miercuri, 14 noiembrie 2012

Minifotbalul îşi continuă dezvoltarea la nivel european



Anul 2012 reprezintă un an istoric pentru minifotbal la nivel european. După ce în luna martie a anului 2012 se puneau bazele European Minifootball Federation, în luna septembrie se organiza la Chişinău cel mai important eveniment al minifotbalului european la care au participat 16 ţări, miniEURO Moldova 2012, competiţie câştigată chiar de echipa naţională a României.

La finalul săptămânii trecute, în perioada 8-11 noiembrie, la Praga unde se află şi sediul federaţiei europene a avut loc şedinţa de Comitet Executiv şi Adunarea Generală a European Minifootball Federation, prezidată de românul Răzvan Burleanu. Întâlnirea la care au participat toţi preşedinţii federaţiilor de minifotbal din Europa a fost una foarte importantă prin prisma subiectelor aflate pe agendă, dar şi a strategiei de dezvoltare a minifotbalului adoptată pentru următoarea perioadă.

Federaţia continentală a luat decizia continuării organizării anuale a proiectului campionatului european de minifotbal, miniEURO, ţările care şi-au depus candidatura găzduirii pentru 2013 fiind Germania, Croaţia, Turcia şi Israel. O decizie finală va fi luată în luna ianuarie în baza proiectelor depuse de aceste ţări, urmând ca în luna iulie a anului următor să se cunoască şi ţara care va găzdui competiţia europeană pentru 2014, Grecia, Cehia, Kazahstan sau Anglia manifestându-şi deja interesul în acest sens.

Cu ocazia acestei adunări generale, Christoph Köechy - preşedintele Federaţiei Germane de Minifotbal, a fost ales în unanimitate în Comitetul Executiv. Totodată în perioada următoare federaţia europeană va pune un accent deosebit pe organizarea activităţilor în cadrul comisiilor de specialitate, cum ar fi: legislativă, pentru arbitrii, de marketing, de dezvoltare strategică, media şi PR, de organizare a competiţiilor, de statistică, de IT sau cea de sănătate, securitate şi mediu.

Tot în cadrul acestei întâlniri a fost votată şi primirea Suediei în cadrul European Minifootball Federation, o federaţie care numără în acest moment peste 80.000 de jucători de minifotbal, Polonia, Serbia, Irlanda şi Portugalia urmând să fie primite până la sfârşitul lunii martie când va avea loc următorul comitet executiv. Acestor ţări li se vor alătura şi cele trei ţări baltice - Letonia, Lituania şi Estonia, care se află într-un proces avansat de organizare şi dezvoltare a minifotbalului la nivel naţional.

Până la finalul lunii martie a anului următor vom atinge un număr de peste un milion de practicanţi de minifotbal, iar până la jumătatea anului 2013 ne dorim un număr de peste 30 de ţări în acest proiect european destinat exclusiv jucătorilor amatori”, ne-a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România, dar şi al European Minifootball Federation.
DAN TEODORESCU
*** MENŢIUNE: Site-ul de faţă, SPORT FAN CLUB, a depăşit astăzi, 14 noiembrie 2012, numărul de 10.000 de accesări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu