marți, 13 noiembrie 2012

La doi paşi de podium pentru tinerele halterofile de la CFR Iaşi


Mădălina Ţibichi

* În perioada 13-17 noiembrie, la Arad au loc finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru seniori, acolo unde participă cei mai buni sportivi din ţară, inclusiv medaliaţii români la Campionatele Europene de profil şi Jocurile Olimpice de la Londra

Noua secţie de haltere de la CS CFR Iaşi a deplasat la această competiţie trei tineri sportivi, ei fiind Bianca Grigoraş (12 ani, cat. 48 kg), Mădălina Ţibichi (13 ani, cat. 53 kg, componentă a Centrului Olimpic de haltere de la Galaţi) şi Ilie Ciotoiu (16 ani, cat. 56 kg). Chiar dacă sunt la vârsta cadeţilor şi juniorilor, toţi cei trei sportivi ieşeni şi-au realizat baremurile de participare la seniori şi se întrec în aceste zile cu cei mai buni din ţară în sportul halterelor.
Marţi, pe 13 noiembrie, au intrat în concurs fetele de la CFR Iaşi şi ele au realizat rezultate excelente pentru vârsta lor, fiind la doi paşi de podium într-o întrecere cu mulţi competitori valoroşi.
La categoria 48 kg, într-o întrecere cu 14 sportive participante, mezina Bianca Grigoraş s-a clasat de trei ori pe locul 5, la smuls (cu 25 kg), la aruncat (cu 35 kg) şi la total (cu 60 kg).
La categoria 53 kg (17 sportive participante), ieşeanca Mădălina Ţibichi a ocupat şi ea tot de trei ori locul 5, la smuls (cu 38 kg), la aruncat (cu 50 kg) şi la total (cu 88 kg). Câştigătoarea categoriei a fost Laura Pricop (Farul Constanţa), multiplă campioană naţională şi europeană.
Miercuri, pe 14 noiembrie, va intra în competiţie şi tânărul sportiv ceferist ieşean Ilie Ciotoiu (cat. 56 kg), de la care se aşteaptă o clasare superioară în concursul naţional de la Arad.
În final, antrenorul emerit de haltere de la CFR Iaşi, Dănuţ Fron, ne-a declarat: “Ambele noastre sportive promit foarte mult în sportul halterelor, ele având evoluţii excelente la Naţionalele de seniori de la Arad, deşi Grigoraş are doar 12 ani şi este debutantă, iar Ţibichi are doar 13 ani, dar este o mare valoare la vârsta ei. După evoluţia de azi, de la Arad, Grigoraş are şi ea mari şanse să ajungă la Centrul Olimpic de haltere de la Galaţi, alături de Ţibichi, dar ele vor concura în continuare pentru clubul care le-a promovat, în speţă CFR Iaşi. Sunt două sportive de mare perspectivă, iar de la Ilie Ciotoiu aştept mâine chiar şi o medalie !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu