, Cleiton Xavier '85
Grupa L
- Helsingborg (Suedia) - Levante (Spania) 1-3
Au marcat: Sorum '89 / Angel '8, Diop '37, Iborra '81
- Hannover '96 (Germania) - Twente Enschede (Olanda) 0-0.
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu