miercuri, 21 noiembrie 2012

“Reghe” crede că Steaua poate obţine o nouă victorie în Europa League



* Antrenorul echipei Steaua, Laurenţiu Reghecampf, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că adversarul din etapa a cincea a Ligii Europa, VfB Stuttgart, este mai puternică decât în tur, când scorul a fost egal, 2-2, dar a precizat că vrea să obţină cele trei puncte.
"Mai avem nevoie de un punct pentru a reuşi ceea ce ne-am propus, calificarea în primăvara Ligii Europa, dar noi ne pregătim să câştigăm cele trei puncte. E un moment bun, de care trebuie să profităm. Faptul că vom avea stadionul arhiplin, că trecem printr-o perioadă foarte bună, e normal să ne dorim mai mult. Cel mai important este să ne câştigăm meciul şi să ne calificăm. Vom întâlni o echipă mult mai bună decât în tur, sunt aceiaşi jucători, dar probabil vor apărea doi-trei jucători care nu au evoluat la Stuttgart. Şi ei trec printr-o perioadă foarte bună, au reuşit să câştige în deplasare la Borussia Monchengladbach. Trebuie să încercăm să fructificăm fiecare posibilitate pe care o vom avea, deci va fi un meci mult mai dificil decât în Germania", a spus Reghecampf.

Laurenţiu Reghecampf nu se teme de starea gazonului Arenei Naţionale la partida de joi. "Astea sunt condiţiile pentru ambele echipe. Atât pentru noi, cât şi pentru ei, terenul va fi o problemă, dar din câte am înţeles eu, terenul arată mult mai bine, oamenii au făcut eforturi să avem parte de un teren bun", a completat Reghecampf.

Tehnicianul stelist a precizat că jucătorii Lukasz Szukala şi Adrian Popa s-au recuperat după accidentările suferite la meciul cu CS Severin de duminică şi sunt apţi pentru partida cu VfB. "Situaţia actuală este foarte bună. Ambii jucători, atât Szukala, cât şi Popa s-au antrenat azi cu echipa şi probabil că mâine (n.r. - joi) îi veţi vedea pe teren. Pentru noi este o pierdere imensă Georgievski, pentru că Daniel trecea printr-o perioadă foarte bună, era integrat foarte bine în colectiv. Este un jucător de valoare, tânăr, un caracter puternic şi cu siguranţă în retur îl vom avea din nou pe teren", a adăugat Reghecampf.

Pentru postul de fundaş dreapta, Reghecampf a anunţat că îl va folosi pe Alexandru Chipciu, în timp ce Vlad Chiricheş va evolua în centrul apărării. "Chipciu s-a descurcat foarte bine ca fundaş dreapta. A şi reuşit să marcheze şi nu cred că vor fi probleme cu el pe acel post. Nu mă interesează ca Vlad Chiricheş să evolueze ca fundaş dreapta. Pentru noi, el este un jucător foarte important, joacă foarte bine pe postul pe care e acum, iar la echipa naţională antrenorul a vrut să vadă cum se descurcă şi pe altă poziţie", a subliniat Reghecampf, care i-a felicitat pe cei de la CFR Cluj pentru calificarea în primăvara cupelor europene.

Steaua va întâlni echipa VfB Stuttgart, joi, pe teren propriu, de la ora 22.05, în etapa a V-a a fazei grupelor Ligii Europa, în direct la Digi Sport 1, Dolce Sport 1 şi ProTV. Tot în grupa E se mai dispută joi, tot de la ora 22.05, partida Molde - FC Copenhaga.
Clasamentul la zi al grupei E se prezintă astfel:
1. Steaua Bucureşti      4          3          1          0          7 – 3    10
2. VfB Stuttgart           4          1          2          1          4 – 4    5
3. FC Copenhaga        4          1          1          2          2 – 4    4
4. Molde                     4          1          0          3          4 – 6    3
Meciul Steaua - VfB Stuttgart, de pe National Arena din Capitală va fi arbitrat de o brigadă din Grecia, cu Michael Koukoulakis la centru. Koukoulakis va fi ajutat la cele două linii de Dimitrios Saraidaris şi Damianos Efthimiadis. Asistenţi suplimentari vor fi Stavros Tritsonis şi Andreas Pappas, iar arbitru de rezevă Michael Karsiotis.
Michael Koukoulakis a mai arbitrat două partide ale Stelei din Liga Europa, la 16 iulie 2009 (Steaua - Ujpest, scor 2-0, în prima manşă a turului doi preliminar) şi la 16 septembrie 2011 (Steaua - Schalke 04, scor 0-0, în faza grupelor).
De asemenea, Koukoulakis a condus la centru meciul Olimpia Bălţi - Dinamo, scor 0-2, disputat la 15 iulie 2010, în prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Europa, şi a fost arbitru de rezervă la partida Rapid - MyPa, scor 3-1, din 19 iulie 2012, tot din prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Europa.

Partidele programate pe 22 noiembrie în celelalte grupe din Europa League sunt:
- Grupa A: Anzhi Makhachkala – Udinese (ora 19.00, în direct pe Digi Sport 1), Liverpool - Young Boys Berna (ora 22.05, pe Digi Sport 2);
- Grupa B: Atletico Madrid - Hapoel Tel Aviv, Academica de Coimbra - Viktoria Plzeň;
- Grupa C: Borussia Mönchengladbach - AEL Limassol, Olympique Marseille - Fenerbahce Istanbul (ora 22.05, pe Digi Sport 1);
- Grupa D: Newcastle United - Maritimo Funchal, Club Brugge - Girondins Bordeaux;
- Grupa F: PSV Eindhoven - Dnepr Dnepropetrovsk, AIK Solna – Napoli (va arbitra românul Ovidiu Haţegan);
- Grupa G: FC Videoton - KRC Genk, FC Basel - Sporting CP Lisabona;
- Grupa H: Rubin Kazan – Inter Milano (ora 19.00, pe Dolce Sport 1), Neftçi PFK Baku - FK Partizan Belgrad;
- Grupa I: Sparta Praga - Olympique Lyon. Meciul Hapoel Kiryat Shmona - Athletic Bilbao a fost amânat datorită conflictelor din Israel.
- Grupa J: Panathinaikos Atena - NK Maribor, Lazio Roma - Tottenham Hotspur (ora 20.00, pe Digi Sport 1 şi Dolce Sport 1);
- Grupa K: Rosenborg - Rapid Viena, Metalist Harkov - Bayer Leverkusen (av arbitra românul Cristian Balaj);
- Grupa L: Helsingborgs IF - Levante Valencia, Hannover 96 - Twente Enschede.
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu